Reklama

Reklama

Nothing Personal

  • Nizozemsko Nothing Personal (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ona sa jedného dňa zbalí a odíde cestovať krajinou bez ľudí. Prečo? To nevie možno ani ona sama. Ak niekoho stretne, je to opäť iba ďalšie sklamanie stvoreniami, ktoré rozprávajú a nedajú pokoj.
Na svojej púti objaví osamelý poloostrov, na ňom starý dom a v ňom muža s podobnou túžbou žiť ďaleko od obývaných miest. (wata)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Nic osobního, ale i introvence má své meze a za jejich překročení můžeme zaplatit až zjištěním, že se tulíme k mrtvole... Začalo to jako příběh o Mášence a medvědovi, pokračovalo jako ostrovní kuchařka a irský zahradníkův rok a eskalovalo jako ujetá agitka alternativního způsobu života. Ještě jednou - nic osobního, jen doufám, že až tý zrzavý čúze dojde kreditka, nakráčí do zalesněných oblastí severu, aniž by si pročetla manuál pro setkání s medvědem... A že taktéž zdravím porotu v Locarnu. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Na opuštěném pobřeží někde v Irsku se náhodně potkávají dvě ztracené duše – krásná rusovláska (a nenechte se zmást, ona je fakt krásná) prchající před svou minulostí a postarší intelektuál (můj oblíbenec Stephen Rea). Jaké byly jejich životy a co je trápí, to není vůbec důležité (i když se leccos dá vytušit), důležitý je ten čas, který prožívají spolu, postupné sbližování, pomalu se rodící důvěra a náklonnost. Velice silně na mě zapůsobil citlivý příběh s minimem dialogů, kde stačí se jen dívat, poslouchat muziku a nechat se uhranout drsnou uplakanou krajinou. Project 52 Films by Woman. ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý snímok o dvoch introvertoch, a hľadaní spôsobu jeden druhému "nakuknúť" do vnútra. Mali na seba šťastie napokon sa im to podarilo. :). Martin mal o to väčšie, že to bolo na konci jeho života, nie každý také šťastie máva, až je to zvidenia hodné ale zaslúžené. Obidvaja herci veľa neprehovorili ale hrali naozaj dobre, a miesto kde sa to všetko odohráalo bolo neskutočne krásne zimuškavé daždivé veterné so zdravými priam interhotelovými raňajkami (až na to červené víno k langustám ... brrrr) ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Tušila som, čo ma asi čaká a moje tušenie bolo správne. Pomalé tempo, hypnotizujúca hudba a šum vetra, pekný vizuál (čo záber kamery, to nádherná fotka) a nemala som problém ani s hlavnými predstaviteľmi. Nepríjemné ryšavé žieňa nahnevané na celý svet a samotár zmierený so všetkým ... dvaja zvláštni ľudia, ktorí si sadnú. Nebolo to zlé, slabšia štvorhviezda. (filmová výzva 2017 - hanagi) a Videné v rámci 30 dní so svetovou kinematografiou (marec 2017) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

keby ta zenska mala aspon kozy a zadok poriadny, sak bola plocha jak doska. A kvalitne jej jebalo /jo, jebalo, vo Vasom mirekdusinovskom katolicko -evanjelickom svete plnom volovani a sakrovani Martin nevoluje a nesakruje, Martin kurvuje a picuje jak chora vrana. A na vela veci sa nevykasle, ale rovno vyjebe/ : 40 % ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Film získal šesť ocenení na festivale v Locarne, okrem iných aj cenu za najlepší debut, Cenu FIPRESCI a Strieborného leoparda pre najlepšiu herečku. Doma v Holandsku získal štyri národné ceny vrátane cien za najlepší film a réžiu. (Zdroj: Artfilm)

Reklama

Reklama