Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adaptace čtvrtého dílu ze série osmi novel o energické středoškolačce jménem Haruhi Suzumiya a její SOS Brigádě zachycuje období mezi 17. až 24. prosincem, měsíc po kulturním festivalu. Zprvu se zdá být vše v normálu a Haruhi plánuje na Vánoce další akci SOS Brigády. Druhý den ale Kyon po příchodu do školy zjišťuje, že Haruhi a Itsuki zmizeli a Nagato ani Mikuru si na Kyona a jejich zážitky nevzpomínají. (profhubert)

(více)

Recenze (35)

Soundtrack 

všechny recenze uživatele

Během týdne zkouknutá komplet Haruhi a těším se do budoucna, takhle mě asi ještě žádné jiné anime, které neskončilo po první sérii, nezaujalo. Film je hodně podobný seriálu, jen mi přišel o něco málo temnější. Výborný příběh dokresluje pěkná hudba, neuvěřitelná animace, zajímavé dialogy a monolog, u kterých se občas musí zapojit mozek. Nebylo by špatné sestříhat to na další sérii, časově by to jakž-takž odpovídalo :), ale já jsem každopádně spokojen. A ať nikoho ani nenapadne koukat na to bez znalosti seriálu (aspoň první série)! 4,5* ()

Larky 

všechny recenze uživatele

První sezóna byla výborná, druhá slabá a film je vynikajicí a jde fakticky o to nejlepší co se s Haruhi zatím dalo vidět.2 a třičtvrtě hodiny je sice docela velká porce, ale tak lehce a dobře stravitelná, že si ji schutí dáte zase znova.Rozhodně nečekejte tolik komediálních situací jako je v seriálu, spíš naopak, kromě začátku je film velmi vážný a o to možná lepší než celý seriál.96% (První film roku 2011, který jsem měl tu čest shlédnout a opravdu jsem si nemohl vybrat lépe) PS: Haruhi s dlouhými vlasy - jedna z nejpřitažlivějších slečen v rámci mangy a anime. ()

Reklama

Andrew_Deer 

všechny recenze uživatele

Pro začátek je asi důležité znát seriál, film docela často navazuje na některé konkrétní situace z něj. Kyon je zoufalý ve světě, kde údajně není Haruhi Suzumiya, nikdo ji totiž nezná. Máme možnost vidět ho tak, jak to neznáme. Kyon je vystrašený, zbrklý a pro své okolí se zbláznil. Z Yuki je obyčejný a stydlivý knihomol, Koizumi tu prostě není a Asakura ho vnímá jako podivína, navíc ani neexistuje klubová místnost SOS Brigade, pouze obyčejná místnost po literárním kroužku. Ze zoufalosti zběžně prohlíží knihovničku, když... ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Dvě a tři-čtvrtě hodiny těžce, těžce utahané, ukecané nudy. Jediný dějový klad celého tohoto nepochopitelně opěvovaného veledíla je prohloubení charakteru Yuki. U ostatních postav platí to samé co u seriálu - Kyon je sympaťák, Haruhi by měla být nabodnuta na kůl a zašlapána do země, Mikuru pouhý fanservice, Itsuki do počtu. Moje pochvaly můžou jít maximálně k nádherné animaci, atmosféře a soundtracku, ale ty bohužel směšně chabý děj nevyváží. Ve výsledku tento film dokázal pouze zvýšit mé antipatie k celé sáze. 4/10 ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od shitózního seriálu, kde se rozdávají kýble nudy, je tohle zjevení. I když má film delší stopáž, tak po celou dobu dokáže udržet kvalitu. Jednotlivé prvky jsou prostě dokonalé. Jen škoda, že je potřeba znát seriál, jelikož jsou tam celkem důležité narážky, a to je ten problém, seriál je prostě jen utrpení. Film oproti tomu je bomba, takže dávám maximální hodnocení. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

  • Kyon pužívá pseudonym John Smith. Stejný pseudonym používá The Doctor ze seriálu Pán času (od r. 2005). (Saigou)

Reklama

Reklama