Reklama

Reklama

Sanctum

Trailer 1

Frank miluje potápění a jeskyně. Stojí před velkým úkolem, chce najít chodby, které propojí jeskyni Esa  Ala v Jižním Pacifiku s oceánem. Jsou už velmi hluboko a zbývá prohledat pár dalších kilometrů chodeb. Frank cítí, že je blízko, že další jeskyně jsou ještě před ním a ty ho dovedou až k moři. Financování mise zajistil Carl, Frankův přítel, který na místo přilétá se svou přítelkyní Victorií, aby se dobrodružství zúčastnili společně s Frankem a jeho mladým synem, který prožívá krizi ve vztahu k otci. Když se všichni společně podívají až na konec jeskynních cest, dojde k tragédii, při které zemře jedna z členů mise. Frank proto uzavírá projekt a chce se dočasně vrátit na povrch. Do oblasti bohužel dorazí obrovská bouře, která začíná nabírat na síle. Tým v jeskyni rychle pochopí, že se musí dostat co nejdříve ven, než je zatopí rychle stoupající voda. Proudy jsou ale příliš silné a zatopené oblasti si vyžádají první oběti. Frank organizuje zbývající členy týmu a společně pod vodou hledají cestu jeskyní směrem k oceánu. To je jediná možnost, jak vyváznout živý. Protože jsou členy týmů také nezkušení potápěči, je nutné dávat velký pozor. Jeden ze zkušených horolezců a potápěčů dostává embolii a začne kašlat krev. Stane se tak další obětí náročné cesty. Další chybu udělá Carlova přítelkyně Victorie, která také umírá v hlubinách zatopených jeskynních chodeb. Zbývají poslední tři členové, Frank, syn Josh a Carl... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (349)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nedá se to hodnotit líp. Nejdřív mě naláká sám James Cameron. Pak asi po dvaceti minutách filmu jedna holka pronese filmovou větu: "Co by se nám pod vodou mohlo stát?". A chvíli potom si tvůrci utahují z jednoho z nejdokonalejších válečných filmů vůbec: Apokalypsy. Po tom jsem si hnedka uvědomil, že geniálních filmů je jenom pár a tenhle je blbej už ve všech směrech, který může mít. A na závěr? Absolutně nechápu, proč je film vysílán ve 3D. Průser v rámci 3D větší jak vrata do stodoly. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nevím, čím to, možná jsem v tu pozdní noční (nebo spíš velmi časnou ranní) hodinu, kdy jsem se na Sanctum díval, už byl příliš otupělý, nicméně film mi rozhodně nepřišel tak děsný, jak by se mohlo zdát. Jasně, klišé je tam fůra (baterka v kančím zubu...) a hlavní mladý herec by potřeboval ránu ploutví, ale já se opravdu bavil. Čím to bylo? Charizmatickým hercem v hlavní dospělé roli, který byl vážně drsňák k pohledání (a dost mi připomínal Radka Brzobohatého), nádhernými jeskynními exteriéry (nebo interiéry?) a čarovnou kamerou, Hirschfelderovou hudbou, všudypřítomným napětím (ten první průlez úžlabinou, brrr) a v neposlední řadě postupným vymíráním postav, které bylo leckdy nečekané a přinejmenším ve dvou případech pro mě opravdu šokantní. Tři a půli hvězdy si dovolím zaokrouhlit nahoru. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Nič ich nezožralo čo!? Ja osobne som neustále čakal čo sa kde objaví a začne ich žrať aaa nestalo sa tak, díky bohu. Taakže dokonca prekvapenie, nič prevratné, nič extra no dalo sa. Od trápnych hereckých výkonov cez srdcervúce scény až po klinec pogramu "podľa skutočnej udalosti", pri tomto fakte mi ako obvykle behá mráz po chrbte a preto 5/10. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Sanctum je podľa očakávania podpriemerný film čo v kine skrátka nemal čo obchendovať. Speleológia je pre film isto iste zaujímavý námet. Na jednej strane tu máme The Descent no na druhej i The Cave a bohužiaľ Sanctum inklinuje k nepodarku viac ako by bolo pekné. Napriek spomenutým filmom v Sanctum žiadna príšerka nevyskočí (čo je dobre), o bodycount sa postará skrátka samotná jaskyňa (zachytené vlasy nemali chybu). Sympatickejší herci by pomohli určite. Prehľadnosť v prvej polovici počas akčných scén je zlá, klaustrofóbia nehrozí (šlofík to istil), všetko sa však o niečo vylepší v polovici druhej kde zriedené postavy ukážu svoj pravý charakter a snažia sa prežiť na úkor druhého. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Zajímá mě jak může být producent James Cameron. Podle traileru jsem čekal větší odvaz a ne béčkově zpracovaný film podle skutečné události s naprosto hrozným dějem. Celkově mě film nezaujal a bohužel ani herecké výkony všech co se objevili. Pár kladů by se našlo třeba prostředí a atmosféra nebyla špatná, ale to je tak jediné... 4/10 = 40% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (18)

  • Produkčný dizajnér Nicholas McCallum postavil pre film 14 metrov vysoký podvodný vodopád, ktorý poháňal 20 000 litrov vody za minútu. (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo na Zlatém pobřeží v Queenslandu a v jeskyních v jižní Austrálii, z části pak i v obrovské umělé nádrži. (dex2man)
  • Ako kaskadérka a inštruktorka potápania v jaskyni pre hercov slúžila vo filme známa potápačka Agnes Milowka, ktorá nešťastnou zhodou okolností krátko po dokrútení tohto filmu zahynula 27. februára 2011 v Tank Cave neďaleko Tantanooly na juhovýchode Južnej Austrálie, keď jej v podobnej jaskyni došiel vzduch. (Arsenal83)

Související novinky

Umučení Krista – The Prequel?

Umučení Krista – The Prequel?

01.10.2012

Je libo další biblický příběh od scenáristy Benedicta Fitzgeralda, který se podílel i na Gibsonově veleúspěšném torture pornu? Ne? Nevadí, stejně vám ho studio Lionsgate naservíruje, zřejmě v naději,… (více)

Reklama

Reklama