Reklama

Reklama

Jeden ze skupinky přátel středního věku se ocitá po nehodě v nemocnici. Navzdory této události se jeho blízcí rozhodnou vyjet na tradiční, každoroční společnou dovolenou na pláži nedaleko Bordeaux. Jejich vztahy, přesvědčení, pocity viny i přátelství jsou v zápětí podrobeny těžké zkoušce. A nejen proto, že k sobě nebyli vždy zcela upřímní, jsou nakonec nuceni přiznat se k několika více či méně Milosrdným lžím. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (100)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Horšie ako milosrdná lož je asi len čistá pravda. Veľmi zvláštna skupina priateľov má svoje tajomstvá, ktoré vyplávajú na povrch. Spočiatku je to aj zábavné, ale keď sa začnú riešiť úplné kraviny a stále dookola, tak je to už otravné. Kto kedy s kým ako a k tomu ešte kuny za stenou a homo zápletka až je z toho nepekný mix s neuveriteľným trvaním, ktoré sa nedá vydržať do konca. Marion Cotillard mala asi jedinú znesiteľnú postavu. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Různorodá skupinka přátel si vyjede na letní sídlo k moři užívat prázdnin.. Během pobytu si řeší spoustu vztahových problémů - buď mileneckých vně kruhu přátel nebo těch mezi sebou.. V podstatě se celý film neděje nic zásadního až (na mě rušivý prvek, bez kterého by byl film lepší, ale bez závěrečné pointy) na kamaráda upoutaného na lůžko v nemocnici.. Herecky vedou zaručeně François Cluzet jako úzkostlivý vzteklý puntičkář a živočišná bohémka Marion Cotillard.. Stopáž je zabijácká :-) ()

Reklama

farmnf odpad!

všechny recenze uživatele

Z těch pár minut, co jsem měl trpělivost tuto neofrancozkou kravinu sledovat jsem si odnesl tyto postřehy. Ožralí jezděte radši autem, na motorce jde o život. Francké líbání chlapů na tvář brežněvovským stylem, z toho se každému normálnímu člověku udělá blivno. Natočit film o tom, jak parta téměř čtyřicátníků stále kouří trávu a kecá o sexu považuji za vyhozené peníze. Komediální scény navíc s komedií nemají nic společného, jsou to hloupé scény. Od packala, co natočil Pláž a Fantoma Paříže se ostatně ani nic jiného čekat nedalo. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Tak tento film byl pro mne zklamáním, protože solidní hodnocení v kombinaci s úžasnou Marion Cotillard ve mne vzbudil velká očekávání, ale dostal jsem 2,5h nudy a tlachů víceméně o ničem. Tito kamarádi měli mezi sebou různá tajemství i nějakou tu špínu, ale to se holt stává a přeci jen z tohoto tématu nešlo moc co dostat. Ta autonehoda byla jen a pouze jako prostor pro srdceryvný konec víc nic. Tudíž velké zklamání a dávám 2z5 jen za hudbu, exteriéry, Marion Cotillard a sem tam záblesk kvalitního hereckého výkonu. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Nápad byl slibný - skupina přátel odjíždí na společnou dovolenou, kde postupně začínají vyvěrat na povrch potlačované problémy a třenice, z drobných odřenin se stávají krvavé rány. Skandinávci by to přivedli k monumentální destrukci, Francouzi na to ale bohužel neměli koule a spoustu skvěle vystavěných momentů završili trapnými gagy nebo levnou sentimentalitou. Škoda, protože film rozhodně nenudí a nepostrádá silné okamžiky. Silnější trojka. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (8)

  • Väčšina scén sa nakrúcala v Paríži, no filmári zavítali aj do mesta Bordeaux a neďalekej rekreačnej oblasti ležiacej pri pobreží Biskajského zálivu s názvom Lège-Cap-Ferret. Film sa natáčal od 3. augusta do 23. októbra 2009. (MikaelSVK)
  • Snímka bola v roku 2010 s viac ako 5 miliónmi predaných vstupeniek najziskovejším filmom Francúzska. (Arsenal83)
  • Režisér vybíral představitele rolí mimo jiné také podle toho, zda se jednotlivé osoby navzájem znají, což měla být záruka toho, že to mezi mini bude "fungovat". (cleir)

Reklama

Reklama