Reklama

Reklama

Lidé z hor

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1968, 24 min

Režie:

Jan Špáta

Hudba:

Luboš Fišer

Hrají:

Eduard Cupák

Obsahy(1)

Dokumentární film Jana Špáty a životě lidí ve velehorách v bývalém SSSR. Krásné záběry jsou podkresleny úžasnou hudbou Luboše Fišera. Cenný snímek předního českého dokumentaristy. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Líp už to opravdu natočit nešlo. Filmu nic nechybí ani nepřebývá. Ale věřit tomuto tvrzení opravdu nemůžu: "V devadesáti letech se oženil s šestnáctiletou dívkou a měl s ní třináct dětí." ()

stub 

všechny recenze uživatele

Ještě lepší, než dokument o Irsku - syrový a přitom bez sebemenší snahy šokovat, či jinak lacině zaujmout. Výjimečně zajímavý region poskytující dostatek inspirace i menším kalibrům, než byl J. Špáta. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Jsem na konci prvního disku špátovské sady a trošku rozpačitý. Špáta má skvělé kameramanské oko a je pohotový (přesněji možná: umí si připravit situace, které působí bezprostředně), na Lidi z hor se opět krásně kouká, jenže je to taková idylka, až za tím člověk cítí zjednodušování a autorskou manipulaci v množství větším než malém. Preferoval bych míň ne tak docela uvěřitelných „zajímavostí“ a cirkusových výstupů a víc skutečného života. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Snad si to nepletu s ničím jiným, ale mělo by se jednat o portrét lidí z horských oblastí, kam donedávna nevstoupila civilizace. Lidé i bez léků se dožívají vysokého věku a jsou šťastní. ()

Reklama

Reklama