Reklama

Reklama

Bezejmenné město nejvíce připomínající New York čelí hrozbě v podobě šíleného maskota společnosti McDonald's, který se ale nakonec ukáže jako hrozba nejméně důležitá. Nutno podotknout, že ono bezejmenné město si nejlépe představíme jako místo, kde budovy, věci, lidi i zvířata nahradili pouze reklamní billboardy, krabice od produktů známých firem, jejich loga a maskoti. Napínavých šestnáct minut vám ale ukáže, že od našeho světa, se v podstatě ani moc neliší. (Arbiter)

(více)

Recenze (156)

Orthank 

všechny recenze uživatele

Nápadité? Trochu. Prehustené? Tak to určite. Super nápad sa trošku utápa v množstve vizuálných odkazov na rôzne logá a slogany svetových mien a značiek, čím strháva na ne celú pozornosť, bez toho aby nechal pekne vyznieť samotný príbeh. Trochu škoda takej originality. Typický príklad toho ako je menej niekedy predsa len viac.... ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Poprvé co jsem viděl, že product placement může být zábavný a dobře využitý. Nevím jestli bych tomu sošku dal, neměl jsem možnost vidět protikandidáty ale tvůrci trefili do černého. Bylo fajn sledovat různé loga, i když utvořili jen průměrný příběh. Nejlepší Lacoste krokodýlci, MGM lev, Milky Way, zelené kuličky a 2012 :-) ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tady je tolik detailů, které by pobavily, ale bohužel si jich člověk vzhledem k záplavě barev a značek nemá šanci všimnout. Já jsem si pro vás ale připravila pár, které mému oku neunikly: 1 - Parental advisory Explicit content přes velký rozkrok velkého zeleného obra, který ale nevím, co měl být za značku. 2 - Na začátku hned dvakrát srazili Michellincajti nevinného vyzáblého panáčka, který si šel na tučný žvanec do KFC. 3 - McDonald je zločinec! (Dobře to není detail, ale prostě geniální nápad). 4 - "Goodness where's the cop when you need one?" řekl velký žlutý M&M vedoucí za ruku malého červeného, těsně předtím než je srazilo policejní auto s Michellincajty. 5 - Big boy šahal Esso na kozy, když byli skrčeni za pultem kvůli šílenému střílení starého Ronalda McDonalda. 6 - Lacoste krokodýli spolu s pandami z Canadien Natural, lvem z MGM či horou plnou králíku Paramount jsou všichni jako exponáty v Zoo. 7 - "Solutions for a small planet." se při zřícení změnilo na "Mall planet". 8 - Po zakousnutí applejablka při uvěznění na malém ostrůvku a při oddalování od místa činu ten kus odtržené země byl Nike. 9 - Skvělá úvodní píseň. 10 - Úžasný song při zaplavení Hollywoodu ropou a posléze spláchnutí oceánem. P.S. MilkyWay už bylo ale lehce prvoplánované a očekávané. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Famozní originální krátký film, co vše se dá za pomocí světoznámých LOG stvořit. V tomto případě animovaný akční film s objevnými scénami a nelichotivým image některých populárních ikon komerčního stravování či úklidových maskotů. Obdivuji tvůrce za nápad, výrobu a vtipnou satiru a hlavně neuvěřitelný počet značek, které nahustili do minipříběhu a pro jejich typický tvar jim přiřkli role, které jim sedí! Jen doufám že autorská práva mají zdarma!!! ()

Platom 

všechny recenze uživatele

V krátkometrážním filmu o délce 16 minut nelezneme desítky, né-li stovky reklam, na kterých je defakto sestavená celá vizáž snímku. Děj je trochu zmatený a tak žádný kraťas v podobě vybroušené Pixarovské kvality nečekejte, ale animace i nápad jsou značně originální a celé to velké, globální L.A. je zábavné, takže 16 min uteče neuvěřitelně rychle. Přesto mi tento našláplý kousek tak trochu zkazil konec a tak to bude "jen" za 4* ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • V snímke sa vyskytne až 2500 rôznych značiek firiem z celého sveta. (DaviD3141)
  • Tento 16minutový snímek se tvořil neuvěřitelných šest let. (manyaa)
  • Oscar 2009: nejlepší krátkometrážní animovaný film. (zdeny99)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama