Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charismatický otec Dan Day (Pierce Brosnan) si svým kouzlem podmanil celé město. Je na vrcholu a každý ho zbožňuje. Jenže osud s ním má jiné plány. Když po vystoupení příjme pozvání na skleničku od svého kontroverzního odpůrce a zapřísáhlého ateisty Blaylocka (Ed Harris), stane se něco, co nikdo nečekal. Dan vezme do ruky pistoli a nešťastnou náhodou trefí Blaylocka přímo do hlavy. Snaží se zahladit stopy a z místa činu se jednoduše vypaří. Jenže v místnosti v té nešťastné chvíli byli tři. Co když napravený feťák Carl (Greg Kinnear), který byl na schůzce s ním, promluví? jistější bude, když se Carla nenápadně zbaví.... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Schůzka dvou fanatiků z opačných stran barikády dopadne přesně tak, jak si to někteří přejí, ale proč svírá zbraň opět ten, který se odklání od normativní svobody všeho? Aby mohl vychytralý scénárista prvoplánově prověřovat přetvářku, líbivé výmysly a i ten zbytek, který považuje za lži? První dojem z filmu se však postupně vytrácí a snímek skrze peripetie "napraveného" Carla míří ke smíření prokázav, že tvůrci buď nejsou tak urputní, nebo se prokazují mnohem chytřejšími, než by se zdálo. Nečekaně výtečný film na jedno podívání a v podstatě milá komedie s dobrým obsazením, inu - cesty všech bohů jsou nevyzpytatelné. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Veľmi poučná komédia o tom, ako prorok menom Pokrytec stretol matku Pravdu, ktorá ho zabudla potratiť, tak mu aspoň nedovolí ďalej množiť svoje bludy. Film skôr jednohubka, oplatí sa však vidieť kvôli dobrému obsadeniu. Ed Harris v prekvapivo malej úlohe, zato Jennifer Connelly je rozkošne prepnutá hysterka a vhodne obsadení Greg Kinnear s Marisou Tomei stvárňujú sympatické postavy, za ktoré sa nemusia hanbiť, čo v poslednej dobe u nich vôbec nie je samozrejmosťou. ()

Reklama

Mažňák 

všechny recenze uživatele

Pohled do vymaštěneho života věřících fanatiků. Průměrná komedie. Mohlo by to být více anti-christo-fanatico a víc ve stylu "Pařba v bankoku". Nejprve jsem chtěl dát kladné body, za odvahu dělat si srandu z věřících, ale nakonec jsem si uvědomil, že je to kritika komunitních, malých církví a že to nakonec může hrát pro majoritní arogantní katolíky. Takže platí první dvě věty. A škoda, že nedostal víc prostoru Ed Harris. ()

StorWik 

všechny recenze uživatele

Tato průměrná, ničím vyjímečná (ne)komedie mě překvapila výborným obsazením. Myšlenka poukázat na zfanatizované lidi vírou není špatná. Jeden z lepší filmů béčkové tvorby. Kdyby měl režisér větší koule a trochu kreativity tak to mohl povznést o stupínek víš. Prostě všední film s nevšedním obsazením. (45%) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Jest-li Bůh je, tak je to ten nejnespravedlivější, nejlínější a nejneschopnější pomstychtivý parchant v lidských dějinách.......... Je to hodně náboženský a já nejdřív vůbec nevěděl jak ten snímek brát. Je to komedie, drama nebo něco jinýho. Pierce Brosnan je jako nějaký diktátor a jeho kázání v kostele mé hloubku. Jeho protivník zde je bývalí fanoušek skupina Grateful Dead a bejvalá smažka, převedená na Boží víru. Situace se celkem pěkně zamotá a pak jsem jen čekal, jak se z toho hlavní aktéři dostanou. Děj je lehce předvídatelný a někdy až moc. Čekal jsem sice něco jiného, ale pohltilo mě to a já to dokoukal. Příběh má několik trhlin a tou největší je podivná scéna z benzínem a hlavně její vyvrcholení, tady jsem kroutil hlavou. Konec snímku byl Boží a od srdce jsem se zasmál. Natočeno podle stejnojmenné knihy Larry Beinharta. Ve filmu mimo jiné zazní Grateful Dead. Jedna z písní nese název "Brown eyed Women". ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Točilo se od dubnu do června v Michiganu, převážně v Ann Arboru a Dearbornu. (Terva)
  • Film byl natočen podle stejnojmenné knihy, kterou napsal Larry Beinhart v roce 2008. (Terva)
  • Ve scénce, kde otec Dan Day (Pierce Brosnan) přepíná programy na televizi, se zastaví na kanálu, kde běží film Legenda (1985). (Lenny09)

Reklama

Reklama