Reklama

Reklama

Máma

(festivalový název)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor
Španělsko, 2008, 3 min

Režie:

Andy Muschietti

Scénář:

Andy Muschietti

Hudba:

Gil Talmi

Hrají:

Berta Ros

Obsahy(1)

Ne každý návrat vaší mámy domů může být příjemnou záležitostí! Zvláště když s ní není něco v pořádku. O tom se přesvědčí i naše dvě mladé sestry v tomto tříminutovém španělském snímku. (SOLOM.)

Recenze (123)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Atmosférou moc hezký kraťas, který i v tak malé stopáži dokáže vylekat. Sice mi to přišlo jaksi nedotažené, ale asi už tenkrát zamýšleli z tohoto udělat celovečerní film a proto je to takové, jaké to je. Jen jsem nepochopil, proč si holčička bere s sebou v takové situaci akvárko, když ho za okamžik v úleku rozbije o zem. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Na některé kraťasy se podíváte a řeknete si, že byly fakt dobré. Na jiné se podíváte a řeknete si, že byste rozhodně chtěli vidět, jak by to vypadalo jako film. Toto je jeden z nich... Je to překvapivě atmosférické a i během těch kraťounkých tří minut to dokáže nahnat hrůzu. Jen tak dál, víc takových krátkých "oddechovek" by nebylo na škodu. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Když tohle viděl Guillermo del Toro, okamžitě ho to přimělo k produkování celovečerní verze. Jak sám uvedl, tento krátký film je jedním z nejděsivějších malých scén, jaký kdy viděl. Je dobře udělaný jako velmi omezený typ krátkého filmu. Je hodně klaustrofobický, opravdu atmosférický a děsivý. A o tom to je. Pokud takto režisér přesvědčí producenty svou kvalitou, máme se potom na co těšit. A tady to trefou do černého bylo. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Španielsky snímok "Mamá" je silne atmosferický, nepríjemne desivý a zručne technicky spracovaný krátkometrážny horror. Natočil a zrežíroval ho v roku 2008 mladý argentínsky filmový tvorca Andrés Muschietti. Tento krátky film je predzvesťou celovečerného duchárskeho horroru "Mama", ktorý Andrés vyprodukoval spoločne so svojou sestrou Barbarou o päť rokov neskôr. V oboch prípadoch sa jedná o kvalitne odvedenú prácu. **** ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Možná jsem nenažraná svině, ale dát téhle srandě po plejádě asijských duchařin více než dvě hvězdy by bylo hororové rouhání se. Bezpříběhový klip nabízí dvojí klišé - nepřirozeně rozpohybované strašidlo a jeho otravnou digitvář. Uvidíme, jak bude fungovat celovečerák, jelikož obdobná témata fungují pouze v poctivě budované atmosféře a táhlém napětí. Tmavým filtrem proceděná tříminutovka postrádá prakticky všechno, co by jí mohlo činit zajímavým. ()

Zajímavosti (1)

  • Filmoví tvorcovia sa zamilovali do domu, počas hľadania lokalít pre iný projekt, keď však zistili, že bude zničený za dva týždne, rýchlo zhromaždili štáb a nakrútili túto krátku snímku čo najrýchlejšie. Nakoniec s ňou slávili úspech, dostala sa aj na filmový festival Cinemartini. (WalterIK7)

Reklama

Reklama