Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hlubinách 486 metrů vysokého finského pohoří Korvatunturi se nachází nejstřeženější tajemství Vánoc. Čas vyhrabat ho právě nastal a je více než jasné, že po těchto Vánocích už nebude nikdo pochybovat o tom, že Santa Claus existuje. (Allien.9)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

boshke 

všechny recenze uživatele

(Febio Fest) Reakce jednoho známého byla "ze začátku je to vážné, ale pak je to děsná sranda". I když slibované překlopení do děsné srandy nepřišlo, tahle finská šílenost se mi líbila. Třeba pasáž v jatkách byla opravdu hutná. A co se mne týče, raději bych snad volil drsnou, avšak stylovou smrt sežráním tou rohatou finskou bestií či umlácení krumpáči jeho nahých, vousatých pomocníků, než se nechat pomalu zabíjet cukrem napranou, tím blbým, obézním, dobrosrdečně se tvářícím vousáčem propagovanou Coca Colou... 90% ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Když už si dát něco s vánočním Santou, tak kam jinam se za ním vydat než na sever, že? Tento měl sice do toho rozšafného tlouštíka z reklamy na coca colu pořádně daleko a ta armáda elfů, co připomínala spíš skřety z Pána prstenů jakbysmet, ale aspoň to byla originální, v záplavě každoročně se opakujících vánočních filmů, vítaná změna s moc prima autentickým severským prostředím a třebaže se to nevyhýbalo ani některým drsnějším scénám, nakonec tím divným, svérázným způsobem došlo i na ten vánočně-epický závěr. Netvrdím, že to nemělo své mouchy, černého humoru bylo méně, než jsem čekala, uvítala bych delší stopáž a když jsem se přistihla, že si v závěrečné půlhodině mumlám něco jako " per to do něho, at' stříká krev " a " chtělo by to kruci pořádnou řezbu", uvědomila jsem si, že mi ta záplava happy pohádek už leze na mozek a zítra si nejspíš pro svou duševní očistu pustím nějaký horor. Rare Exports zůstal tak na půl cesty, ale snaha se cení a že jsou pořád ještě ty vánoční svátky, tak budu hodná a dám hezkou čtyřku. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Tohle budou setsakramentsky chladné vánoce.... To jednou takhle o Vánocích vykopou ve Finsku bohem zapomenutou pohádkovou bytost. Santu Clause! A on přichází zjistit, kdo zlobil a kdo byl hodnej!!!! Nejdřív to vypadá celkem zajímavě, než mi dojde, že je to jen taková vánoční anekdota. Hoďka a čtvrt (na rozdíl od S.Clause) nezabije, ale doporučuji film shlédnout o Vánocích v rodinném kruhu. Třeba některé z dětí odpadne a Vy ušetříte za dárky. (Nebo Vás napadne něco jinýho...) Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nečtu a proto neznám pravdu o S.Clausovi. 2.) Zjistím, jak slaví Vánoce ve Finsku. 3.) Pochopím, že Santa od Coca Coly je podvod! 4.) Utvrdím se v podezření, že Václav Klaus k nám přijel z Finska. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

To je takový ten horor pro celou rodinu, ne? Krev skoro žádná, SPOILER mrtvých postav 0 KONEC SPOILERŮ, typická klišé rodinných filmů (třeba hned ze začátku jeden mrtvý rodič nebo odstrkované děcko, co nakonec všechno zachrání), sice tu máme elfy, které se do tohoto žánru nehodí, ale jinak... Ten nápad sám o sobě špatný není, akorát na 84 minut sotva vystačí - a to je navíc "obohacen" o rodinné drama, které vlastně tvoří většinu filmu. Kvůli tomu jsem měl zpočátku problém určit, na co se to vlastně dívám, protože na drama to neodpovídalo námětu, na komedii tam bylo málo vtipných scének (navíc to chtělo ještě o dost víc přitvrdit po stránce absurdity), na horor to ani v první polovině vůbec nevypadalo... Dívá se na to překvapivě dobře, kameru to má slušnou, lokace jsou dobře vybrané a těch pár scének alespoň donutí k pousmání, ale jinak nevidím důvod to hodnotit bůhvíjak pozitivně. Pro děcka asi dobrý. Já bych ale radši něco absurdního. Hodně absurdního. A to jsem od Rare Exports tak nějak čekal, ale bohužel... Asi kouknu i na ty 2 kraťasy, tam ten nápad snad vynikne víc a nebude potřeba tuny rodinně-dramatické vaty. Slabé 3* ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Skutečný Santa bičoval zlobivé děti, až krev stříkala a nezbyly po nich ani kosti. Ano, tak to nejspíš bylo, a proto ho uvěznili. Jenže netušili, že v budoucnu přijde někdo, kdo si bude chtít na Santovi namastit kapsu. Jenže ten někdo zapomněl na elfy. Ne elfy z Lothlórienu, nýbrž temné elfy....hodně temné.... Tak samozřejmě by to mohl být býval masomlejn v přímém přenosu, ale ne nutně. Rozervaná těla a utržené hlavy zde nahradily kutálející se helmy a úplně to stačilo. Koneckenců i na rozervaná těla dojde, jenom trochu jiná. Řemeslně výborné, kluk dokázal hrát jen výrazem obličeje, napětí, zima a neohrožená trojice lovců sobů, co je vyměnila za elfy a Santu. Nasazení v prime time o Vánocích by nebylo od věci. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Identifikačné číslo pasu, ktorý patril vo filme Brianovi Greenovi (Jonathan Hutchings), bolo 314159265. Rovnaké číslice aké obsahuje Ludolfovo číslo známe aj ako "pí". (MikaelSVK)
  • Název filmu se objeví až chvilku před závěrečnými titulkami. (noelcoward73)

Související novinky

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

14.05.2013

Být americkým prezidentem je prostě ta nejnebezpečnější funkce na planetě. Ale zároveň je to dobrý způsob, jak se stát akčním hrdinou. Tak to alespoň vidí Hollywood. Ani se nebudeme prohrabovat v… (více)

Reklama

Reklama