Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka o dvou princeznách, podobných si jako vejce vejci, a přece tolik jiných... Pohádka vypráví o dvou princeznách, dvojčatech, podobných si k nerozeznání. Až na to, že ta „krásná" nedbá o své vzdělání a ta „chytrá" zase o svůj vzhled. Teprve snaha obou sester získat za manžela jediného prince, je dovede k poznání, v čem chybovaly. Vědí pak už navždy, jak málo znamená krása bez moudrosti a moudrost, pohrdající krásou. Dvojroli „krásné" a „chytré" princezny si zahrála Lucie Trmíková, roli prince Filip Renč. V pohádce dále hrají: D. Prachař, N. Urbánková, V. Neckář a další. (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

Jenda 

všechny recenze uživatele

Pohádka, kterou velkou měrou sráží naprosto příšerné písňové texty, které, vyjma Neckáře a Urbánkové, herci nedokázali pořádně nazpívat. Renč je lepší režisér, než princ, a pytlové princezny Lucie Trmíkové nejsou uplně princeznový typ. Celkově horší průměr předrevoluční televizní pohádky. Hudba jinak chytlavá, to je +, texty a výprava -, herecké výkony nic moc... ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Tohle že je Sadková? Na téhle pohádce se toho mnoho nepovedlo, ačkoli snad sama myšlenka nebyla špatná. Tragický byl zejména výběr herců, obzvláště mimořádně slabošský král navíc mimořádně slabě zahraný. Proti proradnému rádci je postavena zpívající Děvečka (píšu s velkým D, protože žádné jméno nemá a král na ni volá právě Děvečko) pro všechno, která vaří, stele, pere, zalévá, zpívá, radí, zkrátka, co si vzpomenete. Dvojprincezna by možná mohla být hezká, ale těmi kostýmy i účesy je tak zohavená, že se na ni téměř nedá dívat. Nakonec byly nejzajímavějšími i nejzábavnějšími okamžiky miniroličky Nadi Urbánkové a Václava Neckáře, což je dost málo. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Studiová pohádka, kterou by dnes kvalitou předčilo kdejaké cvičení FAMU, ale jako historický exkurz jak za mlada vypadal režisér Renč a herec Prachař. Jediný co mi z toho zůstalo v hlavě byl dialog, kdy Prachař říká, že není rádce, není zrádce a úplatky nebere. To je trochu málo jako smysluplný filmový zážitek. ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Já mám prostě tuhle pohádku ráda. Mladý Filip Renč se mi jako puberťačce hodně líbil a princezna/y mohla být půvabnější, ale dalo se. Jen bylo třeba odmyslet ty hrozivé "šaty", do kterých ji oblékli kostyméři. A písničky hezky pohádkové. Teď se dívám pořádně, ty pytle jsou snad z plyše, naprostá katastrofa. V tom by nevypadala krásně ani Libuška Šafránková v popelkovské době. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako fakt je hlavním poselstvím, že každý člověk NENÍ jiný, ale měl by se snažit být STEJNÝ jako ti okolo? Proč by kurnik jedna princezna nemohla být fintil, a druhá čtenářka? No tak bóže si princové vyberou takovou tu, která vyhovuje víc jejich naturelu. Ale chtít, aby každá od každé měla něco a vlastně se doplňovaly? A to vše v přepálené stopáži a s hromadou písniček, které mi už lezly časem na nervy. A s princeznami, kde bylo jedno, kterou z nich zrovna herečka hraje, ale nemožně oblečené obě a podobně "chytré". SPOILER A stejně - jak to, že ta, co prostě jen chtěla být hezká, zůstala na ocet? Odpustila jí sestra? Kála se za krádež písničky? Nic, prostě další blbá písnička a jedeme dál, na otázky a odpovědi není čas. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama