foto

Václav Helšus

  • nar. 6.3.1947 (70 let)
    Louny, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

V sedmdesátých letech patřil k jedničkám liberecké Ypsilonky v inscenacích Michelangelo Buonarroti, Ubu králem, Kovář Stelzig. Již dlouhou dobu působí v libereckém Divadle F. X. Šaldy, které v roce 1987 na dva roky vyměnil za činohru pražského Národního divadla, aby se posléze vrátil. Za svou kariéru ztvárnil role v mnoha filmech, televizních filmech a seriálech. Za všechny jmenujme například filmy Holka na zabití (1975), Panelstory aneb Jak se rodí sídliště (1979), Kanárek (1999), Indián a sestřička (2005) či seriál Život na zámku (1996). V nejbližší době se objeví ve snímku Josefova cesta režiséra Ivo Trajkova.

Zdroj: BontonFilm

Herecká filmografie

Filmy

2018 Dvě nevěsty a jedna svatba
2016 Každý milion dobrý (TV film)
Krycí jméno Holec
Škola žen (divadelní záznam)
2014 Poslední cyklista (TV film)
Tři bratři
2011 Policie Modrava (TV film)
2010 Přežít svůj život
Vodník a Karolínka (TV film)
2009 Ocas ještěrky
2008 Děti noci
2006 Indián a sestřička
2005 Až kohout snese vejce (TV film)
2004 Když chcípne pes (TV film)
2001 Politik a herečka (TV film)
1999 Kanárek
1996 Dům poslední radosti (TV film)
O princezně, měsíci a hvězdě (TV film)
1995 Artuš, Merlin a Prchlíci
Maryša (divadelní záznam)
1992 Evangelium podle Pastýřů (TV film)
Kráva
1991 Ten lokaj (TV film)
1990 Súkromné životy
Zvláštní bytosti
1989 Osmý div světa (TV film)
Vítězná prohra (TV film)
1988 Dvojčata (TV film)
1987 Miliónový chlap (TV film)
1986 Cena medu
Hříšný Václav (TV film)
1985 Čarovné dědictví
Hledám dům holubí
Pták Žal (TV film)
Rudin (TV film)
Ustláno na čekankách (TV film)
1984 Noc smaragdového měsíce
1983 Jen se spolehni (TV film)
Písně by neměly umírat
1982 Mrkáček Čiko
1981 Kaňka do pohádky
Písemky (TV film)
1980 Kalamita
Krakonoš a lyžníci
1979 Brontosaurus
Panelstory aneb Jak se rodí sídliště
1976 Den pro mou lásku
Michelangelo Buonarroti (divadelní záznam)
Takzvaný večer na přidanou (divadelní záznam)
1975 Holka na zabití
1972 ...a pozdravuji vlaštovky
1970 Jsem nebe

TV seriály

2017 Dáma a Král (TV seriál)
Smrtelné vyhlídky (E02)
Svět pod hlavou (TV seriál)
Stín kapradiny (E01)
Policie Modrava (TV seriál)
Vražda u plavebního kanálu (S02E07)
2016 Případy 1. oddělení (TV seriál)
Olizovač (S02E06)
Děti na odpis (S02E04)
Slepý svědek (S02E01)
2015 Doktor Martin (TV seriál)
Pražák (S01E01)
Labyrint (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
Epizoda 4 (S01E04)
další epizody (4)
Policie Modrava (TV seriál)
Případ kocoura Mikeše (S01E09)
Pretty Woman z Dlouhé Vsi (S01E04)
Vraždy v kruhu (TV seriál)
Vražda s odpuštěním (E08)
2014 Případy 1. oddělení (TV seriál)
Důvod k zabití (S01E12)
Hodinka k dobru (S01E11)
Nenávist (S01E06)
další epizody (5)
2013 České století (TV seriál)
Den po Mnichovu (1938) (E02)
Sanitka 2 (TV seriál)
Epizoda 9 (E09)
Škoda lásky (TV seriál)
Situace v kuchyni (S01E14)
Vzpomínky (S01E07)
Špačkovi v síti času (TV seriál)
Kompas pro tatínka (E16)
A je to v kufru! (E15)
Konečně zase spolu (E14)
další epizody (10)
2011 Čapkovy kapsy (TV seriál)
Případy pana Janíka (E11)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Slušný chlapec (S02E15)
2010 Cesty domů (TV seriál)
2009 Poste restante (TV seriál)
Poste restante (E07)
Proč bychom se netopili (TV seriál)
Vyplouváme (E01)
2005 Ulice (TV seriál)
2001 Stříbrná paruka (TV seriál)
1998 Motel Anathema (TV seriál)
1997 Četnické humoresky (TV seriál)
Život na zámku (TV seriál)
Školník (S02E03)
1995 Život na zámku (TV seriál)
Ředitelka (S01E17)
Školka (S01E14)
1994 Detektiv Martin Tomsa (TV seriál)
1990 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Paprsek (S02E08)
1989 Letící delfín (TV seriál)
Případ pro zvláštní skupinu (TV seriál)
1988 Malé dějiny jedné rodiny (TV seriál)
Rodáci (TV seriál)
1985 Třetí patro (TV seriál)
1984 Sanitka (TV seriál)
1976 Borůvka a Kvítko (TV seriál)
1975 Francouzské pohádky (TV seriál)

Dokumentární

2017 Dobru, pravdě, kráse (TV seriál)
Bohatýrský věk (1907–1919) (E01)
2010 Film o filmu Přežít svůj život (TV film)
2009 Přešít svůj sen (Orálne variácie na sen/film Jana Švankmajera)
2005 Cesty a scestí Jizerských hor (TV film)

TV pořady

1987 Jedeme dál (TV pořad)
1979 Tentokrát o satiře (TV pořad)
1978 Ypsilonka se baví (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace