Reklama

Reklama

Ip Man: Zrození legendy

  • Hongkong Ye wen qian chuan (více)
Trailer

Mestečko Fošan, Čína, píše sa rok 1905. Talentovaný mladík Ip Man (Yu-Hang To) navštevuje školu majstra bojových umení Chana Wah-Shuna (Sammo Hung Kam-Bo), ktorý ho zasväcuje do základov bojovej techniky Wing Chun. Po majstrovej nečakanej smrti sa vedenia školy ujme Ng Chung-Sok (Biao Yuen), ktorý Ipovi pomôže zdokonaliť sa. O niekoľko rokov neskôr sa mladý Ip Man presťahuje do Hongkongu, kde sa spriatelí so starým majstrom Leung-Bikom (Ip Chun), ktorý ho priučí ďalším aspektom der umenia Wing Chun. Rozhodujúca pre Ipov ďalší osud je však konfrontácia a jeho adoptívnym bratom Ipom Tin-Chim (Siu-Wong Fan). Ten totiž skrýva obrovské tajomstvo, ktoré by mohlo ohroziť celú krajinu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Příběh o Yip Manovi je neskutečně zajímavý a perfektně zfilmovaný. Ani mi tolik nevadilo, že zde hráli ti samí herci, co v Yip Man 2, i přesto že tohle je prequel. Mladík co hrál Yip Mana se pohyby dokonale vyrovnal Donniemu Yenovi. To mě potěšilo. Protože jsem nečekal, že se to bez něj povede. A povedlo. Velice působivé. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

S rozumným očekáváním jsem pokořil tento Ip Man-ovský kousek, kterých vyrostlo nedávno jak hub po dešti. Dostal jsem sice zajímavou akci, ale také ničím nadprůměrný film. Téma je široké, zpracování velmi kostnaté, serióznější vyznění ruší souboje. Některé jsou velmi naturalistické, jiné dost ala Tygr a Drak. celkem zvláštně pojatá zápletka, kde nic nepřekvapí s vyčpělým happy-endem. Z mého pohledu je to tedy ničím výjimečný Hong Kongský průměr... ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Když něco vydělává, dojme to, dokud to jde. To si asi řekli tvůrci tohoto snímku, který je však pouhým parazitováním na snímcích Ip Man 1,2. Zmizel Donnie Yen (nejspíše z důvodu, že se film odehrává v dobách mládí hlavního hrdiny) i režisér Yip a z akčního filmu s prvky životopisného dramatu se stalo historické drama s prvky akce a ze zábavného filmu se stala pekelná nuda. ()

Spike23 

všechny recenze uživatele

Třetí díl Ip Mana ( o kterém jsem si podle názvu původně myslel, že se jedná o nějakého čínského hackera ) je v podobě prequelu k prvnímu dílu. Co musím pochválit, jsou bojové scény, které se tu od druhého dílu výrazně zlepšily a nepřipadalo mi celou dobu, že se každých pět sekund vypíná gravitace. Bohužel až na jeden zvrat, který mi v podstatě všechen děj vysvětlil, mi příběh připadal už hrozně stereotypní a tentokrát narozdíl od předchozích dílů i odfláknutý a nepředstavitelně stručný. Celé bych to asi shrnul jako pouhá fakta s rozsáhlými bojovými scénami, kde až na pár výjimek jsem měl pocit, že všechny postavy jsou jen loutky. Snad se Ip Man příště zase vrátí do starých kolejí. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Problémy dospívání, první lásky, osobní konflikty nepochopení od autorit a to vše nakonec říznuto špionskou tématikou... Už potřetí vynikající kung fu film, tentokrát ze školního prostředí. Moc hezky zpracovaná taková rozpolcenost mezi slušností hlavního hrdiny a mladickou zbrklostí a nerozvážností. Souboje a různé styly bojových umění opět neskonale povedené a co se choreografie týče, prakticky dokonalé. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Akčního choreografa na filmu dělal Tony Leung Siu-Hung, v titulcích uvedený pod jménem Tony Leung Siu Hong. Hlavní poradce přes bojová umění byl Checkley Sin. (Rominator)
  • Ip Chun, který ve filmu ztvárnil postavu mistra Leung Bika, je Ip Manovým skutečným synem. (n42)
  • Obchodník na trhu prodává gramofonovou desku s písní "Greensleeves", za jejíhož autora je mylně považován Jindřich VIII. Píseň je z pozdější doby a její autor je neznámý. (CSSML)

Reklama

Reklama