Reklama

Reklama

Mendez je charizmatický riaditeľ malého cirkusu. Jedného večera navštívi lunapark. Tam sa stretáva s Willom, ktorý je nešťastný a zatrpknutý. Will sa po stretnutí s Mendezom rozhodne z lunaparku utiecť a pridať sa k Cirkusu Motýľ. (TV Lux)

Recenze (120)

Jayk19 

všechny recenze uživatele

Nádhera!!!Jenom trochu zamrzí komenty typu "no jo vidíte krypla,hrajou tam housle a hned dáváte pět hvězd"Ne já opravdu nedávám Pět hvězd z tohoto důvodu.Už jen charismatický zakladatel který otevře oči hlavnímu hrdinovi,ukáže mu že lidé z cirkusu měli taky svoje a navíc že čím těžší to má tím je větší triumf když se zmátoří.Že člověk je někdy outsiderem jenom proto že tomu sám věří.Možná tohle nebyl cíl tohoto snímku,možná jsem to viděl,možná jsem to vidět chtěl.Ale takový pocit z toho mám.Proto 5 a stojím si za ně.Jasný důkaz že někdo dokáže zfilmovat myšlenku v pár minutách,narozdíl od některých dvouhodinových rádoby "cíťáků" ve kterých myšlenka nakonec chybí ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* Tento kraťas je z ranku pozitivních filmů, které mají tu sílu dodat energii a chuť do života. Vím, že může působit vyumělkovaně, sentimentálně a teatrálně, ale to není v tomto případě podstatné. Hlavně, že je kvalitně zpracovaný a nese důležité poselství. Čtyři hvězdičky si tentokrát neodpustím a doufám, že tohle nikdo na celovečerák nebude roztahovat. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Nie úplne presvedčené štyri. Je to síce úžasne natočené, nasvietené, hudobne veľkolepo podfarbené... Ale citovo vydierajúce! Vujicic je Pán človek, ktorého sa dá len obdivovať, ale táto metafora na jeho skutočný život má za následok to, že každé hodnotenie pod 5* so sebou nesie istý druh výčitiek svedomia. Je to krásne a nemôžem povedať, že by filmu niečo chýbalo. Skôr naopak, je tam niečoho přespříliš... ()

osslik 

všechny recenze uživatele

Tenhle dvacetiminutový "kraťas ", motýlek proletěl náhodně kolem a vletěl do mých TOP 10... Velkofilm"Butterfly Circus" by asi nebyl problém, ale : "Ti, kteří mají co říct mluví krátce ….“ Tento film mě říká : mám naději, i když momentálně za nic nestojím a jsem k ničemu. Stačí že uvidím šéfa cirkusu proměn a půjdu za ním. Pak najdu i sám sebe a podle možností se angažuju v roli, kterou pro mě na míru vytvořil on, jedinný dokonalý principál... ()

xargos 

všechny recenze uživatele

Nicka Vujitice znám už nějakou dobu, ale tenhle film ne - mám tři roky zpoždění... Díky http://www.videacesky.cz/kratke-filmy-online-zdarma/cirkus-motyl je vše dohnáno. Tento film je o naději a o tom, že každý člověk se může proměnit v krásného motýla, ať již přichází z jakéhokoliv (horšího) prostředí, kterým je ovlivněn. Někdy stačí jen impuls, někdy pořádné nakopnutí, aby rozepjal křídla a letěl... V tomto příběhu má Mendez, pricipál cirkusu, právě tuto roli, tento vliv na ostatní. Nenásilně a nenápadně dává možnost ostatním "stát se motýlem". Každé "ztracené duši" přeji takového člověka, aby ho dostala do cesty. A Nick Vujitic - jednoduše úžasná bytost:) V krátkém příběhu je řečeno to podstatné o životě. A co to je? Podívejte se na film. Pokud vám to nedojde, zamyslete se, kde jste svá křídla zapomněli... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Film je inspirovaný klipem Soul To Squeeze (1993) od Red Hot Chili Peppers. Ve filmu jsou vidět odkazy jako např. na jednom z prvních záběrů můžeme vidět maringotku, na které jsou postraně napsaná jména: Hans a Otto. Ve filmu můžeme vidět stejno jmenné postavy: Hans ( Eduardo Verástegui) principála cirkusu a Otto (Doug Jones) hadí muž. V klipu je taktéž vidět Ottův představitel D. Jones. Stejně tak jak ve filmu, i v klipu se objevuje jako hadí muž. Celé rozestavění cirkusu, vzhled maringotek a postav se dosti filmové adaptaci zjevně podobá. (HyenaSheep)
  • Krátkometrážny film videlo viac než 10 miliónov ľudí na celom svete, čo odštartovalo prípravu jeho celovečernej verzie. (MikaelSVK)
  • The Butterfly Circus vyhral v kategórii Najlepší krátky film na festivale Feel Good v Hollywoode (2010). Nick Vujicic (skutočný predstaviteľ Willa) dostal ocenenie za Najlepší herecký výkon v krátkom filme. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama