Reklama

Reklama

Zpěvačka

(TV film)
Dokumentární / Krátkometrážní / Hudební
Československo, 1971, 26 min

Obsahy(1)

Zpěvačka Eva Olmerová (*21. 1. 1934 – †10. 8. 1993) patřila od šedesátých let minulého století k osobitým interpretům naší jazzové scény i šansonu. Její život neměl jednoduchý začátek, narodila se do tzv. dobré rodiny, ale její rodiče se rozvedli a ona připadla svému otci. Od puberty začala revoltovat, žila nespoutaným svobodným životem, ať už mezi trampy, nebo jazzmany. Zpívala už od šestnácti let, slavnou se stala po roce 1962, kdy ji angažovali do Semaforu. K jejímu životu bohužel neodmyslitelně patřil alkohol, který také zničil její kariéru zpěvačky s osobitým hlasem, cítěním a barvou. Něco z toho zachytil hudební portrét z roku 1971 spolu s jejími osobními myšlenkami. Svůj pochvalný názor na zpěvačku vysloví i spisovatel a herec Ivan Vyskočil. Připomeňme si její slavné písně "Čekej tiše" nebo "Černá kára" v medailonu, který ji zachycuje v jejím přirozeném prostředí doma, v zákulisí koncertů, při nahrávání i v pražských ulicích. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já osobně o Evě Olmerové asi nikdy neslyšel, pravda je, že hlas měla zajímavý a nezaměnitelný. Medailon nám toho o ní moc neřekne, takže nevím přesně, proč se neprosadila víc. Možná je škoda, že nevzala ten Londýn. Mě zaujalo nejvíc, krom jejího hlasu, že to na záběrech vypadalo, jako by měla knír. Jinak byla ale hodně podobná Lize Minnelli. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Filmeček, který ještě zřejmě proklouzl normalizační cenzuře, dokonce i s citátem J. Škvoreckého, který byl již v Kanadě. Dokument velice standardní, ale pěvecký výkon Evy Olmerové jej spolehlivě vyspraví a zachrání. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hehe, ale tenhle medailonek natočil nějaký JAN CHALOUPEK!!! Tak to zde lajdáci opravte! 8-o - - - P.S. Jen tak si přemejšlím, jak by se on zviřátkář Vašek Ch. k té Evě vlastně dostal... . . . Leda že by ona vlastně byla taky takové >zvíře< ... Klíčová otázka pro mne tedy, bez odpovědi... P.P.S. Viz http://www.ceskatelevize.cz/porady/150943-zpevacka/27153130075/ - - - - - (Poprvé viděno s čtyřicetiletým skluzem 17.11.2011 na >jazzýkovém prostoru< , hodnocení 6., komentář zde jako první - 17.11.2011) ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama