Reklama

Reklama

Velký, větší, největší

(seriál)
  • USA Big, Bigger, Biggest (více)

Série(3) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Prozkoumejte s námi technické novinky, které pomohly různým druhům staveb od velké k větší až k největší. (National Geographic)

Recenze (27)

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Docela solidní dokument. K dílu 2. Přehrada Tři soutěsky v ČLR. Velmi mne potěšilo (a poučilo), že zabrousili do technické prehistorie (osvětlení obrazárny páně Armstrongově). Netušil jsem, že teplo vznikající tuhnutím betonu je tak problematické. Poznámka k oficiálnímu textu distributora: „Pod její vahou se prohnula i zemská kůra“. Panečku, to musela být váha olbřímích rozměrů! Co teprve, kdyby na ní spočinula i ona přehrada včetně vody?! To by se zemská kůra snad i prolomila... Pro zmatené humanitně vzdělané či nevzdělané: váha je aparát, kterým se váží. Vážený předmět vykazuje hmotnost. Čili text, který by měl napsat absolvent sedmé třídy ZŠ, který ovšem zrovna nechyběl či neměl našlápnuto na novinařinu: „Pod její hmotností se prohnula i zemská kůra“, anebo elegantněji: „Jejíž hmotnost prohnula zemskou kůru“, je-li to ovšem pravda. :-) ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

První díl není moc o ponorce Pennsylvania, kdy o ní řeknou jen opravdu málo věcí, ale spíš o stručném historickém vývoji ponorek. Takže zavádějící název, ale co se týče té stručné historie, tak je to dobré. EDIT: Podobné je to s druhým díle, ale už se dovídáme o přehradě Tří soutěsek podstatně více informací než v prvním díle o ponorce. Stručný vývoj je zde také tentokrát v představení významných přehrad - vodních elektráren. ()

Reklama

gumbo 

všechny recenze uživatele

Dokumentární seriál z produkce Discovery Channel. Sice jsem viděl jen jeden díl, konkrétní GBTunnel, ale přesto si troufám říci, že se jedná o dokumentární cyklus mimořádné úrovně. Představit největší technická díla prostřednictvím vývoje metod jejich výstavby v průběhu století, technicky podrobně, avšak srozumitelně i pro laiky je výkon hodný obdivu. Uvidím jak dopadnou další díly, nyní je to čistých 90% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na plno stavitelských, inženýrských, architektonických atd. logických samozřejmostí, které v daném odvětví nezainteresovaného zaujmou a poučí. Jen je pravda, že ke konci cyklu to už lehce ztrácí grády, protože nápadů na ta NEJvětší něco už ubývá a omýlá se již jednou řečené a vysvětlené. Ale vidět to stojí za to. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Panamský prieplav: ***** Dokument o megalomanskom diele starom viac ako sto rokov. Ťažkosti s výstavbou a spôsoby ich riešenia inšpiráciou z iných stavieb z celého sveta sú hlavnou náplňou filmu, a je to poskladané naozaj dokonale. Rozšírenie kanála je výzvou pre naše storočie a nechybajú ani náznaky riešení nových problémov. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno