Reklama

Reklama

VOD (1)

Pro mladou právní koncipientku Janet Gregoryovou jsou na světě nejdůležitější jen dvě věci, a to její práce a syn Ryan, kterého po smrti manžela sama vychovává. Jednoho dne se jí dostane do ruky případ černošského mladíka Calvina Willise, který si odpykává doživotní trest za znásilnění dítěte. Při prostudování případu narazí Janet na řadu nesrovnalostí a brzy dospěje k závěru, že byl Calvin odsouzen neprávem. Rozhodne se vzít případ do svých rukou, aniž by si dokázala představit, jak těžký boj ji čeká na cestě za spravedlností. Případ se postupně stává její posedlostí a podepisuje se i na jejím soukromém a profesním životě. Janet celou dobu nepřestává věřit, že dosáhne spravedlnosti a Calvin bude očištěn. (TV Nova)

(více)

Recenze (18)

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden z filmov, pri sledovaní ktorých máte chuť zakričať "stop", skočiť do deja a vysvetliť postavám, že stačí rozsvietiť, aby nemuseli po tme narážať do stien. Lenže potom si uvedomíte, že film je natočený podľa skutočnej udalosti a neostáva vám nič iné, len so smútkom akceptovať fakt, že ľudia bývajú dosť často hlúpi a neschopní (týka sa oboch strán). A len tak na okraj, ten dabing ma veru tiež veľmi neočaril. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

24.7.2010 ~ Zářná ukázka toho, že když je něco podle skutečné události, ještě to zdaleka neznamená, že se na to bude dát koukat. 20 let trvalo zjistit pravdu, Hodina a půl trvala "jen" 10 let. ~ Co tím chci říct? Že to bylo nudné, nezajímavé, dlouhé, odfláknuté. Tohle byl televizní film, který by se snad neuchytil ani na Hallmarku. Jeden a půl hodiny trvající díl kterékoliv detektivky. A ač je hrozné, že někdo za něco, co nespáchal, sedí 20 let, automaticky to neznamená, že z toho musí být film. Tady si někdo, bohužel, myslel opak. ~ Calvin sedí už pět let za znásilnění jedenáctileté dívky. Pět let ale nic není, má doživotí. Blbé je, že to nespáchal. Nevěří mu nikdo až na jednu mladou koncipientku, která se do případu pohrouží a přes překážky, házené pod nohy soudním systémem, dokáže Calvina osvobodit. Mezitím si dokáže pochroumat vlastní soukromý i pracovní život, ale i to se vyřeší. A to je všechno. ~ Pochybuji, že tohle někdo bude ochoten vpustit v hlavních večerních hodinách na běžné TV obrazovky. "Nic světoborného" by totiž bylo stále pochvalou a tak to psát ani nebudu. ()

Reklama

ludovit14 

všechny recenze uživatele

Vo filme KRIVO Obvinený nám režisér T.McLoughlin,rozobral podrobne charakteristiku hlavných postáv-doslova na šróbiky.Ale,paradoxne to vôbec nemusel-lebo to celé zbytočne zdržiavalo celý príbeh a miestami to bolo nudné.Na to,že je to TV-FILM,tak je to slušné dielo.Za čo môžeme vďačiť,hereckému výkonu ,,koncipientke’’ Janet Gregory vo filme prezývaná ako,,kráska’’(J.Ormond),ale aj krivo odsúdenému Calvina Williseho ,ktorý si odsedel 22rokov,ktorého stvárnil (Mahershalalhashbaz Ali).HOD:68%.10% som pridal za záver filmu,kedže McLoughlinovi sa podarilo zahrať aj na emočnú strunu.PS: 5% navyše zato,že USA justícia sa Calvinovi Willisemu ani neospravedlnila a nijako ho neodškodnila-JE to veľmi poľutovania hodné! ()

Arehanah 

všechny recenze uživatele

Film by si zasloužil delší stopáž. Do necelých 90 minut narvat 22 let života je poněkud zavádějící. Chtělo by to, propříště, lépe vykreslit hlavní postavy. Beznaděj, utrpení, pocity a myšlenky, kdy je člověk neprávem odsouzen na doživotí. Jako by tohle všechno chtěl režisér nacpat do posledních asi 10ti minut. Nicméně, Julia Ormond a Ali z tohoto podprůměrného snímku "udělali", v rámci možností, koukatelný film. ()

djcremo 

všechny recenze uživatele

Film mal veľký potenciál, ale tvorcovia tohto filmu ho neskutočne premrhali. Na to že ide o film podľa skutočnej udalosti, ktorý rozoberá 22 rokov života nespravodlivo odsúdeného,tak herci akosi nestárli a pôsobili vždy rovnako. A podľa mňa sa film zaoberal nepodstatnými vecami, miesto toho aby šiel do hĺbky jadra a venoval sa dôležitejším veciam pre tento prípad. Veľké sklamanie pre mňa. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Stát Louisiana za 22leté vězení Calvina Willise neodškodnil ani se neomluvil. (Piercee)

Reklama

Reklama