Reklama

Reklama

Tichý dům

(festivalový název)
všechny plakáty
Trailer

Laura a její otec Wilson se rozhodnou strávit poslední noc na starém rodinném letním sídle, než bude zrenovováno. Vše probíhá normálně až do chvíle, kdy Laura uslyší podivné zvuky z druhého patra. Otec se rozhodne jít nahoru podívat. Dlouho se nevrací a tak se ho vydá hledat. Jenže to co objeví se jí vůbec nelíbí, zjistí že v domě někdo je a ona se nemůže z téhle smrtící pasti dostat ven. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Keď som videl dievča v uruguayskej pustatine, ako sa vysokou trávou brodí ku kamennému domu, potešil som sa. Starý dom vyžaroval zlú energiu, a to bolo ideálny predpoklad pre dobrý horor. Aj interiér domu bol sľubný: archaický nábytok a hrubé steny, ktoré určite držali chlad. Jedinou ambíciou tohto filmu na jeden záber však bolo vyľakať diváka, čo sa darilo pomerne úspešne. Zámer vyvolať skutočný strach v skutočnom čase sa vydaril, zopárkrát som sa znamenite zľakol. To podstatné aj tak zostalo neviditeľné a La casa muda, je zaujímavejšia spôsobom spracovania a povesťou o zavraždených, ktorá ju v realite charakterizuje... Veľmi znepokojivý a tiesnivý film, disponujúci malým rozpočtom, z ktorého sa podarilo urobiť malý zázrak. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem viděl americký remake a až poté tento uruguayský nízkorozpočtový originál, takže se mi bude film trochu hůře hodnotit. Neboť jelikož už jsem znal rozuzlení, nejspíš jsem děj nevnímal příliš ostře. Není pochyb o tom, že dívčino (ale i strýcovo) chování zde bylo mnohem dementnější a nepochopitelnější než v Silent House, i když konec pak samozřejmě vše uvede na pravou míru. Každopádně se mi tento film líbil méně než americká předělávka, byl amatérštější, méně propracovaný a kdybych už dopředu neznal pointu, spíše než zvědavost na jeho konec by ve mně hlodala neodbytná touha ho znuděně vypnout a s nadávkami zahodit. ()

Reklama

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

True events dha Uruguay ma nejako mocne neberú , a som zhruba 200-prvá , ktorá nepotrebuje titule , aby som zistila , že sa jedná o ďalšiu ničím výnimočnú mimózu z tej predlhej rady , ktorá sa systematicky objavuje na Mojej aj Tvojej obrazovke. Skutočne som sa bála a bola som sama prekvapená , ako veľmi sa dokážem báť. Ešte aj teraz mám studený pot na čele a husiu kožu mám aj pod nechtami.. Asi preto nedokážem zmeniť hodnotenie , lebo sa celá klepem , keď si pomyslím na ten neuveriteľný zážitok. Ani nie zážitok - to bola oslava hrôzy. Čo sa týka ľakačiek , tak tie sú v úplne inom snímku , Polaroid odniesol čas a zaoberať sa oprášenými fotkami zo 40´s kde sa škeria masky bez očí a jazyka plus kdejakým detailom ( sestra / brat /ramienka / pozorný divák / vypnutá lampa / fenomén / racionálne vysvetlenie.....to ee. Je mi už úplne1 čo je true a čo nie . Postupom času znenávidím B.W.P. pretože on podal tabletky parazitom , ktorí takto doslova obťažujú filmárčinu. Za 6 litrov neurobíš v dnešnej dobe nič ( česť výnimkám ! ) a niekedy mám pocit, že sa umelci predbiehajú v tom ,kto vypotí za menej - viac. Tak to je 1 z príkladov. EJ ALE SOM SA ŇAĽAKAĽA ! Snáď to už nebudem musieť napísať nikdy , ale teraz to urobím - " ODPORÚČAM KAŽDÉMU , KTO TO ODPORÚČA " ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

La Casa muda je zaujímavý film, ktorý priláka zrejme ešte dosť hororových fanúšikov a to aj napriek tomu, že budú vedieť do čoho idú. Ja som bol na tom rovnako. V rámci žánru, subžánru a ďalších aspektov je to dobre zvládnutý film. Napriek svojej poloamatérčine a nízkemu rozpočtu sa počas 80 minútovej stopáži dokázala rozohrať slušná napínavá hra s divákom. Každý pozorný divák prekukne, že tam niečo nie je v poriadku a čo asi môže v závere očakávať. Veľká škoda je, že film vsadil predovšetkým na atmosféru (strach z neznáma je stále fenomén) na úkor deju, logiky a záveru. Samotný zaver je málo zaujímavý a neoriginálny. Film, ale splnil základné kritéria a skoro podla šablóny ho tvorcovia dokázali natočiť. Už len podotknem, že film nie je natočený na jeden záber a je to pekne vidieť (stačí trochu pozornosti :) + remake je na ceste. ()

petero 

všechny recenze uživatele

La Casa Muda potrebuje REMAKE ako soľ, pretože toto Uruguayské dielo je zvolenou formou, odohrávajúcou sa v reálnom čase, doslova nezáživným peklom pre diváka. Keď niekto nemá peniaze ani talent, nech radšej nič netočí. Už sa „teším“ na to, ako onedlho budú na BR vychádzať filmy točené mobilom od kadejakého odkundesa... USA REMAKE: Silent House (2011). ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Snímek je natočen na motivy skutečné události, která se odehrála ve 40. letech minulého století v malé vesnici v Uruguayi. (Taninaca)
  • Celý snímek je natočen v jednom nepřetržitém záběru. (Taninaca)

Reklama

Reklama