Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adaptace stejnojmenného románu od Arnona Grunberga. Stárnoucí Jörgen Hofmeester je nucen k předčasnému odchodu do důchodu. Jeho teplé místečko v nakladatelství má dostat někdo jiný. Jeho život se hroutí. Bývalá ex-manželka, která ho před lety opustila se svou dětskou láskou, je najednou zpátky. Po tomto duševním otřesu se vydává do Namibie, aby zde našel svojí milovanou, ztracenou dceru Tirzu. Ta se totiž vydala se svým přítelem do Afriky. Tirzy přítel jako by však z oka vypadl teroristovi Mohammedu Attovi. Jörgen se dokáže smířit s ledasčím - s tímhle ale ne. Jako doprovod má pouze pouze špatné vzpomínky a dětskou prostitutku. (Aintcha)

(více)

Recenze (7)

Kult.cz (Pavel Růžička)

"Režisér Rudolf van den Berg za pomocí (pře)kombinované retrospektivy, ale také Jörgenových snů, představ a vzpomínek, dokonale zamotal divákovi hlavu. Prolínání několika časových linií bez vzájemné návaznosti podněcuje jeho fantazii a jen pomaličku poodkrývá pozadí v podstatě tragického životního…" více

Související novinky

Tvůrci Tirzy a Venuše zavítají v dubnu do Prahy

Tvůrci Tirzy a Venuše zavítají v dubnu do Prahy

07.04.2012

Filmoví fajnšmekři mají jedinečnou příležitost shlédnout dva úspěšné snímky současné světové kinematografie a navíc se vůbec poprvé osobně setkat s jejich tvůrci. V rámci 22. ročníku mezinárodního… (více)

Reklama

Reklama