Reklama

Reklama

Dobrodružství vědy a techniky

(pořad)
všechny plakáty
Česko, 1997, 26-43 min

Obsahy(1)

Dobrodružství vědy a techniky je dokumentární cyklus, jehož jednotlivé epizody vždy přinášejí podrobné informace z různých technických oblastí. Vynálezy, úkazy, instituty, zařízení, historické modely či osoby pracující ve vědě nebo s technologií - to vše tento dokument přináší. Cyklus je mimo faktických údajů popisované rarity obohacen o názory, zkušenosti a zážitky lidí, jejichž osudy s konkrétní vědou a technikou úzce souvisejí. (MaxQ69)

(více)

Recenze (9)

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Dobrodružství vědy a techniky je dokumentární cyklus, který pojednává o různých vědách a všemožných technikách. Každý jednotlivý díl seriálu je specifický dokument, zabývající se zcela něčím jiným. Je tedy poněkud těžší ho hodnotit. Jinak pohled na vědu či techniku ze všech stran, zcela určitě stojí za zhlédnutí. Úprava komentáře: Nakonec jsem se rozhodl udělit přeci jen plný počet, neboť cyklus dlouhodobě sleduji od jeho úplného začátku z '97 a spousty dílů jsou naprosto nepřekonatelné. (Ačkoliv se mi jich hromady nedaří dohledat a doplnit info.) Je veliká škoda, že se nereprízují.) Přičemž zohledňuji i fakt, že ostatní televize tak vynikající doku. filmy jako jsou: Oceloví giganti, Budoucnost minulosti, Kolem světa za 30 minut, Zahoď a kup či Lékař jako detektiv prostě nenabízejí. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Celý dokumentární cyklus nesleduji, ale náhodou jsem zhlédl část o kolonizaci planet a vesmíru, což je moje parketa a bylo to nádherně provedené a realistické a ne jak některá přiblblá sci-fi , která bych zařadil spíše do fantasy nebo komiksu. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Zrozen v alpách.parada...,Větrné elektrárny v Severním a Baltském moři, Digitální archivy, Okno do... Havany , Lanovky - úleva veřejné dopravě ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Souhlas. Myslím, že tenhle cyklus je každým dílem tak specifický, že by tu opravdu měl být rozepsaný. Pokud musím hodnotit celý cyklus, dělá mi to problém. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Pro zvídavé lidi a lidi, kteří se zajímají o posun ve vědě a technice je to zajímavá záležitost, ale nečekejte od toho zase příliš. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní seriál je vhodný nejen do hodin fyziky nebo chemie. Žáci se při něm mohou dozvědět zajímavosti o různých technických jevech. ()

Reklama

Reklama