Reklama

Reklama

Kulečníková škola

(seriál)
všechny plakáty
Dokumentární / Sportovní / Komedie
Česko, 1997, 11x15 min

Režie:

Jan Matiášek

Hrají:

Jiří Korn

Obsahy(1)

Seriál velmi zábavnou formou nabízí, jak se naučit dva základní typy kulečníkových her, tedy pool a karambol a jak si vybrat správné tágo či stůl pro hru. Jsou zde zmíněna jak pravidla všech možných variant her jako jsou osmička, devítka, karambol (se 3 i 4 koulemi), snooker apod., tak i základní informace o technice, jež je nezbytně nutná pro zvládnutí této na přesnost velmi náročné hry. Charismatickým průvodcem je známý popový zpěvák a zároveň mistr Evropy v poolu veteránů Jiří Korn. (Danulinda)

(více)

Recenze (8)

Paity 

všechny recenze uživatele

Jiří Korn rozhodně kulečník umí, tedy alespoň podle mě, super amatéra. Minimálně se tedy umí tváři tak, jako by to ovládal. Seriál je ale málo interaktivní a zábavný už není vůbec. Prostě suchota. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Gulečník a podobné hry ma vôbec nebavia. Nerád držím tágo v ruke. Takže televízna "Gulečníková škola" ma nezaujala. Naozaj ma tento druh zábavy neoslovuje. Relácia je spracovaná dobre. Pre ľudí, čo s týmto pseudošportom začínajú je to výborná pomôcka a skúsených hráčov to iste tiež poteší. Extravagantný spevák Jiří Korn prepadol gulečníkovým hrám naplno a zrejme aj preto sa stal sprievodcom touto reláciou. ** ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu pohodičková škola. I kdyby člověka kulečník nebavil, a i kdyby se nechtěl nic učit, je radost se na ty desetiminutovky dívat. ()

packa 

všechny recenze uživatele

Chtěli byste se něco dozvědět o pravidlech kulečníku a nechce se vám šprtat příručky? Právě pro vás je určen jedenáctidílný cyklus České televize, kterým vás s noblesou sobě vlastní provede zpěvák Jiří Korn. A nejedná se jen o suché lekce z pravidel, cyklus je natočen příjemně odlehčenou formou, aby nenudil ani úplné laiky. A rozhodně shlédnutí doporučím všem hospodským hráčům poolu, kteří o skutečných pravidlech nemají ani potuchy a hrají dle českých "hospodských zvyklostí". Jen pro příklad - pokud váš soupeř zahraje faul, můžete si dát bílou kouli na libovolné místo na stole. Čili nikdo vás nenutí, abyste v případě kdy váš soupeř třeba potopí bílou kouli, rozehrávali z mnohdy nevýhodné pozice na rozstřelovacím bodě. Bílou kouli si prostě MŮŽETE DÁT KAMKOLIV! Podobné zhůvěřilosti "českých hospodských pravidel" seriál uvádí na pravou míru, v tom je jeho největší přínos. PS., celý cyklus lze shlédnout na YT, odkaz na jednotlivé díly najdete zde. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

V devadesátých letech běžely i zajímavé Tv pořady - důkaz máte v kulečníkové škole. Z mého pohledu by byla dokonalá, kdyby se věnovala pouze karambolu. Ale to je samozřejmě do televize extrémní požadavek. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Doslova miluji hrát kulečník v hospodě (i sám proti sobě), a díky tomuto zábavně postavenému "tutorialu" se můžu jen a jen zlepšovat.... nebo naopak? :D ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Přesně takto má vypadat výuka jakéhokoliv sportu (nejen) pro začínající či méně pokročilé - úsměvnou a přitom zároveň poučnou formou. Musím přiznat, že i já jako středně pokročilý hráč jsem se dozvěděl spoustu zajímavých informací, ale především jsem se také s úsměvem na rtech pobavil parádním šoumenstvím pohodového Jirky Korna a jeho legračního kolegy. ()

Mikakel 

všechny recenze uživatele

Vždy krátké a výstižné. Jiří Korn je v tomto sportu velice šikovný a způsob vysvětlování poolu,karambolu,15ky a snookeru, je hodně srozumitelný z jeho úst. ***** ()

Reklama

Reklama