Reklama

Reklama

Max se zotavuje z traumatické nehody, a tak vezme alespoň práci bezpečnostní noční stráže v otcově obchodním domě. Právě tehdy se mu začne zjevovat v tamních zrcadlech mladá žena. Max si není jistý, jestli jsou jeho vize vedlejším efektem prášků na spaní nebo jestli jsou skutečné. A tak si začne všímat všech detailů ženy v zrcadle. Jenže pak se jednoho dne ukáže, že několik zaměstnanců obchodu zemřelo a Max je podezřelý z jejich vraždy. Musí s pravdou ven – tedy, že v obchodě straší duch v zrcadlech – jen tak může dokázat svou nevinnu a zastavit řádění přízraku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (192)

drackula 

všechny recenze uživatele

Prepraný nápad z prvého dielu okorenený trochou explicitného násilia a v každom zrkadle prítomný odraz mŕtveho dievčaťa, ktorá sa až moc ponášala na svoje "zmoknuté" ázijské kolegyne, nestačia na vytvorenie kvalitnej atmosféry. Film postrádal tempo a nepriniesol nič nové, iba sa snažil zviezť na podarenom prvom dieli. 40 % ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak se nám Nezvratný osud podíval podruhé do zrcadla a uviděl tam Bloody Mary. Po stávce patrně žraly děti nějakého zneuznaného scénáristy omítku na hliněné podlaze a tak ze zoufalství stiskl to tlačítko s kosočtvercem na osvědčené hollywoodské kopírce. V rámci snižovaní nákladů obsadili do hlavní role nějakého slizkého narkomana, který tu hodinu a půl v mrákotách prochodil pouze za piko a zbytek peněz asi padl na tu dvacet minut sprchující se kikinu s kulantním tělem, které to však paradoxně více slušelo bez hlavy. Takže nic nového pod sluncem! Každou čtvrthodinu bizarní zmrd, pardon, chtěl jsem říct smrt, a závěr překvapivý jako výron v laciném pornu. ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Už první díl nebyl kdovíjaký zázrak, v porovnání se jeho video-pokračováním si ho přeci jen už vážím o poznání více. Alexandre Aja měl oporu v kvalitních hercích, formální stránku zvládl více než dobře, gore výjevy byly zatraceně šťavnaté a v rámci žánru se jednalo o jasný nadprůměr. Mirrors 2 mají akorát tak nevýrazného Nicka Stahla, který sice v třetím Terminátorovi obstojně zahrál jako John Connor, zde se ale díky chatrnému (a patřičně provařenému scénáři) zmůže maximálně tak na pár vyděšených výrazů. Režisér Victor García vůbec neumí pracovat s napětím, film není vůbec strašidelný, a tak je veškerá působivost podívané stavěná na samoúčelné brutalitě. Řezání achilovek se mnou docela pohnulo, mord v koupelně taky není špatný (ubohá Amy Smart ve vaně v prvním díle však zůstává nepřekonaná...), ale hned první útok vraždících zrcadel mě díky stoické režii a otřesnému herectví dokonale pobavil a jen těžko jsem se bránil smíchu...v případě starší tvorby Petera Jacksona by se jednalo o pochvalu, u tohoto striktně vážného hororu to je však velký průser. Přímo amatérsky působily některé hrdinovy vize, mezi nimiž kraluje trikově naprosto nezvládnutý obraz dívky trhající si vlastní hlavu. Nebudu k filmu shovívavý jen proto, že je určen přímo pro video-distribuci, je to prostě nehorázná a žánrově nefunkční nuda s několika vyloženě trapnými momenty. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pokračování, jež nemělo vzniknout. Režiséru nejde vytvořit slušnější atmosféra, tak útočí spoustou krve a vyhřezlými vnitřnostmi. Proč ne, ale García není Aja, takže když se v těch mordech vyžívá moc dlouho, přestává to jednoduše bavit. Největší slabinou je ale scénář, který prostě vším tím gore prostě nezamaskujete, ani kdyby jste se Argento jmenoval. A Nick Stahl se mi ani jako John Connor nelíbil. Už dlouho se mi nestalo, aby mi nějakej film vyšuměl z hlavy takhle rychle. Za boha si nemůžu vzpomenout, jak to vlastně skončilo. ()

Holina 

všechny recenze uživatele

Zrcadla si vyšlápla na podobnou pouť jako třeba série Nezvratný osud nebo Saw. Totiž zatímco jednička byla originál jako poleno, na dvojku aplikovali tvůrci jednoduchý princip, podle kterého se dají natočit kilometry materiálu, přičemž se bude pouze měnit obsazení a způsoby vražd. Jediným společným čibitelem pak bude bubák v zrcadle. Víc prozradit nechci, přesvědčte se sami, ten film není úplný propadák, dá se na to koukat celkem v pohodě. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Keď sa Jenna (Christy Romano) otáča pred zrkadlom a začne sa vyzliekať, vidno jej spodnú bielizeň. Hneď v ďalšom zábere ju už na sebe nemá. (kubqo)
  • Natáčení probíhalo od listopadu do prosince 2009, a to především v Baton Rouge v americkém státě Louisiana. (Terva)

Reklama

Reklama