Reklama

Reklama

Ultramarines: A Warhammer 40,000 Movie

Obsahy(1)

První oficiální film z universa Warhammer 40k pojednává o mladém Proteovi, který se chystá na svou první misi, coby člen věhlasné kapituly Hvězdné pěchoty, Ultramaríny. Se svou jednotkou přistávají na planetě Mithron, aby zkontrolovali Imperiální svatyni, odkud se jim místo celé posádky hlásí pouze nouzový signál majáku. Brzy po přistání zjišťují, že jejich podezření bylo opodstatněné a opravdu mají co dočinění se zhoubnými silami Chaosu... (Crowen)

(více)

Recenze (126)

Seti 

všechny recenze uživatele

Trochu poznamenáno tím, že se světem Warhammeru nemám vůbec žádné zkušenosti, a proto jsem si to asi neužil tolik jako fanoušci. Tvůrci totiž neznalého diváka zasvětí do situace jen velmi zhruba, takže ho provází pořád dost otázek vztahujících se k samotnému Warhammer vesmíru. Samotné spojení sci-fi, temné fantasy a to celé s nádechem středověké křižácké ideologie se mi hodně zamlouvalo. Příběh této "epizody" disponoval napětím, slušnou atmosférou a to i navzdory určité čitelnosti. Jen je škoda, že nám tvůrci nenabídli v akci trochu víc té epičnosti, nebo alespoň ve finále nenechali rozplynout mlžný opar a nevehnali mariňáky do nějaké přehledné ultrařežby. Pokud by ovšem vznikl nějaký další filmový Warhammer příspěvek, tak se na něj s chutí podívám. ()

Yancl 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda vůbec existuje žánrově podobný filmek, který tak dokonale připomíná intro/outro ze hry. Nejsou to sice žádné detailní orgie alá Pixar, ale designová práce je zde pořešena minimálně slušně. Warhammer jsem nehrál, tudíž se dějově moc nechytám a i když jde o velmi jednoduché vyprávění, je divák vhozen do rozběhnutého kolotoče, což je zřejmě i největší kámen úrazu. Děj je tedy velmi přímočarý, což by se ale dalo považovat i za kladnou stránku. Ale akce tam je, tvrďácké hlášky také a do toho i nějaký ten démon, tudíž je o zábavu vcelku postaráno. [63%] ()

Reklama

Braveheart94 

všechny recenze uživatele

Hodně lidí tento film hodnotí a přitom nemají vůbec ponětí, o čem vlastně je. Vidí zastaralou animaci a nějaké zfanatizované týpky, jenž slouží císaři, který se ve filmu vůbec neobjeví (někdo už psal proč) a démona (také o něm lze už najít pěkný komentář), který jakoby si odskočil z jiného filmu. To celé ještě podtrhuje domněnka, že film je natočen podle PC hry a podprůměrné hodnocení je na světě. OMYL. Celé to začalo stolní hrou, v niž se svou armádou, kterou si musíte sami nabarvit, svádíte bitvy na velkých herních stolech s různým terénem. Podle tohotu fenoménu se poté začaly psát knihy a byly vytvořeny hry Warhammer 40k: Dawn of War a W40k: DoW2. A nyní i tento film, který se mi velmi líbil. Uznávám, že měl nějaké malé mouchy, ale abych alespoň trochu vybalancoval hodnocení uživalů neznalých světa Warhammeru 40k dávám 5*. Ocenil jsem zajména dabing, ten stál opravdu za to. WE MARCH FOR MACRAGGE. AND WE SHALL KNOW NO FEAR. ()

Fionor 

všechny recenze uživatele

Nevadil by ani tak dětinsky prostý a předvídatelný děj, ale čeho je moc, toho je příliš. Prakticky všichni hrdinové vypadají identicky, bez ohledu na drobné rozdíly ve zdobení zbroje (teprve ke konci jsem je začal rozlišovat alespoň po hlase a to jen díky tomu, že většina těch, kteří se mi pletli, rychle zemřela), animace je zastaralá a střihová skladba mě opakovaně uváděla do katalepsie (proč animátoři nevyužili toho, že nejsou omezení standardními úhly kamery a mohou střihnou opravdu cool akci?). Zkrátka, po filmařské stránce propadák, který si rozhodně nezasloužil takovou stopáž... Ale rozhodně bych byl rád za profesionálnější pokračování s větším rozpočtem a silnějším scénářem - W40k si to zaslouží. ()

Blue.Shark 

všechny recenze uživatele

Velice dobré. I když se z toho určitě dalo vymáčknout mnohem více, nejsem vůbec zklamaný. To je totiž přesně to, o čem mluvím pokaždé, když dokoukám nějaký animák - co takhle zkusit něco dospělého a ne jen stupidní komedie? A hele, vedle psycho Koralíny je tu i válečný Warhammer! Animace je místy trochu nedokonalá, ale to překvapivě filmu neubírá na kvalitě. Už od začátku jsem byl jaksepatří nervózní z liduprázdné planety, což připisuji velice zdařile vykreslené temné atmosféře. Co mně mrzí, to je relativně malé zabřednutí do W40K světa. Já o něm nevím téměř nic, a tak jsem čekal nějaké vysvětlující scény, ale marně. Do budoucna bych si přál pořádnou Warhammer řežbu, která by byla alespoň tak dynamická, jako hra. Obří tanky s šesti děly, Okrkové v Killa Kanech, Defileři od Chaosu...jo, to bych si nechal tuze líbit. Doufám, že se něco podobného tomuto filmu ještě ukáže na světle světa. :) ()

Galerie (69)

Zajímavosti (1)

  • Autorem scénáře je spisovatel Dan Abnett, který napsal více než 25 románů ze světa Warhammer a Warhammer 40 000. Příběh ve filmu je ale originální a není adaptací žádné z knih z tohoto prostředí. Naopak po premiéře snímku byla vydána kniha, která události ve filmu zachycuje. (.Zmolda.)

Reklama

Reklama