Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro History Channel trochu netypická reality show. Starožitnictví Gold & Silver Pawn Shop v Las Vegas je rodinný byznys založený Richardem “The Old Man” Harrisonem v roce 1988. Spoluzakladem (a nynějším bossem) je jeho syn Rick Harrison. Dalé učinkují Rickův syn (a pravděbodobně budoucí boss) Corey “Big Hoss” Harrison a Coreyho kamarád Austin “Chumlee” Russell. Seriál zobrazuje vyjednávání s prodejci, popis a historii nejrůznějších předmětů od kapesních hodinek přes auta a motorky, které se lidé snaží prodat nebo dát do zástavy. Diváka překvapí velké množství netypických věcí ze všech možných kategorií. Na pozadí do seriálu zasahují shody, neshody a konflikty mezi Richardem, Rickem, Coreym a Austinem. (Mikule)

(více)

Recenze (140)

Iku75 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmýlit, natáčení probíhá v kulisách, které jen vypadají jako originální obchod. Je tomu proto, aby se zabránilo natáčení náhodných kupujících, takže všechny osoby, které jsou viděny v pozadí jsou herci. Výjimkou jsou osoby, které prodávají určité předměty, ovšem jejich předměty jsou už předem ověřené a ohodnocené, osoba musí podepsat formulář, že souhlasí být natáčena a vše co pak vidí divák, už je jen podle předem připraveného scénáře. ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Když to porovnám s mistry aukce, či válkou skladů tak tohle je daleko lepší. Moderátoři jsou sympaťáci, co byl největší kámen úrazu v mistrech aukcí - nějaká autentičnost, v tomto pořadu odpadá, už jenom z důvodu, že občas je člověk poslán do řitě s padělkem, dále je prostě daleko uvěřitelnější, že lidi někde na půdě schovávají skutečné poklady, které jednou za čas přinesou do zastávarny.. Občas je to i docela poučné. Není to takový typ pořadu, které bych hledal někde na netu, stahoval si je a pouštěl si je, každopádně když to běží v TV tak se na něj podívám. 75% ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Jsme naprosto slušní lidé a typičtí podnikatelé, proto můžeme na kameru ukázat, jak od senilního starce nad hrobem vykoupíme něco, o čem mu nablijeme, že se jedná o totální shit. To jsme lidumilní, čumíš Ameriko, co? A pak to bouchnem za stonásobek, protože kšeft se musí točit, jinak se zadrhnou kapitalistická kolečka. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Způsob jak Američanům donést zajímavé informace všeho druhu a nebudou se cítit jako ve škole? Mistři zastavárny jsou povedená hraná reality show, u které se dá pobavit i něco zjistit. Společně s Válkou skladů,která je více agresivní i v obsazení, jde o standard posledních let. Ps: v LV jsem se u nich byl i podívat,je sranda,jak malý obchod to je a kolik lidí se tam chodí jen dívat nebo kupovat merch. I to ukazuje na slávu, kterou získali (a moc je tam už nepotkáte). ()

Andrmen221 odpad!

všechny recenze uživatele

Asi to tu schytám trochu hejtu, ale upřímně mě tohle vůbec neoslovilo. Je zajímavé vidět některé předměty historie, sběratelské apod. Samotné vyjednávání/smlouvání o cenu působí komicky. Opravdu nechápu tu samotnou atraktivitu samotného principu. V komentářích jsem četl něco o získání zajímavých informací, což je asi pravda, ale asi bych doporučoval nějaké dokumenty, články apod. Protože kolikrát nemůžete s jistotou říctm jestli jsou artefakty pravé. Zároveň jsem si na YT našel top pět předmětů a ani jeden nekoupil. Asi moc ve vatě nejsou a to jejich smlouvání je opravdu směšné... ()

Galerie (106)

Zajímavosti (34)

  • Pracovní název pořadu byl Pawning History, produkce se však později rozhodla nahradit jej něčím "chytlavějším". (oje)
  • Pro zákazníky bylo původně pouze parkoviště dál jižně od prodejny. Prostory na parkování severně od zastavárny, kde se nachází cedule "Pawn Shop Parking", bylo původně parkoviště pro místní státní zaměstnance, kde hrozilo, že cizí vozidla dostanou botičku nebo budou odtažena. Po zvýšení zájmu o obchod však byly prostory odkoupeny a nyní jsou užívány pro potřeby zastavárny. (oje)
  • Majitel "Rick's Restorations" Rick Dale, který se často v pořadu objevuje coby opravář a restaurátor, se později objevil ve vlastní show Americké restaurování (od r. 2010), kde se "hvězdy zastavárny" tu a tam také objeví. K podobnému prolnutí s další show stanice History Channel pak dochází se starožitníky pořadu Hledači pokladů (od r. 2010) a automobilovými nadšenci z o generaci mladšího pořadu Dannyho auťáky (od r. 2013). (oje)

Reklama

Reklama