Reklama

Reklama

Sportovní hry na Kozím Hrádku

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

V roce 1990 natočila televize původní hudební minikomedii s hudebním podkresem a textem Ivana Mládka a s doprovodem jeho skupiny Banjo Band. Dějový rámec grotesky poskytla myšlenka uspořádání sportovních soutěží v malé obci Kozí Hrádek. Její tři obyvatelé (I. Mládek, L. Sobota a Z. Bruthans) jsou rozzlobení, když jim sportovní funkcionáři svedou jejich ženy (D. Patrasová, L. Šindelářová a A. Sobotová), a tak sportovní hry sabotují překvapivými kousky… (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Mládkův filmový návrat po revoluci. Po hudební stránce už to není žádná sláva, ale nápady v téhle grotesce by vydaly na celý film. Kromě Mládka nejvíce dominuje nepřehlédnutelný ksicht Brudhanse, dále Sobota, stalá skvadra včetně Gerendáše a Bošiny, Wimmer, Jirák, Skamene, Patrasová a samozřejmě Srstka. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ivan Mládek je známý (bohužel) také tím, že čím delší písňové texty píše, tím jsou horší. Nápadité rýmy se v nich objeví jen občas, většinu obstarává vata typu "máme - dáme" a podobně. A stejně jako s texty se to tentokrát má i s jeho scénářem. Sedmnáct minut je na grotesku, v níž zhrzení muži, kterým funkcionáři z Prahy přebrali manželky, ze vzteku sabotují různé sportovní disciplíny, zkrátka příliš. Nápaditost? Ano, třeba vypuštění rybníka během závodu osmiveslic nebo horkovzdušný balon překážející skokanům na lyžích jsou vážně skvělé momenty. A hudba také potěší. Ale dobrá polovina filmu je nuda. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tahle Mládkova groteska vůbec špatná nebyla. Škodolibá trojice vidláků a jejich sabotáž sportovních klání nebyla zas až tak marná. Slušné hereckého výkony většiny zúčastněných i hudební a pěvecký doprovod. Dáda Patrasová tu pořád vypadá velmi slušně – dokonce se tam objeví i jakási „Aranka“, Wimmer, Jirák, Mrázek, Srstka, Sobota – Gerendáš taky rozesmál svých „pechem“. Několik velmi slušných a humorných situací by se tu taky našlo. Lepší průměr. 60% ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím. Je to pouze geniální nebo geniální blbina? Já jsem se bavil, ale musím uznat, že tohle pro každého nebude. ()

Reklama

Reklama