Reklama

Reklama

Trabantem napříč Afrikou

  • angličtina Trabant Goes to Africa
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Sny – malé, velké, nesplnitelné… Kde ale je hranice nesplnitelného? Zkuste ji překročit a uvidíte. Tohle je vyprávění o jejím překročení. O cestě, kterou prý nejde uskutečnit. 20 000 kilometrů a jedenáct afrických států – Tunisko, Libye, Egypt, Súdán, Etiopie, Keňa, Tanzanie, Zambie, Botswana, Namibie a JAR. Afrika nás pohltila, sežvýkala a vyplivla. Ohromené, odrovnané, odhodlané se vrátit. Co obnáší projet ji v jednom z nejprimitivnějších aut, jaká kdy byla vyrobena? Co se dělo v trabantech a okolo nich? Jak jsme auta stavěli, jak jsme spali, co jsme jedli, co jsme opravovali, jak jsme opravovali, kdo nás naštval, kdo nás okradl i kdo nás potěšil. (Doc Alliance Films)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

gogos 

všechny recenze uživatele

Moc hezký cestopis plný zajímavých obrázků, napětí i humoru. Klukům (a holkám) od Trabantů fandím teprve krátce a přiznám se, že koncept i profesionální úroveň seriálu z Jižní Ameriky mi sedí více, ale ani film z Afriky není vůbec špatný. Takže ještě Hedvábná stezka a pak už jen zase dlouhé měsíce čekat na další misi. 4* ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument mě strašně nudil, byl otřesně vleklý, skoro mi to až připadalo, že je to záměr, jak odradit diváka. Proč tedy dávám dvě hvězdičky? Než jsem shlédl tenhle dokument, který je volně na youtube, tak jsem náhodou slyšel v rádii, jak o své cestě trabantem hovoří její účastníci, a to byl jiný šálek kávy. Mluvili věcně, líčili vše, s čím se museli vypořádat, a moc mě to tehdy zaujalo, takže jsem očekával, že se to dobré přeneslo i do dokumentu. To se ale k mému údivu nestalo. Nicméně jim jejich zážitky s tak podivným autem závidím, neb těžko bych takovou partu dal dohromady, co by do toho šla, vydržela všechny potíže a absolvovala...A to asi zná každý, kdo se zúčastnil i méně náročné expedice. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Dokumenty by měly být o zajímavých věcech a plné překvapení. Scénář napíše život, o režii se postará realita a herci jsou nahrazeni lidmi, kteří mají co říct nebo ukázat. Proto tady nehodnotím kvalitu kamery, ani hudbu. Přejet Afriku trabantem se mi jeví jako dobrý nápad. Partička odvážlivců je sympatická, pohodová a nechybí jí odhodlání předsevzetí splnit. Z filmu jde cítit dobrodružství a je vidět, že se naši cestovatelé nebáli poznávat. Mých 5* je za odvahu, trpělivost, pevné nervy (!!!!) a perfektní cestopis. Díky! ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Neobyčejně zajímavé, africký cestopis a bez machrování cestovatelů. Sympatické, obdivuhodné, poučné, osvěžující. I já jsem měl trabanta, ale netroufl bych si s ním ani do Rakouska.... K dokonalosti mi tu přece jen chyběla trošičku větší hloubka (myslím, že by byla možná i při omezenosti časového prostoru dokumentu) ohledně charakteristiky a mentality lidí v jednotlivých zemích, zvláště vlivu náboženství. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad a odvaha pustit se do expedice jsou obdivuhodné. Jen jsem čekal dokument zaměřený více na samotnou expedici. Ono točit "cestománii" z Trabantu má v sobě nějaký ten adrenalin, ale pořád je to něco co můžete vidět i jinde a detailněji. Spíš je to neucelené a skáče se od jednoho k druhému - nejdříve autoři vyzdvihují nápad, který je velmi originální a pak mapujou zvyky a lidi. Někdy je zesměšňují, někdy s nimi soucítí. Taková je povaha česká?! Asi ano, nevyzpytatelná. Trochu mě to zklamalo a proto *** ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • Na otázku proč se expedice vyhnula Demokratické republice Kongo a Zimbabwe odpověděl ´“náčelník´´ a vedoucí expedice Dan Přibáň přibližně takto: „No Demokratické republice Kongo se vyhýbáme, protože nám to nepřijde úplně bezpečný a Zimbabwe, protože Mugabe je prostě blb a všechny ty peníze, které bychom tam dali, by šly do toho režimu.“ (heyda)
  • Kvůli vízům do afrických zemí se členové výpravy museli obrátit na africké ambasády ve Vídni, Berlíně a Londýně. Víza do Súdánu expedice získala až v Káhiře. (heyda)
  • Svoji expedici zahájili trabanti 6. září na Vyšehradu. Plánovaný odjezd byl přibližně na poledne, z důvodu poruchy na expedičním trabantu se o několik hodin opozdil. (heyda)

Reklama

Reklama