Reklama

Reklama

Eva

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Geniální kybernetik Alex se po deseti letech vrací pracovat do rodné Santa Ireny, kde se setkává s rodinou svého bratra. Mezi bratrovou okouzlující dcerou Evou a Alexem vzniká zvláštní souznění. Místní univerzita pověřila Alexe vytvořením dětského robota, jehož vzorem se stává právě Eva. Debutující režisér vstoupil na pole žánrového sci-fi filmu s melancholickým příběhem, v němž se pod rouškou světa budoucnosti skrývá nadčasové drama o lidskosti, silných emocích a starých ranách, které se ještě nezacelily. (Febiofest)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (46)

PiLgRiM 

všechny recenze uživatele

Lidi proberte se. Hlavně kolega LivingDead.. Sci-fi nemusí nutně znamenat intergalaktickej konflikt plnej velkejch akčních sekvencí.. Španělská komorní odpověď na Spielbergův megalomanský, infantilní a až moc na city hrající "AI". Evropa opět ukazuje Hollywoodu, že efekty nejsou všechno. Díky bohu za to. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Napíšu jen, že to je moc hezký příběh s decentně zapracovanými sci-fi motivy. Ale uměl bych si ho v závěru představit ještě hlubší. Prostředí fajn, protože mi na rozdíl od nezajímavého Španělska připomíná sever. # Ukázka toho, že aby film vypadal opravdu dobře, stačí "jen" 7 mil. eur. Mám dojem, že Claudii Vega, představitelku Evy, ještě někdy uvidím; tomuhle kousku místy dodávala humorný nádech. # příběh 8 | hudba 7 | humor 2 | akce 0 | napětí 2 | pustil bych si znovu 7 ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Těžký průměr. Sice je to hezky natočené, dobře zahrané a líbil se mi i ten vizuál + námět sám o sobě, ale i tak je to strašně chladné. O emoce se to sice snaží hezky, ale já je z toho necítil skoro vůbec. Navíc to ani nemá žádnou pořádnou atmosféru a celý děj je využit jen na banální a předvídatelnou historku (jejíž velký zvrat jsem vytušil už někde na začátku), která by v tomhle podání byla skutečně lepší jako epizoda Krajních mezí nebo Black Mirror. Přitom to stačilo víc rozpracovat a domyslet (btw, MOŽNÝ SPOILER rád bych věděl, jak je možné, že robotické dítě s emocemi je víc čilé a aktivní, než dítě normální... KONEC MOŽNÉHO SPOILERU a taky bych rád věděl, co znamená definice "nudné dítě") a mohlo by z toho být pořádné sci-fi drama. Takhle to sice ujde, neurazí to, ale nevyužitý potenciál je na tom i tak hodně znát. A ta závěrečná scéna byla dost kýčovitá, nemůžu si pomoct. Slabé 3* ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Profesionálně natočené, komorní, uvěřitelné sci-fi z blízké budoucnosti (která až na pár elektronických udělátek vypadá jako špinavá současnost), kde se kybernetika dostala na takovou úroveň, že dokáže vytvořit roboty nerozeznatelné od člověka. Sice se více řeší dávná nenaplněná láska než detaily zajímavého světa, ale díky dojímavému závěru a skvělé dětské představitelce titulní role zaokrouhlím nahoru. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Komorne sci-fi o androidoch z blizkej buducnosti, ktore sa ale namiesto samotnym andoridom viac venuje milostnemu trojuholniku medzi dvoma bratmi a jednou zenou. No a ten tiez nie je prilis napinavy, kedze jeden z tych bratov (Alberto Ammann) je uplne upozadeny. V poslednej tretine konecne trochu viac pride k slovu aj sci-fi linia, ale ziadnu akciu necakajte. Je to skôr na psychologickej rovine a vztahu tvorcu k jeho dielu, ktore nie je dokonale a tak musi riesit dilemu ako s nepodarkom nalozi. Tato rovina mohla byt plna emocii, ale nakoniec z toho tvorcovia tiez vela nevydolovali a tak ma zaver vôbec nedojal. Skôr som bol rad, ze to uz mam za sebou. Takisto sa tvorcovia nemuseli obtazovat s budovanim velkej pointy, ktora kazdeho napadne ovela skôr a mohli tuto liniu rozoberat hned od zaciatku. Velkym plusom filmu je roztomila Claudia Vega v ulohe Evy a sympatak Daniel Brühl. Chcelo to menej romantiky a viac filozofickeho premyslania a mohol to byt skvely komorny sci-fi film. 6/10. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Aby Claudia Vega získala úlohu vo filme musela prejsť kástingmi, ktoré trvali šesť mesiacov, pričom o rolu Evy sa uchádzalo 3000 dievčat. (U_S_O)
  • Interiérové scény se natáčely ve španělské provincii Barcelona a venkovní scény se natáčely ve španělské lyžařské oblasti Panticosa, která se nachází v provincii Huesca, dále pak v horském švýcarském městečku La Chaux-de-Fonds, které se nachází v kantonu Neuchâtel, a nakonec v závěrečné scéně můžeme vidět obec nazvanou La Victoria de Acentejo, která se nachází na ostrově Tenerife, který je největší ze sedmi Kanárských ostrovů. (Trajektt)

Související novinky

Žánrovkám se ve Španělsku stále daří

Žánrovkám se ve Španělsku stále daří

01.02.2015

Žánrové kinematografii se i minulý rok ve Španělsku velmi dařilo jak komerčně, tak kriticky. Kriminálky El Niño a La Isla Mínima patří mezi nejoceňovanější a nejnavštěvovanější domácí tituly roku… (více)

Reklama

Reklama