Reklama

Reklama

Bitva o Černobyl

  • Francie La Bataille de Tchernobyl (více)

Dokument o událostech osudové noci, kdy v černobylské jaderné elektrárně došlo k výbuchu, a o velmi náročném úsilí předejít další pohromě. (Netflix)

Recenze (123)

Adrai 

všechny recenze uživatele

Dokument s velkým D o jedné z největších katastrof 20. století, která poznamenala osudy mnoha lidí po celé Evropě, ne-li světě. Úžasné záběry, často nové a dosud nepublikované (téma mě dost zajímá a některé jsem opravdu dosud neviděl), výpovědi lidí kteří se účastnili "bitvy" a v tu chvíli si její rozsah vlastně ani pořádně neuvědomovali. Silný a mrazivý. ()

pipapaja 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem již několik dokumentů o havárii v Černobylu, ale žádný nepopisoval následné události, které se stali až půl roku dopředu. Například o hrozbě výbuchu, který by srovnal celou Evropu se zemí, jsem neměl ani tušení. Jinak velice zajímavý dokument a velké plus je že má dobové fotografie, videonahrávky a rozhovory s lidmi, kteří měli to štěstí a přežili. Také tento snímek ukazuje, jaká byla kdysi doba a sovětský svaz i přes možnosti zamoření tisíce lidí se pokoušel tuto havárii ututlat. ()

Reklama

packa 

všechny recenze uživatele

Čert vem mluvící hlavy, obzvláště soudruh Gorbačov byl trapnej, jak se snažil sám sebe vydávat v nejlepším možném světle. Síla dokumentu spočívá ve spoustě autentických dobových záběrů, vesměs z archivů KGB. Hlavně díky nim se jedná o unikátní dokument, který rozhodně stojí za shlédnutí. Pokud by někoho zajímal odbornější, ale přitom přístupný pohled na příčiny černobylské katastrofy, mohu doporučit tento článek - http://tinyurl.com/bitvaocernobyl ()

Baron Noktur 

všechny recenze uživatele

Tento snímok sa svojím priamym spracovaním a obrovskou informačnou hodnotou nedá prakticky zhodnotiť menším hodnotením ako 5 hviezdami. Človeka priam až mrazí z toho, čo všetko negatívne sa mohlo po výbuchu ešte prihodiť. Veľmi ma mrzí, že o hasičoch a záchranároch, teda pravých hrdinoch, ktorí zabránili ešte omnoho väčšej katastrofe, sa dnes prakticky nehovorí a ostali zahanbujúco zabudnutí. Zahanbujúco pre nás... ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Jaderná katastrofa, která ovlivnila celou Evropu. Přesto se nikdo nepoučil a jaderné elektrárny či zbrojení pokračuje. Kompletní dokument u události, na které pracovalo 500 tisíc lidí. Zdravotní a ekonomické následky nevyčíslitelné, na vše ostatní máte Eurocard-Mastercard. Za český dabing bych trhal autorům nehty. Hrozné amatérské hlasy. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama