Reklama

Reklama

Případ Kim Bok-Nam

(festivalový název)
  • Jižní Korea Kim Bok-nam salinsageonui jeonmal (více)
Trailer

Obsahy(1)

Málokteří lidé si uvědomí jak hluboko mohou zasáhnout do životů druhých svou apatií, sobeckostí a přehlížením. Thiller korejského režiséra Chul-soo Yanga vykresluje přetrvávající propastné rozdíly nejen v životní úrovni, ale především v myšlení a v uspořádání hierarchických vazeb mezi obyvateli velkoměst a zapadlých vesnic. Kamarádky z dětství, Hae-won a Bok-nam, jsou představitelkami oněch od sebe vzdálených světů. Svobodná, krásná, nezávislá ale velmi sobecká a bezcitná Hae-won přijíždí strávit dovolenou na ostrov, kam často jezdila v dětství za svými prarodiči. Svým „protipólem“, místní dívkou a kamarádkou z dětství Bok-nam vlastně opovrhuje. Nechápe, proč se nesnaží změnit svůj život vdané ženy a matky, která se však kromě manžela a své dcerky musí starat o zbytek vesnice, tvrdě pracovat na poli, starat se o včely a plnit i další nestandardní požadavky místních obyvatel. Bok-nam ale o lepším životě pro sebe a především pro svou dceru sní už dávno. Příjezd Hae-won v ní opět vzbudí naději na útěk z otrockého sevření. Bohužel, chování Hae-won není až tak propastně odlišné od chování „primitivních“ vesničanů. (Ketri)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

farmnf 

všechny recenze uživatele

Źánr, který nevyhledávám ale který můžu. Skvělá kamera. Vykreslení buranismu na ostrově velmi přesvědčivé. Masakry nejsou přeháněny, vraždění jakoby vyplývalo ze situace a divák se vlastně diví, že to vzhledem k okolnostem není ještě brutálnější. Skvěle podaný rozdíl města(Soul) a vesnice(ostrov). Velmi se mi líbíla replika hlavní hrdinky-Ve městě je to ještě horší-filosofie do jisté míry pravdivá ale zde uprostřed řeky krve těžko uvěřitelná. Závěrem mě napadla kacířská myšlenka. Je vlastně těžké být Kim Ki Dukem v zemi Kim Ki Duka? Ale asi je to kravina. KKD je prostě velký, byť by žil na Hané. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Ano, druhá polovina je plná brutality a krve, ale tak nějak se to všechno odehrává v klidu a v míru a ničím mě to nešokovalo. Příběh je docela slušnej a dobře propracovanej. Jinak hlavní hrdince se ani nijak nedivím a fandil jsem jí. Chtěl jsem dát 3*, ale přeci jen je to kvalitní snímek a ta brutalita je jenom takové správné zakončení celého '' romantického'' filmu. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Skoro jistě je to dost roztahané, a jisté zkrácení by tomu neuškodilo, a taky mi trochu vadil ten feministický nátěr. Přesto za sebe musím říct, že se mi to nakonec líbilo - nejpozději od nepodařeného útěku do Soulu mě to do sebe vtáhlo, a byl jsem vyloženě nadšený z toho, jakým směrem se ubíral další děj. Obě hlavní hrdinky jsou velmi zajímavé a jejich osudy mi nebyly lhostejné. Samotný závěr s čtením starých dopisů - které staví předchozí události do nového světla - mi potom přišel velmi dojemný, a přesvědčil mě, že to je dobrý a promyšlený film, který se mi trefil do chuti. Třeba už jen tou krvavostí, která tam vyloženě sedne - byť nechápu, proč je zde ten film označen mj. jako horor, s čímž mám teda dost problém, a rovněž lze mít dobré pochybnosti o věrohodnosti některých finálních momentů (typu jak může někdo stále žít po tom, co schytal několik kulek do břicha a následně mu byla ještě zabodnuta flétna do krku). Přesto jsem rád, že jsem na tento film narazil - byl to pro mě příjemný filmový objev. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zo zaciatku sa to sice tvari seriozne, ale po pol hodine sa naplno rozbehne absurdny mix dramy a parodie, ktory skonci ako klasicka tupa vyvrazdovacka. Podla mna tvorcovia presiahli mieru unosnosti ktorehokolvek zo zanrov, ktory mixuju. Na parodiu sa to tvari prilis dlho vazne, na vaznu dramu sa hlavnej hrdinke deje tolko príkria, ze je to uplne odtrhnute od reality a preto som ju nedokazal ani lutovat. Sucitit s tak plochou figukou sa neda. Rovnako ako nenavidiet jednorozmerne postavy zaporakov a pseudo kamaradky. No a pri vyvrazdovacej casti sa u mna ziadna katarzia nedostavila, ale iba nezucastnene som sledoval priemerne natoceny krvavy masaker, ktory sam o sebe nebol prilis zabavny. Hlavne posolstvo filmu, nezatvarajme oci pred tym, co sa deje v nasom okoli, na mna posobila v tomto infantilnom podani uz uplne trapne. Ako si tak citam okolite nadsene komentare, tak asi je potrebne toto stare posolstvo neustale opakovat. Ludia uz na neho najskor zabudli. A vzhladom na to v akej zdegenerovanej dobe zijeme, tak na nich najskor skutocne zaposobi len v takto zdegenerovanom podani. 4/10. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se to tváří jako sociální drama uvnitř izolované vesničky na odlehlém ostrově poblíž Soulu, s důrazem na vyjádření lidské krutosti, bezohlednosti a společenských předsudků. Zhruba od půlky to ovšem nabírá téměř nečeká obrátky a nastává solidní gore masakr přesně ve stylu korejské tradice. I přes veškeré brutální scény a surovou atmosféru má však film jistý dramatický náboj. Nic pro slabší povahy. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama