Reklama

Reklama

Není nic snazšího než vyvolávat duchy v domě s velmi temnou a pohnutou minulostí. Přesvědčila se o tom Debbie, která ke své smůle nerespektovala základní pravidlo „hry" Ouija. To praví, že by ji člověk v žádném případě neměl hrát sám. Z blonďaté krásky, která měla život před sebou, se kvůli tomu stal oběšenec, jenž už to má za sebou. Truchlící přátelé její náhlý odchod nemůžou pochopit a při pátrání po možných důvodech v Debbiině pozůstalosti narazí i na dřevěnou desku Ouija. Není nic snazšího než se na to zeptat přímo Debbie. A ještě lépe – zeptat se na místě, které bylo němým svědkem jejího tragického konce. Asi žádný z účastníků spiritistické seance ale ve skutečnosti nevěří tomu, že by se od kamarádčina ducha něco dozvěděli. Jenže pak s nimi začne deska komunikovat. Výjimečný a nečekaný zážitek však pro některé z nich může být úplně posledním v jejich životě. Otevřený komunikační kanál do záhrobí je totiž mnohem nebezpečnější, než by se mohlo zdát a někteří duchové si nechtějí s živými jen popovídat. (CinemArt)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (280)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na co já všechno jsem ochoten se kvůli té Cookovic holce dívat. Ouija je klasicky hloupý teenagerovsko-duchařský takyhorror, kde hrají hlavní role spiritistická tabulka, chřestění ve tmě a, kromě již zmíněné a roztomilé Olivie Cooke, parta netalentovaných vemen. Tradičně je tu pár momentů, které ukazují, že debutující rejža někde něco odkoukal, ale jinak je to podprůměrná šeď bez atmosféry. A to je zklamání, protože na tohle jsem se docela těšil. 30% ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Težko říct, jestli zdejší "kritici" chodí do kina spát a nebo se dusit sejrovým popcornem a maxi pepsi, ale Ouija zase takovej propadák není. Je tři prdele nadhodnocených hororů. Ouija má jednoduchej nápad a jednoduchej předvídatelnej děj, ale podle mě docela dobře zpracovanej. Kdyby tam hrála Jessica Alba, tak si přiznejte, že byste hvězdičkovali jak voteklý. Solidní atmoška, pár lekaček tam taky proběhlo a ta květinka se zašitou hubou byla bezva. Já sem se bavil, ikdyž musím říct, že to co předvádí bonton dabing poslední dobou je děs běs. 45% ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Pokud je za top současného hororového žánru bez ostychu považováno Insidious nebo The Conjuring, pak se nedivím, že tu vzniká prostor pro to, beztrestně si myslet, že je v pořádku točit takový póvl jako je Ouijia. V případě, že filmy co jdou do kin maj už tak mrzkou kvalitu či atmosféru, a nejenže vykrádají staré kultovní klasiky, ale i bezostyšně jeden druhého, pak by mě vlastně nemělo překvapit ani tohle. Jenže tenhle film vyniká jinou přidanou hodnotou a tou je jakákoli absence emocí hlavní herečky (ale v podstatě i dalších herců), která ve filmu příjde o většinu přátel a je přítomna smrti několika z nich, ale v dalším záběru už se zase tváří jako by se nic nestalo a šla si do kantýny pro sváču. To je zkrátka ostudné! No ale on ani ten generickej příběh není žádná sláva, přestřelenej konec vlastně už ani nepřekvapí, protože z principu čekáte nějakou kundárnu. No, kurvoval sem u toho dost. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Kdyby se v Tesku namísto těch user friendly písniček pouštěly horory, Ouija by stála ve frontě někde hodně vepředu, což samozřejmě nemyslím nijak v dobrém, tenhle "horor" je totiž špatnej úplně ve všem, v čem být špatnej mohl. Takže největší horor nakonec byly ty taiwanské titulky, přes které byly titulky slovenské (nic proti Taiwancům, a už vůbec nic proti Slovákům :-). A ještě rada na závěr- jestli budete někdy točit horor, nikdy v něm nepojmenovávejte nikoho jménem Belle (a už je šumák, jestli 'Jessa', 'Anna' nebo 'Issa', dejte na mě ;-). ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Dosť dlho sa Ouija tvári ako Nezvratný osud na duchársky spôsob. Myslím, že pre fanúšikov MTV na sobotný neskorý večer pri popcorne celkom ideálne. Násťročné FB závisláčky si aspoň zavýskajú, keď im počas sledovanie náhodne zazvoní mobil a ich postarší klátič, "ochranca proti bubákom", bude mať následne ľahšiu cestu k pointe filmového večera. Rutiné, x vydaniami overené hororové teenage schéma, ktoré vlastne neurazí, účel splní, ale jeho dátum spotreby vyhráva preteky so záverečnými titulkami. Inak prečo každá latino žena nad 50 musí ovládať spirituálne pravidlá? Toto klišé je na úrovni toho, že každý černoch má pornohereckú výbavu a hrá skvelo basketbal. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 19. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Doska Ouija nie je ani náhodou niečim starobylým. Skôr naopak, patent na ňu bol vydaný 28.5.1890. (beso74)
  • Výše rozpočtu by se měla původně vyšplhat na 80-100 milionů amerických dolarů a producent Brad Fuller přirovnal nachystaný snímek k filmům série Piráti z Karibiku. Poté se však musel scénář několikrát přepisovat a protože se studio Universal Pictures zaleklo propadáku studia Disney Osamělý jezdec (2013), rozhodlo se, že film bude ''menší'', a tak se rozpočet zastavil na čísle 5 milionů dolarů. (ČSFD)

Související novinky

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

29.01.2018

Ano, čtete dobře. Hororová klasika Stanleyho Kubricka by měla nafasovat pokračování, a to celých 38 let po premiéře. Koho za něj můžete vinit? Samotného Stephena Kinga! Autor knižní předlohy totiž v… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Bay a jiná galaxie

Bay a jiná galaxie

31.08.2014

Zatímco Michael Bay (Transformers: Zánik) stále neodhalil, co hodlá do budoucna režírovat, jeho producentská kariéra nabírá další a další projekty. Po letošních Želvách Ninja a thrilleru Očista:… (více)

Reklama

Reklama