Reklama

Reklama

Život v jednom dni

  • USA Life in a Day
Trailer 2

Unikátní internetový projekt, snad dokonce mezník ve filmovém myšlení. 24 hodin sestříhaných do hodiny a půl nabízí pohled na svět očima tisíců lidí z celého světa. 24. 7. 2010 od soumraku do úsvitu zachycen na bezmála 80 000 amatérských kamer v událostech úplně všedních i vypjatých a emotivních. (punchandcoffee)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (145)

Judy24 

všechny recenze uživatele

Opožděná rozpačitost z celé té směsice videí mě donutila neplánovaně klesnout o jednu hvězdičku. Rozhodně si myslím, že to stojí za vidění, už jenom proto, že je to naprosto jedinečný projekt a každý by si měl o něm udělat vlastní obrázek a to i přesto, že je dost pravděpodobné, že ten obrázek nebude úplně pozitivní. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Life, I love you. Emocionální masáž pro generaci YOUTUBE aneb jíst meditovat, milovat v jednom dni ve snímku, který dokáže vyplavit tolik endorfinů a emocí všeho druhu jako už dlouho žádný. Mnoho chutí, barev a nálad na ploše 95-ti minut připomínající (v tom nejlepším slova smyslu) natažený konec 127 hodin nebo podobně laděný krátkometrážní Where the hell is Matt. Nejoptimističtější kousek široko daleko. Ačkoliv se může zdát, že emoce ždímá prvoplánově za pomocí dobře zvolené hudební stránky. ()

Reklama

Vermillion 

všechny recenze uživatele

Hned z kraje vyvstává otázka, jak přistupovat k dokumentu tohoto typu, kde se nemůžeme opírat analýzu formálních prostředků ani o jiné osvědčené postupy. Jednoznačně se nedá nápadu upřít originalita či hravost celkového zpracování, přeci jen je ale možné zanořit se více do struktury, více ji prozkoumat. Proč je film protkán několika konkrétními příběhy, které jsou daleko výše, než příběhy jiné, jaká témata film otevírá, zdali na ně reaguje apod. Klíčem je nepřistupovat k Life in a Day jako ke sbírce exotických a vtipných videí, které jsou mnohdy nápaditě natočeny, ale rozvinout výchozí myšlenku - potřeby/problémy/touhy lidí jsou si v rámci světa podobné - podívat se, s jakými stereotypy (o náboženství aj.) film pracuje. Life in a day přeci není jen oslavou života, to by bylo příliš jednoduché:) ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Life in a Day nejen ukazuje nejrůznější podoby života během jediného dne. Jako den také začíná, ubíhá a končí. Zní to naprosto banálně, ale v podání Kevina Macdonalda a za dohledu Ridleyho Scotta to je nečekaně dynamická podívaná. Spíš než dokument protkaný zlomky stovek příběhů je to film s detailně propracovaným, přitom lehce srozumitelným dějem. Videoklipové záběry zpomalují a zase zrychlují. Některé scény ukrývají potenciál, který by sám o sobě vystačil na celý film. Takhle jsou aspoň částí povedeného celku. Z fragmentů mnoha zajímavých i úplně obyčejných osudů ze všech koutů Země se nakonec zrodil jediný příběh jednoho konkrétního dne na naší planetě. ()

Ice123 

všechny recenze uživatele

Film je hlavně o kontrastech, o kterých všichni víme, ale i tak se každé ráno budíme s našemi malichernými problémy. Jsou zde zahrnuty snad všechny emocionální stránky (radost, smrt, smutek, neštěstí, nemoc, svatba, zrození, demence (nemyslím nemoc), atd.). Snímek, který stojí za to shlédnout. Ano je to sice sestříhané a upravené tak, aby to působilo hodně emocionálně, ale stále to jsou opravdové lidské životy, ikdyž jen jejich malá část..... 100%, jen je škoda, že nevzali moje video :D ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Do experimentu se aktivně zapojili i čeští uživatelé, kteří celkem poslali 472 příspěvků a předstihli tak i země, jako je Indonésie, Čína nebo z evropských zemí Maďarsko. (thecentre)
  • Do soutěže bylo zasláno neuvěřitelných 80 000 videoklipů se stopáží kolem 4 500 hodin. (Ice123)

Reklama

Reklama