Reklama

Reklama

Ve spánku

Trailer 2

Před rokem ztratila Sarah syna a stále se nemůže zbavit bolestných vzpomínek na něj. Jedné noci pak srazí mladíka Arhura, který jí jejího chlapce velmi připomíná. Zdá se, že ho pronásleduje záhadný útočník, a tak se Sarah rozhodne pomoci mu. Ale věci nejsou, jak se zdají, a setkání s Arthurem ji může ohrozit. Když si to však Sarah uvědomí, je už příliš pozdě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (93)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tvrdím to už dlouho a budu to tvrdit dále - francouzská hororová tvorba patří k té nejlepší stejně jako nikdo nenatočí film o pomstě dle mého lépe než korejci. Hororů z Francie, které člověka skutečně posadily na zadek je hodně a i když Ve spánku nedosahuje až ak vysoko, stále se jedná o velmi atmosférickou bombu, kde divák absolutně netuší kdo je tedy vlastně tím vrahem a kdo obětí. Je vše tak jak Arthur tvrdí, nebo je to lhář? A co více je jen lhářem, nebo chladnokrevným vrahem? Film Vás opravdu drží v nejistotě hodně dlouhou dobu a vy se nemůžete odlepit od obrazovky a postupně zamítáte jednu svou teorii za druhou. Skvělí herci, jak jsem již zmínil velmi dobrá atmosféra, dobře zvolená stopáž a parádní závěr. Proč tedy ne za pět hvězd ale "jen za čtyři? Na konci filmu možná jako já pocítíte lehké zklamání a trpkou pachuť...ale to píši čistě za sebe a tento snímek nemohu jinak než vřele doporučit. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Napätie príbehu, ktorý vypovedá o podstate zla, vychádza z možnosti odhalenia. Žena traumatizovaná smrťou syna netuší, že ubytovala krvilačného zabijáka a je otázkou času, keby sa to dozvie. Takže, dejové zvraty sú očakávané. Privítal by som však dramatickejšie odhalenie, ako na základe logického zdôvodnenia, ktoré mi ponúkli režiséri. Súrodenci du Potetovci rozprávajú príbeh komplikovane, prostredníctom spletitých flashbackov vnášajú svetlo do situácie ženy, ktorej hrozí nebezpečenstvo. Chvíľami som bol na pochybách, či je ten mladík, ktorému tá žena pomáha, tým istým zloduchom, čo vyvraždil jednu rodinu. Zdalo sa, že ho minulosť dostihne a on bude pykať za svoje činy, ale spravodlivosť len prebehla popri ňom. Žiadny happyend, ani zadosťučinenie pre diváka. Anne Parillaud nehrala nejakú final girl z amerických krvákov. Ťažko povedať či to filmu prospelo, alebo nie. Z finále som mal veľmi nepríjemný pocit. To, čo sa na záver udialo nebolo iba hrozné, ale aj zlé. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Film, který jsem viděl před pár měsíci a přesto si na něj dva dny po zhlédnutí ani nevzpomněl. Dans ton sommeil je jednoduše sterilní jak noha od stolu. Přitom vypráví a ukazuje celkem kulervoucí zápletku, která by neměla nikoho nechat chladným. Jenže do hry opět vstupuje ten děsně úmorný, zdlouhavý a pseudopsychologický francouzský hororový styl, který se objevuje v naprosté většině hororů z této země. Přesto v tomto případě přišlo i pár světlých momentů jako například návštěva vraha u rodinky nebo zobrazení dětské mrtvoly. Celý film je spíše povídkou, která je roztahaná do celovečerního filmu. 55% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další z povedených francouzských krváků, který mě jako velkého fandu Brutální Nikity obvzláště potěšil. Annie Parillaud se ujme mladíka, kterého cestou z práce porazí, ale vzápětí zjišťuje, že to nejspíš nebude tak hodný chlapec, jak se z počátku zdálo. Depresivní, temné a nekompromisní. Filmu se místy daří hrát i na nejistotu, takže jsem chvilku pochyboval, jestli je vše tak, jak se zdá. Výborně zahráli i oba hlavní aktéři a vše korunovala jedna ze závěrečných scén, která byla až zvráceně poetická. 80% ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Zpočátku je to taková hra na kočku a myš, pak ale film vyústí v nečekané rozuzlení, když už sami nevíme, kdo je obět a kdo je vrah. A na konci filmu jsem se smál, když jsem si vzpomněl, jak na začátku sdělila šéfová své podřizené: "Běž domů, běž si odpočinout! Vypadáš hrozně"! Ta si tedy odpočinula, to je fakt :-) Dávám 50% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Keď Sarah (Anne Parillaud) zrazí mladíka, snaží sa mu pomôcť, vráti sa do auta, kde vysype celý obsah tašky na sedadlo spolujazdca, hľadajúc telefón v snahe privolať pomoc. Po chvíli si neznámy muž sadá na to isté sedadlo, ktoré je už prázdne, pričom by malo byť zapratané vecami. (peiton)

Reklama

Reklama