Reklama

Reklama

Když kámen promluví

Trailer

Obsahy(1)

Film o Jaroslavu Duškovi není typickým portrétem známé osobnosti – jde spíše o zachycení jeho vnitřního života, jeho názorů a postojů k věcem, které se dotýkají každé bytosti. Film se natáčel více než jeden rok a uvidíme v něm nejen ukázky z divadelních her, ale i setkání s mentálně postiženými, s delfíny, komunikaci s kameny, stavbu ekologického hliněného domu, chození po žhavých uhlících a mnohé další. Jaroslav Dušek zde velmi sugestivně a přesvědčivě vypráví o základních momentech života jako moudrá a inspirující osobnost, jejímž životním postojem je radost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

ghatos 

všechny recenze uživatele

Alternativa, co není pro každého. J. Dušek se v tom našel. Někdy je však hodně mimo (dialogy s kameny - znalosti a kritické myšlení jsou spíš na obtíž - láska vyřeší všechno) a Freemind správně směřuje výtku na Monforta. Breatharianismus se tam sice přímo neřeší, ale je to jasný cíl, kam směřuje osoba J. Duška...52%. PS: Tohle je z wikipedie: Na krátkodobý půst jsou mezi lékaři názory rozdílné, představy o vyčištění těla od „strusky“, jedovatých látek půstem ze střeva nebo o zlepšení imunity nebyly prokázány, ale jako motivační úvod do redukčních metod u obézních se půst doporučuje. Dlouhodobý půst může tělo jen poškodit a představy breathariánů o možnosti existovat bez potravy a pití jsou nebezpečným nesmyslem, jak ukazují případy úmrtí. U Greveové (čelní představitelka breatharianismu) ostatně novináři našli plnou spíž jídla. Breatharianismus je jen výnosné šarlatánství, protože naivita lidí je nezměrná a vždy se najdou lidé, kteří kupují knihy a platí drahé kurzy breathariánských guruů. ()

Krosmen 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je samé chození a povídání, ale chození po pěkné krajině a povídání o věcech, které jsou trošku mimo hlavní události dne. Na pár minut trvání dokumentu se podíváte do vnitřního světa člověka, který ztvárnil mnoho roztodivných rolí. A je to svět trošku odlišný. Asi ne každý objímá kameny a staví obyvatelné domy z písku. Dušek si prostě užívá života a působí až étericky (nadzemsky ;-)). Bylo to příjemné setkání. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jarda Dušek je člověk, který mi nesmírně ovlivnil život. Jarda Dušek je člověk s neuvěřitelným darem a schopností dokonale a srozumitelně formulovat své myšlenky a přesvědčení a mluvit o těžkých a často velmi abstraktních tématech tak, že mu každý člověk rozumí. Pamatuji si, že jsem byl nesmírně okouzlen představením 4 dohody, když jsem uviděl, že takhle nepřemýšlím a nevnímám svět jen já. On tam byl sice jen v roli přednašeče myšlenek Riuze, ale to člověk prostě vidí, že on v tomto rozpoložení žije. Když jsem ho v tomto dokumentu viděl si povídat s kameny, tak to nutí k zamyšlení, zda už se zemskému povrchu nevzdálil příliš. Ale když jsem já schopný vnímat v blízkostí stromů jejich energii a cítit konkrétní emoce, tak proč by Jarda nemohl slýchat od kamenů celé věty a konkrétní sdělení. Když v něco takového nevěřím, tak to neznamená, že to tak nemůže být. Dokument se mi velmi líbil svojí formou a především mi dal to, co jsem od něj žádal. Představil mi Duška jako člověka a jediný okamžik mě nepřekvapil. Takhle jsem si jeho osobnost a soukromí představoval. [80 %] ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Jo jo, je to zajímavý. Měla bych pár otázek, na který bych se Duška potřebovala zeptat - v tom mi dokument příliš nepomohl. Do malýho prostoru se toho moc nevtěsná, asi taky proto, že chtěli udělat nějakej "širší záběr" jeho osobnosti. No ale co se dá taky o "jednotě universa" povídat. ___Málokdy se stane, že někdo dokáže o těchto věcech mluvit s takovou přirozeností a nebejt trapnej. Ve mně taková výpověď probudí touhu něco se sebou už konečně udělat! Že by? ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Mluvící kameny, korunovační klenoty, chození po žhavých uhlících, stavba přírodního domu, improvizované divadlo, hendikepovaní spoluobčané, vesmír a vůbec... Jak to všechno souvisí? O Jaroslavu Duškovi kdyby natočilo dokumenty deset filmařů, tak by každý vypadal úplně jinak a byl o něčem jiném. A i díky tomu zřejmě nemá šanci diváka nudit na něj koukat, i kdyby zrovna třeba pekl chleba. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení scény setkání s delfíny probíhalo v Nerezine na ostrově Lošinj. Hlavní protagonista Jaroslav Dušek tvrdil, že delfíny není třeba hledat, že stačí vyplout na moře a oni, budou- li chtít, připlují. Během natáčení se tak několikrát skutečně stalo a delfíni oproti očekávání nejednou připluli až k vesnici. (nerezine)

Reklama

Reklama