Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování temného odkazu rodiny Valdemarů začíná tam, kde končí první díl. Ten vysvětluje temnou minulost domu Valdemarů, zatímco druhý díl se věnuje čistě přítomnosti. Hledaná žena z realitní kanceláře uniká věznitelům a nalézá ji najatý detektiv. Spolu s dalšími je pak znovu zajata, aby se stala obětí temného rituálu připraveného členy záhadné sekty a Lázarem Valdemarem, který se tak snaží osvobodit svou milovanou ženu. Díky smrti nevinných vyvolá bájného netvora Cthulhu. Tajemné krvavé rituály jsou zrádné, o tom se sekta přisluhovačů přesvědčí na vlastní kůži. V temnotách jsou stvoření daleko horší než si lidská mysl dokáže představit. (Beastmaster4)

(více)

Recenze (44)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Mystická časť filmu upadla tak trochu dopozadia a je už len akýmsi veľmi slabým "okrášľovadlom" deja. Povedzme, že príbeh z prvého dielu, ktorý sa zväčša zaoberal minulosťou rodu Valdemarov bol o poriadny kus zaujímavejší. I keď musím priznať, že tá hodinka a pol ubehla pomerme rýchlo. __ Ach, ty moj Azathoth, dúfam sa raz dožijem dňa, kedy Lovecraft dostane kvalitnú, celovečernú poctu. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Pokračování nesplnilo na 100% má očekávání. Musím říct, že jsem čekal trochu víc noir atmosféru. Děj se stává více kýčovitější a je na něm vidět docházející režijní dech. Obrazová kvalita zůstává a k tomu přibývají povedené záběry monster. I přes ne tak hutnou atmosféru, kterou první díl měl, jde o velmi dobrý film. O několik procent lepší, než americké mysteriózní horory. Nebyl jsem přímo zklamán, ale čekal jsem o fous víc. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Slabší než předchozí část a to hlavně dějově. Trošku jsem u některých věcí nechápal, proč přesně se dějí, kromě toho, že to vypadá hezky. Přes půlku filmu jde spíše o dobrodružný příběh (až jsem skoro čekal, že někdo vytáhne klobou a bič), než horrorový a obecně hlavně mysteriózní, než nějak mrazivě strašidelný. Kdyby se oba díly sestříhaly do jednoho dvouapůlhodinového filmu, bylo by to asi zajímavější. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Záver jednotky sľuboval poriadny rozjazd, dej dvojky však opäť graduje pozvoľna a divák sa dynamickejších sekvencií dočká až v závere. Niektoré pasáže mi prišli málo živé a zbytočne ukecané a finále s CGI monštrami nebolo práve to, čo som očakával, dúfal som totiž, že film sa bude viac držať hororového smerovania, ktoré sa začalo črtať na konci prvého Valdemarovho dedičstva... Obidva diely Herencia Valdemar som však skukol po sebe a ako celok je to slušný nadpriemer. ()

PetrPan odpad!

všechny recenze uživatele

Na dvojku jsem se docela těšil, konec trochu vlekoucí se první části napovídal, že by to mohlo býti slušné pokoukání ...a pokoukání to teda bylo ! Ke konci jsem čekal odkud vyskočí Scooby-Doo a dá tomu strašlivému potvoru přes držku, nevyskočil a je to škoda, poněvadž takhle je tenhle pokus o zfilmování Lovecraftových příběhů jen blbý , nikoliv blbý s překvapením. Pominu-li příšerné televizní triky, tak totéž se prostě nedá udělat s odfláknutým scénářem, který nakonec sežene hlavní hrdiny do skupinky opravdu ne nepodobné scoobydoovské partičce a vrhne je do křížku s bandou trotlů uctívajících strašlivého potvora z hlubin digitálního odpadu, nuda, nuda nuda a pachuť trapnosti bez náznaku mrknutí na diváka, že to všechno není myšleno vážně...Kdyby tam aspoň byly kozy :( ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama