Reklama

Reklama

Vysoká hra

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2011, 50 min

Obsahy(1)

Petr Šiška vás provede soutěží, kde vědomosti a schopnosti riskovat mohou být klíčem k velkému zisku.
Máte pevné nervy, dobré znalosti a jste opravdoví hráči? Přijměte výzvu a rozehrajte s námi Vysokou hru. Sedm otázek, sedm sázek na správnou odpověď a výhra je vaše! (oficiální text distributora)

Recenze (59)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem rád koukal na vědomostní soutěže. Riskuj, Milionář, 1 proti 100,...tyhle pořady jsem měl rád, člověk si to dal jako kulisu, mohl si oddechnout a procvičit své znalosti. Vysoká hra se však moc nepovedla. První díl mě tedy moc nezaujal. Možná to bylo tím, že Petr Šiška není sympatický moderátor, možná to bylo tím, že soutěžící nezvládali využít jinak celkem zajímavý strategický prvek rozdělování částek. Šanci tomu ale ještě dám, pořád lepší kulisa než Ordinace. Navíc je v současnosti tento druh pořadů na našich obrazovkách nedostatkovým zbožím... ()

Amarok 

všechny recenze uživatele

Vysoká hra je zřejmě již minulostí, a přestože se ani zdaleka nejednalo o dokonalou soutěž, myslím, že je jí škoda. Už jen proto, že pořadů tohoto typu je na TV obrazovkách dnes tak málo (snad už zbývá jen osiřelý AZ-kvíz). Největším problémem této hry byly bezpochyby příliš těžké otázky, na něž skutečně mohl znát odpověď jen specialista v daném oboru, a možná ani on ne. Důvod je zřejmý - kdyby měla ČT každý týden vyplácet soutěžícím miliony, brzy by musela vyhlásit bankrot. Paradoxně si tedy vítězové (tedy ti, kterým se podařilo proplout všemi sedmi otázkami) často odnášeli méně než pokořitelé AZ-kvízu. Moderátor pořadu odváděl solidní výkon, ač některé jeho poznámky vyzněly poněkud trapně a místy až hrubě. Ve chvílích, kdy si soutěžící s nějakou otázkou lámal hlavu až moc dlouho, pořad tak trochu ztrácel dech a neustále přerozdělování vsazených částek působilo zmatečně. Menší problém byl i s gradací napětí - čím déle hráli, tím méně peněz soutěžící měli. Mnohdy se jim sice podařilo doklopýtat až k poslední otázce, ale většinou s tak nízkou částkou, že to diváky nejspíše již příliš nezajímalo. Suma sumárum se ale jednalo o kvalitní pořad, zástupce vědomostních soutěží, jež na našich obrazovkách představují kriticky ohrožený druh. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nuda, ach nuda. 1) Vědomostní soutěž to není (pokud nepovažujeme za relevantní vědomosti o obskurních idolech pop music, televizních pořadech a dalších nesmyslech). Koncepce soutěžních oborů prakticky vylučuje, aby vzdělaný člověk dosáhl výraznějšího výsledku. 2) Nelíbí se mi ani neustále se snižující peníz, o který se ještě hraje. Opravdu nepovažuji za napínavé sledovat, zdali soutěžící přijde o svých zbylých 10 000 Kč ve čtvrtém nebo až v pátém kole. 3) Profesionální, ale nepříliš charismatický Petr Šiška atraktivitě pořadu nedodá, obzvláště když neustále opakuje, které odpovědi ty správné nejsou. ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Soutěž na téma americký zeměpis, americký film, americká historie, americká hudba...strčte si ji celou...za klobouk! Vážení tvůrci, nemáte-li hučku, místo vymýšlení, jak se zavděčit našemu zámořskému velebratru, s kterým máme nerozlučné bratrství na věčné časy a určitě nikdy jinak, si běžte nějakou koupit. A můžete si pro ni skáknout do své země zaslíbené. A za takový klobouk si zajisté celou svoji přiblblou soutěž rádi vetknete. Proč neustále naše televize musí někomu lézt do rekta? Vysoká hra je zkrátka soutěž velice nízké úrovně, howgh. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1003. hodnocení: Pamatujete si na ten pořad, kde se holohlavý moderátor ptal lidí na nepříjemné otázky a když na sebe práskli všechno a popravdě, tak za to ještě dostali zaplaceno? Tak i tentokrát najdete v této soutěžní hře Petra Šišku, který polkádá otázky ve vědomostní soutěži lidem a ti mají zase spoustu možností, jak odpovědět či spoustu nápověd. 2* jsou maximem, které mohu dát, protože těchle variací na vědomostní soutěž už tu bylo a nikdo nedokázal vymyslet nic inovativního... 2* ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Na osvětlení bylo užito na 300 metrů LED pásků a 150 metrů LED neonových světel. (ČSFD)
  • Konkurz přilákal úctyhodných 500 zájemců. (ČSFD)
  • Celkově se připravilo 400 soutěžních otázek napříč širokým spektrem témat, od vědy až po kulturu. Cílem odborníků při tvorbě otázek nebylo jen potrápit soutěžící, ale také pobavit diváky. (ČSFD)

Reklama

Reklama