Reklama

Reklama

Silent House

  • Velká Británie Silent House
Trailer

Obsahy(1)

Film je postaven na skutečných událostech, které se odehrály v Uruguayi ve čtyřicátých letech minulého století. V té době Laura a její otec Wilson připravují chatu na prodej a rekonstruují ji. Laura ovšem začíná slyšet podivné zvuky z venku, které se postupem času přibližují, až se ozývají i ve vrchních patrech chaty. V budově se začínají dít podivné věci. (Holina)

(více)

Videa (12)

Trailer

Recenze (70)

Botič 

všechny recenze uživatele

Slibný námět o zazděném domě bez proudu, kde se z jedné nevinné stavební rekonstrukce stane boj o přežití natočený na jeden zátah, dokáže slušně bavit celou první půlhodinu, ale na celovečerní film to nestačí. Silent house svou realizací příjemně koketuje s [Rec] a utlumené barvy, tma, světlo svíčky nebo záblesky polaroidu tomu přidávají na atmosféře, ale pořád to poměrně silně pokulhává třeba za takovými podobně laděnými The Strangers. PS: Nechápu, proč si Betka vybírá takovéhle role, nejdřív Silent House, pak Martha Marcy May Marlene - pořád čekám na nějakou šlupku s ní, ale tohle je zatím jen samé šplouchání do vody. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Hezký pokus, který ale nad vodou drží jen experimentální forma "na jeden záběr", díky níž jsme nonstop s hrdinkou a nelze moc dopředu odhadnout závěrečný twist, a jako vždy přesvědčivá či chvílemi jen vizuálně bezchybná Elizabeth. Příběh je hrozně nudný a hloupý a finální rozřešení tenhle dojem vlastně nenarovnává, jen k němu podsouvá trochu jiná zdůvodnění. 40% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Klobúk dole, atmosféra fungovala na sto percent. Potulovanie sa postáv po tmavých kútoch v dome, zatiaľ čo neďaleko číha strašidlo zbožňujem a ako bonus je tu aj niekoľko podarených ľakačiek. Film mal preto vynikajúcu duchársku atmosféru, ktorá vydržala celý čas. Ani Olsen nebola na zahodenie, očividne zo sestier pobrala najviac hereckého talentu. Ale keď je niečoho veľa, po čase ma to začne nudiť, nemôžem za to, ja už som taký. Film v podstate nemá žiaden dej (až na konci príde celkom uspokojivé vysvetlenie, ale zas nič tak zvláštne ani mysteriózne), v podstate sa hrdinka celý čas iba motá po dome a pozerá po kútoch, sem-tam sa schová pod stôl. Suma sumárum, vynikajúca atmosféra + slabučký a nudný dej dáva dohromady lepší priemer. 65/100 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TOHLE BUDE NAŠE SPECIÁLNÍ TAJEMSTVÍ....“ /// Další domeček, kde to začíná zadrhávat. Vím na co myslíte, že starý baráky prostě dělaj nějaký zvuky, ale tohle Sáře nevysvětlíte …. . Šou jedný slečny. Nesleze z vobrazu a všechno je vsazeno na její mimiku a (snad i) pohlednost. Kamera se jí dívá zhluboka do vočí – jak se bojí, do výstřihu – jako že ještě dejchá, na nohy – jak krásně zdrhá. Celkem to ujde – jo, holka to je fotogenická. Čekám, jestli dokáže zázrak – vopravit taťku, ale vo to tady ani tak nejde. Nejlepší na tom je, že se tvůrci snažej bejt zajímavý, a to až tak, že se začnou předbíhat. Mám co dělat, abych ustál jejich finiš, u kterýho trošilinku mrazí (ale stejně si myslím, že postavy jsou to magoři a Sára píča). Tak vám nevím. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Uruguayskej originál mám v prdeli (jako že jsem ho neviděl…). 2.) Máme doma speciální tajemství (ne, slivovicou u hydrantu neoslníš). 3.) Thx za titule ,,Jemu, tedy Idžorovi“ a ,,Holesinka.M“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Otec s dcérou prichádzajú na starú chatu aby ju pripravili na predaj. Potom ako si rozdelia úlohy odchádza otec na poschodie. Následne počuť buchot a dcéra nachádza svojho otca ležať na zemi od krvi. Niekto, alebo niečo sa nachádza v dome a bez boja dom určite neopustí. Niekoľko ľudí žiadalo remake nemenej "slávnej" uruguajskej verzie La Casa Muda. Myslím, že sa z časti podaril, aj keď mne sa La Casa Muda páčil o niečo viac. Napriek tomu, že si film zachoval základné črty svojho predchodcu, tvorcovia sa zhruba od polky filmu odobrali vlastnou cestou. Toto rozhodnutie hodnotím veľmi pozitívne. Atmosféra sa miestami dala krájať a niektoré lakačky taktiež zabrali. Záver, aj keď sa "z časti" od jedného momentu dal predpovedať, bol "milým" prekvapením. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Okolo 58. minúty sa Johnovi (Adam Trese) podvihne košeľa a my si môžeme všimnúť káble od jeho mikrofónu. (ShortyIC)
  • Autori mali ambície napodobiť pôvodnú verziu a natočiť film bez jediného strihu. Nakoniec sa točili 10-minútové segmenty, ktoré sa potom editovali. (misterz)
  • Snímek byl natočen na základě skutečných událostí, které se údajně odehrály ve 40. letech 20. století v Uruguayské vesnici. (McMastamind)

Reklama

Reklama