Reklama

Reklama

Who Killed Captain Alex?

  • angličtina Who Killed Captain Alex: Uganda's First Action Movie

Obsahy(1)

Příběh plný zvratů a emocí okořenění efekty, které ani v dnešní době nemají obdoby. Uganďani zkrátka ví, jak natočit pořádný biják u kterého nevydržíte v klidu sedět ani minutu, a u kterého nezůstane jedno oko suché. K tomu ještě legendární ‚‚VJ Emmie on da microphone‘‘ a máte nejlepší akční film, který kdy spatřil světlo světa. (Balt Cinema)

(více)

Recenze (61)

JamesSi 

všechny recenze uživatele

"PURE CINEMA!" Nadšení Wakaliwoodu pro natáčení se nedá srovnat s jakýmkoliv hollywoodským filmem. Akční film z Ugandy natočený skupinou nadšenců z mokré čtvrti (a že tam toho bahna je dost). Bruce U, uganský bojovník, se snaží pomstít svého bratra Kapitána Alexe, který zemřel pravděpodobně díky zlému nelegálnímu tygřímu komandu. Ale bylo to skutečně tygří komando, kdo ZABILO KAPITÁNA ALEXE? A pak je tu tzv.: VJ - video joker, člověk který dodá komentář pro pochopení anglického publika. Takový hypeman uganského filmu. VJ Emmie všechno ještě opepří svými brutálními vtipy (-Jaké jídlo vaříš? -Německé -Kdes ho sehnal? -Ale jsem chytil německého turistu) a výkřiky jako "MOVIE, MOVIE, MOVIE, MOVIE!". Potřebujeme VJ Emmie v každém filmu. "What the fu---" ()

Ementaler86 

všechny recenze uživatele

Příběh plný zvratů a emocí okořenění efekty, které ani v dnešní době nemají obdoby. Uganďani zkrátka ví, jak natočit pořádný biják u kterého nevydržíte v klidu sedět ani minutu a u kterého nezůstane jedno oko suché. K tomu ještě legendární ‚‚VJ Emmie on da microphone‘‘ a máte nejlepší akční film, který kdy spatřil světlo světa. ()

Reklama

Havenohome 

všechny recenze uživatele

Mix Ramboviek, Buda Spencera/Terence Hilla, Eda Wooda a Godardovskej sebareflexivity. To je proste že WAUUUUU! Do šialenstva vybičované filmárske nadšenie. Takéto niečo ste v živote nevideli. Títo filmári neriešia opakovanie záberov pri natáčaní, majú tie najlacnejšie digitálne efekty, zbrane si lepia z rúr od vysavača a hrncov, náboje si strúhajú z dreva. V tomto filme je viac krvi, vystrelených nábojov a mŕtvol ako v Packinpahových filmoch. A úplne najväčšia pecka je ROZPRÁVAČ!!!! ktorý komentuje celý dej ako keby to bol váš pripitý kamoš v obývačke a popod celú stopáž filmu púšťa neuveriteľné hlody, imituje postavy vo filme a prekladá to svojím spontánnym huronským smiechom. THIS IS HOW WE HAVE FUN IN UGANDA!.........EVERYBODY IN UGANDA KNOWS KUNG-FU! ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Nalijme si čistého vína: Kvalitativně je to akční Déčko. Porovnávat to s moderní kinematografií (i starou víc jak 60 let) nemá pražádný význam. Jenže! Když se seznámíte s podmínkami natáčení, je třeba se sklonit. To nadšení z celé natáčecí grupy sympaticky radiuje, má to trefnou nadsázku a upřímne, akční scény (hlavně ta na konci) jsou nejen minimálně zábavné, ale i kameramansky skvěle zabrané. Místama jsem srkal pořádnou dávku nefalšovaného adrenalinu. Pan komentující video-joker často naprosto překážel, ale někdy vysolil takové hlody, že se nešlo smíchem udržet. "They walk slow because they think slow", "I'll kill you! In..the sequel!", "Man, the man is killing us, man!" a vaření s Němci bych tepal do historických análů. Suma sumárum, natočit 68 minutový amaterský film s rozpočtem 200 doláčů ve vesnici v Ugandě a takovýmhle způsobem je obdivuhodné. Pro milovníky ugandské akce pecka, u ostatních pochopím nejhorší hodnocení. Já ale to srdce tomuto upřímnému dílu méně jak vysoce subjektivních 5* dát neumím. P.S.: !!!SPOILER!!! Kdo zabil kapitána Alexe? !!!SPOILER!!! ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ale jó.. Uganda je crazy a tady banda nadšenců, ve svém zcela otevřeně přiznaném diletantství, vlastně vymyslela novou a svébytnou filmovou řeč.. Intervence zkouřeného komentátora, glosátora, vysvětlovače a vypravěče v jednom, totiž převrací na hlavu vše co západní kinematografií odkojený divák automaticky bere jako jistotu.. Film jako celek to sice neudrží a ve výsledku to ani není tak legendární prdel jak by se mohlo zdát, ale něco do sebe to skutečně má... Tiger mafia comandoo.. dinosaurs.. Uganda kiss.. comandoo.. Ugandan shaolin monk..Heheh.. ueee............ Mimochodem ty kung-fu bitky jsou místy fakt vymakané.. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (9)

  • Film bol dokončený v januári 2010, ale zachovala sa len DVD verzia, voľne dostupná na internete. Režisér totiž potreboval priestor na počítači pre najbližší projekt Tebaatusasula (2016). Počítač si režisér zostavil sám z náhradných dielov. (Lishiak)
  • Tvůrci filmu požádali policejní ředitelství o zapůjčení vrtulníků, tanků, zbraní a také o povolení natáčet v kasárnách. Policie je však odmítla s tím, že ugandská kinematografie ještě není na dostatečné úrovni, a že jim z bezpečnostních důvodů můžou půjčit pouze uniformy. Požadovaná výzbroj tedy musela být vytvořena počítačovými efekty. (Raztubyl)
  • První ugandský a podle tvůrců i vůbec první africký akční film natočený pouze africkým štábem. (Raztubyl)

Související novinky

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

23.03.2023

Organizátorem unikátního festivalu pro dospělé, tedy výhradně pro diváky od 18 let, je Kino Balt, které začalo v Praze dělat rumové kino. Hlavní koncept je jednoduchý – každý divák v ceně vstupného… (více)

Reklama

Reklama