Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Norská detektivní série podle knižních předloh Gunnara Staalesena pokračuje. Bývalý dětský kurátor Varg Veum (Trond Espen Seim) nyní pracuje v Bergenu jako soukromý detektiv. Uprostřed poklidných příprav na kolaudační party nového bytu zazvoní telefon. Někdejší chráněnec Jan Egil, o jehož odebrání na tvrdých drogách závislé matce Varg před mnoha lety rozhodl, podle všeho zastřelil své pěstouny a prchl s dívkou ze sousedství jako rukojmím do lesa. Odmítá komunikovat s kýmkoliv kromě Varga. Detektivovi se podaří chlapce přesvědčit, aby se vzdal, neboť věří v jeho nevinu. Policie však alternativní verzi nepřipouští, zvláště když se Jan Egil ve vyšetřovací vazbě na radu svého obhájce k vraždám dozná. Takovému vysvětlení ale Varg odmítá uvěřit. (dopitak)

(více)

Recenze (4)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s touto sérií. Působivé exteriéry mnohému pomáhají, a ačkoliv mladý J. E. se svou schopností být všude na místech činu ale všem vždy zdrhnout může jít divákovi na nervy, zrovna tak jako naivní product placementem vytvořená představa, že v Norsku se nejezdí v ničem jiném než v Toyotě, tahle filmová adaptace je zdařilá. Svižné tempo, nepříliš komplikovaná zápletka s překvapivým odhalením v závěru, půvabné mláďátko Dagny Backer Johnsen v roli rukojmí Silje (kolik jí jen může být?). ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Až dodnes jsem si myslel, že dopitak je gay, ale on je to jen korektní pedofil s mizerným vkusem. A vy, co si stále napětím koušete nehty i po osmdesáté řadě Midsomerských vražd, to budete milovat. Já se skvěle vyspal a zdálo se mi o fjordech. ()

amirgal 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že to ten Midsomer, jak píše Verbal, fakt něčím připomíná. Prostě televizní film. Ale dokážu si představit horší výsledek. ()

Reklama

Reklama