Reklama

Reklama

Man-choo

  • Jižní Korea 만추 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Osud ich spojil dohromady v autobuse na ceste do Seattlu. Anna dostala za vzorné správanie po siedmich rokoch dvojdňovú vychádzku z väzenia, aby sa mohla zúčastniť pohrebu svojej matky. Hoon je gigolo a vracia sa späť za svojou dlhodobou klientkou, ktorej manžel mu ide po krku. Obaja budú mať len tieto dva dni, aby rozhodli, ako budú ich životy pokračovať. (sochoking)

(více)

Recenze (9)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Mám rád tieto tiché filmy, v ktorých prší, z jazera sa derie hmla a klavírna hudba iba umocňuje depresiu, ktorá sa zahryzáva hlboko pod kožu. Mlkve bolestné dialogy, kde gestá napovedajú viac, ako slová, ale občas som mal pocit, že by Anna potrebovala streliť jedno zaucho, nech sa konečne rozhýbe k nejakej akcii. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Kdybych měla hodnotit první polovinu, tak by to bylo "huai", ta druhá se přece jenom už přehoupla na "hao". Sice to bylo o něco záživnější než Come Rain, Come Shine, ale do filmu na jehož konci si řeknu: "to si pustím znovu", má Late Autumn pořád docela daleko. S výjimkou posledních cca 45 minut to byla nuda a já se jenom silou vůle a pohledem na úsměv Hyun Bina bránila spánku... ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Momentálně si nevzpomenu kdy naposledy jsem viděl film s tak nulovým dějem jako tento. Mě to přišlo jak pokus o vyjádření nějaké výšší myšlenky, nebo nevím jak to nazvat. Celý film jen koukáte na stupidní úsměv hlavního "hrdiny" Hona nebo na smutný, zamyšlený pohled Anny, téměř nic jiného zde k vidění není. U mne nelze film nějak rozumně ohodnotit, protože toto se filmem moc nazývat nedá... - 15. 12. 2012 - 10% ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Nádherná, typicky čínská kamera, ozvláštněná tím, že se jedná o americké reálie (nepochybuji, že by kameraman udělal fascinující místo i z vlakového nádraží v České Třebové). Krásně použitá, výborně hrající Tang Wei (Bin Hyeon asi taky krásně použitý a krásně hrající, ale Tang se mi líbila víc). Pomalé. Nesedly mi dvě věci, kvůli kterým dávám jen 4*: "Scéna u dětských autíček, připomínající vložky vyšší kultury, kdysi dávno vkládané do filmů (výborný, vynikající nápad, ale kdyby trval o 50, 70 procent méně) a jistý dějový zvrat na konci (měl logiku, ale úplně mi nesedl do děje). Naopak oceňuji scénu s "vidličkou" na pohřbu - přenesení významu a možnost vypovězení něčeho, co mělo být vypovězeno. A ještě jednou opakuji - minimalistické, jemňounké hraní Tang Wei. Ošuntělost se mi líbila víc, než nové šaty. "Hao." ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Hovorí sa, že do tretice všetko dobré (ak nie dokonca najlepšie). Po dvoch verziách Lee Man-heea, sa k príbehu o dvoch stratencoch cestujúcich jedným autobusom - gigola a ženy, ktorá dostala dvojdňovú vychádzku z väzenia, aby mohla prísť na pohreb mamy do Seattlu, vraciame pod réžiou Kim Tae-yonga. Tang Wei je pre mňa dôvodom, pre ktorý som si pozrela aj Speed Angels, a ani Hyeon Bin nebol celkom márny, a sú to práve oni dvaja, čo popri zvedavosti tvoria pádny dôvod na pozretie si filmu. Late Automn zjavne naschvál necháva pomalé tempo, veľké medzery v motívoch, pozadí a tak, ale v konečnom dôsledku sa do nich namotáva, až sa stráca, čím vzniká priestor pre rozpačitenie dojmov. A to spoločné chvíľky hlavných postáv boli celkom fajn. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Mám rada takéto smutné, pochmúrne filmy, kde sa dá veľa pochopiť aj bez slov. Hyun Bih s bradou bol nezvyk a ako sa hovorí, muži starnú do krásy, tak u neho to platí dvojnásob. Príbeh pekný, smutný, krutý. Niekedy je dobré si poplakať. Páčilo sa mi to. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Na takový film je potřeba ta správná melancholická nálada. Pak si člověk ty krásné pomalé záběry, tesknost i mlčenlivost dokáže vychutnat. Všudypřítomná mlha a déšť jen podtrhávají smutek a depresi, kterou tak skvěle dokázala svým citlivým výrazem umocňovat hlavní hrdinka. U ní se musím zastavit, nedávno mně uhranula svou odhalenou krásou a smyslností v Touze, ovšem tady jsem jejímu bolavému a poraněnému já naprosto podlehl. V celém tom smutku co z ní sálal byla prostě neodolatelná. A za ten dlouho ve filmu neviděný, nádherně intenzivní a emoční polibek budu shovívavý a lehce nadhodnotím. ()

Georgiana 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že budu radši setrvávat v Hyun-Binovském absťáku a počkám na nějakou novinku, protože toto bylo fakt hrozný.. Námět byl fajn, ale zpracování se rovnalo čumění do zdi, asi tolik mně ten film dal. Navíc ta angličtina - a to jí tam bylo pramálo - Hyun-Binovi lámala jazyk a působilo to strašně teatrálně. Nejlepší byly minuty na začátku a na úplném konci s hlavní hrdinkou, to je vše. Toto už nikdy. ()

Magi90 

všechny recenze uživatele

Nudné, nezáživné, bez děje..Má to tak zdlouhavé záběry téměř o ničem.. Dokoukala jsem to, ale musela jsem posouvat, protože se to jinak nedalo. Tento film je docela ztráta drahocenného času.. ()

Reklama

Reklama