Reklama

Reklama

Tik ťak

(neoficiální název) (studentský film)
  • USA Tick Tock
Krátkometrážní / Akční / Drama / Romantický
USA, 2011, 5 min

Co dělat, když vám zbývá pouhých pár minut života a vy o tom dobře víte? Dostane přednost rodina, partner, nebo něco jiného? Prostřednictvím jednoho čtyřminutového záběru snímek zachycuje tuto situaci u běžného mladíka, který stíhá vše. (DaUr)

Recenze (97)

gezper 

všechny recenze uživatele

Krátké, úderné, jednoduché a i docela originální nápad(=námět + provedení). Kamera je na studentský film skvělá. SPOILER: Vyříkání učiteli mi tam nesedělo, telefonát domů neutrální, ale zase holka a kreditka velice trefné. PS: dle "návodu" v odkazu jsem si to dal taky 2x :) [80%] ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Během sledování to technické zpracování drželo na jedné * od odpadu a finální pointa to zachránila na 3* . Na studenty to je sice našláplé,ale z celkového ruchu kolem téhle vykrádačky je mi spíš do smíchu.Dobře technicky zvládnuté?zcela jistě!Originální?Ani náhodou!Kde už sme všude viděli hrdinu jenž zápolí s časem,který mu zoufale utíká a musí zachránit buď někoho,nebo sebe,po případě si chce ještě užít....ať už to byl den,týden,hodina či dokud máte v srdci adrenalin ;-) Chi to jen nahodil na pět minut,vybral si skvělý způsob natočení a měl kliku jak prase na zajímavou pointu....toť vše. ()

Reklama

Mo. 

všechny recenze uživatele

Pointa je prozrazena hned v úvodu a asi i právě proto je to tak dobré - protože tohle téma už bylo zpracováno několikrát, režisér zcela správně předpokládal, že kdyby vsadil vše na závěrečné odhalení, film by tak degradoval. A tak tenhle problém obešel tím, že to celé "pustil pozpátku". Výsledkem je nejlépe natočený snímek na dané téma, který se sám nese v duchu závěrečného citátu Steva Jobse a ukazuje tak opravdu jenom to podstatné. A na to není potřeba víc, než těch 5 minut. Vynikající, skvělé, dojemné. ()

Erico 

všechny recenze uživatele

Nedokáži tendle krátký film popsat lépe, než ho popisuje citace na konci.. Almost everything--all external expectations, all pride, all fear of embarrassment or failure--these things just fall away in the face of death, leaving only what is truly important. Remembering that you are going to die is the best way I know to avoid the trap of thinking you have something to lose. You are already naked. There is no reason not to follow your heart. Steve Jobs ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Určitě není první, který si hraje s myšlenkou vyprávět příběh pozpátku. Určitě není první, který k tomu měl nějaký hluboký umělecký záměr. A ač zpracování není úplně bravurní, na studentský snímek je to počin více než vynikající. Vhodná myšlenka zasazená do zajímavého vyprávěcího postupu s obyčejným vtipem jako rámcovou story. Myšlenka rozhodně není nijak šokujícně geniální, snímek ale možná ano. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Snímek byl promítnut na festivalu 2011 Emory Campus MovieFest, kde získal ocenění za nejlepší film. (DaUr)
  • Jméno hlavního hrdiny, Emit, je pozpátku time - anglické slovíčko pro čas. (T-pack)
  • Celý film je natočen na jeden záběr. (DaUr)

Reklama

Reklama