Reklama

Reklama

Jeepers Creepers

  • USA Jeepers Creepers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Trish a její bratr Darry se vrací z univerzity domů. Jejich trasa vede přes jeden zapadákov za druhým. Už jsou na cestě pěkně dlouho, když si Darry všimne podezřelého pohybu v okolí starého opuštěného kostela. Jakoby se někdo něčeho ve spěchu zbavoval. O kus dál stojí stará šedá dodávka. Darry a Trish si nechtějí nic domýšlet a raději sešlápnou plyn. O chvíli později se ta zvláštní rachotina řítí za nimi. Po několika nárazech jsou vytlačeni ze silnice a se srdcem bijícím hrůzou jen sledují oblak prachu, který stoupá za mizející dodávkou. Možná to byla jen náhoda. Skutečně? Darry se rozhodne vrátit zpět na ono místo. Ze země trčí široké potrubí a Darry se přes Trishino varování spustí dolů. Jeho objev odstartuje hysterický boj o holý život, do kterého jsou nakonec zapojeni všichni obyvatelé městečka. Jen starý gramofon si vesele prozpěvuje hodně starou písničku. "Jeepers, Creepers..." (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (399)

oje 

všechny recenze uživatele

Začátek je skoro horrorový sen. Vír okolních událostí je krásně tajemný a s mrazivým napětím vyvstávají otázky co to dělá, proč to dělá, co je zač a chce nám ukousnout hlavu? Každý sen ale jednou končí a ten s názvem Džíprs Kríprs to má za sebou asi po půlhodince. Nevím čím se režisér nadopoval, ale vážná a napínavá struna výrazně zjemnila. Film ubral na seriózitě a co se přehnat dalo, to se taky přehnalo. Z dvojsečného dojmu se tak víc než průměr bohužel nevykouzlí. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi ošuntelý horor. Po obsahovej stránke jedna veľká zívačka. Súrodenci idú spolu autom domov k rodičom a po ceste narazia na čudného týpka ako dáva niečo do "tajomnej" rúry. Chlapcovi rupne v bedni a celkom nelogicky, miesto toho aby len informoval políciu, sa hrdinsky ide presvedčiť čo je vo veci, aj keď sa predtým z týpka skoro pokakal..... Potom dejová linka upadne do ešte väčšej nudy v štýle utekám pred niečím a nie a nie uniknúť. Z toho niečoho sa napokon vykľuje okrídlený dlhovlasý a zamaskovaný spevák ACDC s umelou maskou netopiera, ktorý má nad všetkými jasne navrch. Popravde, som rád, že mám tento pomerne známy horor už za sebou. O nič by som však neprišiel, keby som ho radšej vynechal. 35/100 ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení! Jeepers Creepers je film, který si na nic nehraje a potom mile překvapí!! Vše začíná klidně, když se dva sourozenci vracejí domů, ale pak na silnici narazí na někoho, kdo má stáre hnusné auto, jenž jezdí děsně rychle na to jak vypadá. Potom sourozenci vidí jak temný člověk haže zkrvavené těla do roury a tak v tom začnou štourat a to byla velká chyba!! Prosté a jednoduché. Docela zajimavý scénář a troufám si říci, že i originální. Velmi se mi líbilo, jak jsem prvních zhruba 60 minut vůbec netušil, co je ten člověk, který házel ty těla zač, až pak jsem zjistil, že je to monstrum. Film má skvělou atmosféru a docela i strašidelné scény při kterých jsem ani nedýchal. Z hereckých výkonů mne zaujal pouze Justin Long, který hraje ze všech nejlepé, protože ostatní herci stojí opravdu za nic. Velmi dobrý horor a právem zasloužené 4*! ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Jeeeeepers Creeeeepers – pozor táto pesnička je smrtiaca, keď ju náhodou budete počuť, tak verte že ste v riadnych sračkách, dych sa vám zrýchly, oči vypleštia a začnete v beznádeji očakávať začiatok vášho konca :D. Aj takúto srandu použili kompetentní v tomto filme. Hlavný hrdina Creeper sa na obraze moc neukazuje, ale to vôbec nevadí, pretože sa vo väčšine filmu stavilo na atmosféru ako takú. Tento ťah im vyšiel, atmosféra je hustá, hlavne prvá polovica. Na rok 2001 dobrý, miestami zábavnejší (záverom) horor. ()

fallangell 

všechny recenze uživatele

Casto, kdyz padne v konverzaci otazka na filmy, zjistuji, ze spousta lidi je primo unesena vsemoznymi horory. Lekacky a duchariny, to je jejich. Tento zanr k mym oblibenym ani zdaleka nepatri, ale je dobre si udrzovat prehled. Proc to pisu, kdykoliv mi ale nekdo popisuje idealni horor, vyklada mi o tajemnu, o vecech, ktere do konce filmu nebyli poradne videt a o vecech, ktere by mezi nami ani byt nemeli jako duchove, demoni apod. Ani jednou se ale nikdo nezminil o ujecenych hereckach a stupidnich hrdinech, jejichz hlavni ulohou je zemrit. Tak proc se takove filmy porad toci? Jeepers Creepers je nastesti jeden z tech povedenejsich. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (28)

  • Název hororu "Jeepers Creepers" je možné vidět ve filmu přibližně v čase 37:20 ve scéně, kdy Darry (Justin Long) volá v restauraci s neznámou ženou. (Athree)
  • V scéne s mačkami sa všetky mačky pozerajú cez okno, pretože bolo natreté tuniakom.
    (Marceloo)
  • Akademie sci-fi filmů Fantasy & Horor udělila filmu ceny pro nejlepší horor a Justinu Longovi pak za nejlepší výkon mladého herce. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno