Reklama

Reklama

Země lidí

(seriál)
  • Česko Planeta lidí (více)
Trailer

Epizody(8)

Obsahy(1)

Dokumentárny seriál je veľkolepým portrétom ľudstva a prírodných síl vo zvláštnej symbióze, vzájomnom konflikte a zápase.  Úžasne inšpirujúci, prekvapujúci až šokujúci seriál Zem - planéta človeka je veľkolepým portrétom ľudstva a prírodných síl vo zvláštnej symbióze, vzájomnom konflikte a zápase. Od Grónska po Mongolsko, Kambodžu a Keňu ľudia dokážu žiť vďaka svojej vynachádzavosti aj v podmienkach, ktoré si bežný človek ani nevie predstaviť. Krotia prírodné živly, využívajú príležitosti a prekonávajú neuveriteľné prekážky, aby prežili a začali prosperovať. Odľahlé údolia, hrôzostrašné hory, mrazivé púšte, zradné útesy, záplavové monzúnové dažde, dokonca aj mestská džungľa... každý habitat má svoje výhody aj nevýhody. A v každom z nich nájdeme individuality, spoločenstvá a tradície neuveriteľnej pestrosti a vitality. V 80 strhujúcich príbehoch v ôsmich častiach sa tento jedinečný vzťah odhaľuje v dokonalom dokumentárnom stvárnení, sprevádzanom súčasnou orchestrálnou hudbou, ktorú zložil viacnásobne ocenený skladateľ Nitin Sawhney.

Jednotlivé časti:  1. Oceány – V hlbinách
2. Púšte – Život vo vyhni
3. Arktída. Život v treskúcom mraze
4. Džungle. Stromoví ľudia
5. Pohoria. Život v riedkom vzduchu
6. Trávnaté pastviny-korene moci
7. Rieky - priateľské i kruté
8. Veľkomestá - prežitie v mestskej džungli (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem už několik výborných BBC dokumentů na podobná témata a říkala jsem si předem, že mě už jen těžko další fascinuje. V domnění, že už mě nic zásadně nepřekvapí či nestrhne, jsem zhlédla na plátně všechny díly. Samozřejmě perfektní rozlišení a zvuk celkovému dojmu přidávají. Bez ohledu na technické kvality mi však v každém díle (vzoru Stanleyho Ipkisse) alespoň jednou spadla čelist, protože Human planet je nesmírně informačně nabitý a vizuálně ohromující pořad. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Další z řady neskutečných seriálů BBC se záběry vyrážejícími dech, krásnou hudbou a hlasovým doprovodem Johna Hurta. Tentokrát se na Zemi podíváme z pohledu lidí a jejich schopnosti přizpůsobit se drsným podmínkám. Díky tomu jsou schopni přežít kdekoliv a právem se stali vládci planety. Co mě nejvíce uchvátilo, tak první záběry lidí v brazilské džungli, kteří dosud nemají ponětí o okolním světě, odvaha afrických lovců, kteří se dokáží postavit lvům a indický stavitel mostů z přírodních materiálů. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Po všech těch dokumentech zaměřených čistě na zvířata je Human Planet velmi příjemným zpestřením. Sledovat v 21. století lidi, kteří žijí tradičně, v harmonii s přírodou a denně se potýkají s věcmi, které jsou pro technologicky vyspělou a konzumně žijící moderní společnost dávno nemyslitelné. Kde jsou přírodopisné BBC dokumenty spíše "jen" přehlídkou krásných záběrů, tam je Human Planet, asi i díky většímu zaměření na člověka, nadupaný informacemi a konkrétními situacemi. ()

chelsea17 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem viděl jen díl o Arktidě, ale byl úžasný, Uvidíme, jak to bude vypadat dál. Tak po shlédnutí Džungle je plný počet určitě spravedlivý :) zase neskutečně výborný díl ... Celkově bych to hodnotil velmi dobře, každý díl mě dokázal vyrazit dech, což se u dokumentů asi moc nestává. S radostí čekám, až vyjde na dvd a určitě si ho pořídím. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Ještě lepší než Planet Earth a Life (a to je co říct). Problémy lidí a nejrůznější podmínky, ve kterých žijí mě zajímají daleko víc než zvířata a podobných dokumentů mnoho nevzniklo. Vše je skvěle zpracované a nádherně natočené. Záběry na osamělé poutníky v Himálajích nebo vesničky na vodě v Thajsku prostě berou dech... ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama