Reklama

Reklama

Třetí hvězda

  • Velká Británie Third Star (více)
Trailer

Obsahy(1)

James trpí rakovinou v pokročilém stádiu. Spolu se svými třemi kamarády se proto vydává na výlet do jeho oblíbené pobřežní oblasti Barafundle Bay v Západním Walesu. Během cesty postupně začínají rekapitulovat své dosavadní životy a tak se ukazuje, že všechno není takové, jako se na první pohled zdá. Poslední výlet Jamese strhaného rakovinou se tak stává pro všechny možností k zamyšlení se nad další cestou ve vlastních životech. Po čas výletu tak obnovují ztracené vzájemné pouto a dokazují, že každý má svůj kříž, který musí nést, a je jen na ostatních, zda mu s ním pomohou či nikoliv. (SaNcHeZ_cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tretia hviezda, tak trochu zo súcitu. Ja som z britskej školy zvyknutý na silnejšei dávky čierneho humoru. Toto bolo také trochu na istotu, aby sa nikto neurazil. Ale hlavne pokial sa všetci chaloší jašili a plácali po ramenách (minimálne do polovice) to bolo fakt jalové a hlavne o ničom. Hádky sú korením života, len škoda že sa ním tak šetrilo. 60% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Výborná kamera, která často využívá i subjektivní roztřesený pohled amatérského snímání výletu, který prostě nemůže skončit happyendem. Všichni hráli velmi dobře, ale nějak jsem se v těch vyčítavých a hodnotících dialozích čtyř přátel, z nichž jeden umírá, ztrácela. Mnohé záběry byly navíc, takové to povlávání si krajinou a žánrové obrázky, které mě nakonec utloukly svou rutinou. A nemůžu si pomoct, ale hlavně ke konci to bylo už profesionální vydírání. ()

Reklama

Pollock 

všechny recenze uživatele

Tak v první řadě bych vymazal z podtitulku komedie, během filmu jsem se nezasmál snad ani jednou, jelikož se jedná o velmi razantně naservírované drama o umírajícím kamarádovi, kterého ostatní tři doprovází na jeho poslední cestě. Herecky rozhodně velmi dobře odvedené ovšem co se týče tzv. road movie, výpravy a celého děje, tak ničím zásadním nepřekvapí, nevybočí, velmi pozvolný, bez napětí, krom úplného docela logicky vygradovaného závěru. Na podobné téma jsou rozhodně silnější filmy, i když faktem zůstává, že takové kamarády jaké měl James dnes člověk hledá velmi těžko. ()

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Nuda od začiatku do konca. Túto tému som videl oveľa lepšie spracovanú napríklad v Knockin' On Heaven's Door alebo aj v britskom The Be All and End All. Tomuto ale chýbala šťava a to poriadne. Bez štipky komediálnosti aj dramatickosti, proste len suchý príbeh štyroch priateľov na poslednej "dobrodružnej" ceste jedného z nich, naviac prezentovaný nevýraznými hereckými výkonmi. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Film, jehož prvním obrazem jsou oči a nos Benedicta Cumberbatche vznášející se ve vesmíru mezi hvězdami, druhým sekačka likvidující trávu kolem hrobu a ve třetím záběru muž na pláži pohybem ruky nechá rozestoupit vlny. Když jsem viděla toto, získala jsem dojem, že snad nemůže existovat lepší film na této zemi... ale snímek samotný potom ukáže, že to není pravda. Strom, který si s sebou chlapci vezou, je krásný. Scéna s hledačem na kamenité pláži je krásná. Představa návratu do přírody je krásná. Myšlenka vyvěrání hlubokého jen tak mimochodem je krásná. Slzy při pohledu na východ slunce jsou krásné. Přesto mám ale dojem, že nic z toho není dotaženo úplně do konce. Zvláště s přibývajícím časem jsou epizody čím dál méně vypointované a rozlišené a jednotlivé rozhovory splývají a pozbývají to fatální a neobyčejné kouzlo, kterým mi film učaroval v začátku. Což mě vede k přemýšlení, zda režisérka chtěla vytvořit stylizovanou osudovou podívanou a nebo byl naopak jejím záměrem realisticky odvyprávěný příběh, kde (stejně jako v běžném životě) spousta důležitých věcí zanikne nebo vyzní do ztracena. Osobně bych v tomhle případě byla pro větší stylizaci. Myslím si, že potenciál skvělé čtveřice protagonistů zůstal trochu nevyužit. Za jiných okolností by to pro měl byl tříhvězdičkový film, ale za prvé bych chtěla film odlišit od těch, kterým běžně dávám tři hvězdy, protože není stejný a ukazuje známky něčeho vyššího, a za druhé mě k mírnému nadhodnocení vedou niterné pocity. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (2)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach na juhozápadnom výbežku Walesu, v pobrežnej časti Pembrokeshire. (MikaelSVK)
  • Benedict Cumberbatch (James)si chtěl nechat pro film oholit hlavu, aby se vzhledem více přiblížil člověku umírajícímu na rakovinu. Nedovolili mu to však kvůli natáčení Sherlocka (od r. 2010). (patysway)

Reklama

Reklama