Reklama

Reklama

Film podle skutečné události, která 14. ledna 2007 otřásla celou Amerikou. 14letá Megan Stewart tohoto dne náhle beze stopy zmizela a o tři týdny později i její 13letá nejlepší kamnarádka Amy Herman. Film je sestaven z videí, záznamů z chatu, webcamerových záběrů, domácích video nahrávek a všech záznamů, které bezprostředně zachycují dobu před Meganiným zmizením. (Dlee)

(více)

Recenze (154)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Súhlasím že je to nechcene smiešne, tam kde sa to snaží tváriť najreálnejšie a to vinou zlých hereckých výkonov a sem-tam vážne chybnej réžie (TV rekonštrukcia). Predstaviteľka Amy je ale neuveriteľne sympatická, vo veku 22 rokov jej uveríte trinástku (aspoň ja) a časom sa o ňu začnete báť (aspoň ja). No a potom príde záverečná pol hodinovka, nepríjemný pocit urobí svoje a až nato naťahovanie scénky so sudom, to funguje presne ako má. A záver detto. 65% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film ma vážne znepokojil a vážne rozrušil a to spolu s manipuláciou divákom, že to bolo všetko presne takto podľa skutočnosti, dáva vynikajúci zážitok za veľmi lacný peniaz. Znepokojivý je film v dvoch stránkach. Prvá je tá kľudná, nehororová. To tam v severnom Hollywoode a blízkom okolí plus mínus 1000 kilometrov musia mať fakt dobre nastavené morálne hodnoty, že si štrnástky čo by anabaptistky chodia na zvrátené párty, kde v kuse húlia. Buď drogy, alebo kamarátov. No a potom je tu tá kriminálna časť, ktorá napriek chýbajúcim "veľkým" záberom (vyskočia asi tri) dokazuje. že aj z jedného málo viditeľného záberu kopania jamy sa dá urobiť silne rušivý zážitok. Pre mňa pomer investície a poskytnutého zážitku jednoznačne v prospech zážitku. Ktorý už vyhľadávať nebudem. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Vcelku s milým překvapením nám byla předeslána průměrná, na nic si nehrající, drásavá záležitost z prostředí, do kterého se v této době snadno mladé holky, které se nechovají optimálně ke svému věku, dostávají. (Ne, že by vypadaly tak mladě. Tipovala bych jim tak o tři roky víc.) Forma hovorů mi nevadila, naopak jsem ráda, že se v tomto případě FF pojalo trochu osvěžujícím způsobem. Herecky to bylo občas ze strany té větši pipky přehrávané, ale budiž. Moc skličujících záběrů, ani nějakých torture výjevů se taky nekonalo, ale když ano, musím říct, stálo to za to. Po dlouhé době jsem odvrátila hlavu od monitoru. Tíživé nátlaky to ve mně nějak nevyvolávalo, jen to vyhlíželo realisticky. Zmást jsem se ale nenechala. Újmu taky nemám. Natočeno to bylo velmi jednoduše a poslouží to divákům hlavně jako rutina. U mě za tři. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Dost to zabíjí ta hra na realitu se všemii těmi "reál" fotografiemi a záznamy z průmyslových kamer. Taky jsem měl pocit, že i dialogy jsou napsané tak moc snaživě aby to znělo opravdově až to ve výsledku vyznívá spíše křečovitě a vykonstruovaně. Když ale odečtu tyhle rušivé záležitosti, je to docela povedená záležitost, která se otírá o nejeden reálný problém dnešních děcek. Jestli to může fungovat jako odstrašující film to netuším, protože pouštět tohle třináctiletým holkám asi nebude úplně nejčistější cesta ke zdravé výchově, ale s trochou otrlosti(a to ony dneska asi jsou až až) jim to aspoň nerozežere mozek zevnitř jako luciferova půlhodinová variace na stejné téma(brr)... Více mě bavila ta ukecaná část a nejsilněji zapůsobily ty dvě letmá fota.. Poslední vychvalovaná dvacetiminutovka se mě téměř nedotkla a tady bych určitě ještě fest přitlačil na pilu.= Slabší 4 ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Ten film má velmi podstatnou myšlenku: Mapuje jak daleko může zajít idiotské chování jistých nedorostlých pipin. Film je inspirován skutečnými událostmi a prostě nebuďte blbí a nevěřte každému na internetu, jinak dopadnete stejně blbě jako Megan a její kámoška a budete si za to moc pouze jenom vy sami (týká se to i mužského pohlaví). Z kvalitativního pohledu má ale tento snímek několik závažných problémů: Je sice inspirován skutečnými událostmi, zásadnímu tématu ale ve finále tolik prostoru nevěnuje. Ten film se snaží o psychologii postav, která se míjí účinkem a místo reálné dobrého prokreslení postav či pořádnému vytěžení tak palčivého a zásadního tématu současného světa se tam radši mluví o kouření pér víc než v libovolném filmu Kevina Smitha. Ten film celkově působí jako rozpadlá snaha o rekonstrukci mentality 14-letejch holek (který scenárista a režisér Michael Goi stejně nerozuměl, takhle to prostě dopadá když 14-letý postavy píše 50-letej člověk, kterej do scénáře promění svůj zaujatý pohled na mladou generaci), která je ale z pohledu amaterské filmařiny prostě neatraktivní a po herecké stránce tězce nezvládnutá. Lehce zapomenutelná záležitost, která má štěstí, že jí Tik Tok připomenul což ovšem nutně neznamená, že je to dobře. Fakt, že je tento snímek využíván na Tik Toku spíše k účelu pobavení (což je v pořádku z hlediska kvalit samotného filmu, ale ne palčivosti tématu a poselství, které bylo hlavním cílem realizace tohoto snímku) poukazuje na další problém, který s touto sociální sítí mám. Ale přesto všechno vlastně stojí Megan is Missing za to vidět..... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (14)

  • Rachel Quinn (Megan Stewart) uviedla, že najhorším zážitkom z nakrúcania bolo pre ňu nosenie mučiaceho nástroja na hlave. Tvrdila, že to bolo fyzicky nepríjemné a duševne traumatizujúce, keď si uvedomila, čo vlastne zobrazuje, pretože režisér Goi jej ukázal skutočné fotografie obetí, na čo sa rozplakala. (Arsenal83)
  • Keďže film je založený na sérii skutočných prípadov únosov detí, verejne ho podporil aj Marc Klaas, zakladateľ nadácie KlaasKids Foundation, ktorá sa venuje predchádzaniu zločinom na deťoch a pomáha pri nachádzaní nezvestných. (Arsenal83)
  • Režisér Goi napísal scenár za 10 dní a film nakrútil viac ako týždeň. (Arsenal83)

Reklama

Reklama