Reklama

Reklama

Wu xia

  • Hongkong 武術 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Liu (Donnie Yen) je výrobcem papíru v období dynastie Qing a vede jednoduchý život s manželkou Ayu (Tang Wei) a jejich dvěma syny. Do jejich odlehlé vesnice přijde detektiv Xu (Takeshi Kaneshiro), který vyšetřuje smrt dvou banditů během loupeže. Xu rychle zjistí, že to nebyla obyčejná zpackaná loupež. Jeho houževnaté dotazy vynášejí na povrch temné tajemství Liuovy minulosti, která ohrožuje nejen jeho rodinu, ale i celou vesnici. (LordMovie)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (65)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Pěkné krimi-drama se skromnou a vytříbenou akcí. ~ Do vesnice přijíždí dva zloději a vrazi ukrást peníze z místního krámku. Jen projíždějí kolem a vesnice jen protla jejich cestu. Zabránit loupeži se rozhodne a pokusí mladý muž, jenž u vesnice žije a pracuje v papírně. Shodou náhod a neuvěřitelného štěstí se mu podaří oba kriminální živly zneškodnit a zabít. Věc přijede do vesnice vyšetřovat detektiv, který začne pomalu zjišťovat, že štěstí a náhody neexistují, jen psychologie a logika. Brány minulosti postav se tak znovu otevírají a vězte, že minulost je mrcha. ~ Vyšetřování i zjišťování pravdy, hudba, kamera, herci i ta akce, které zase není tak moc, tak akorát, všechno se mi tu líbilo, včetně důvodů a jednání postav. Jenom té moderní hudby mohlo být využito ve větší míře, k dění sedla perfektně, a naopak toho žvatlání v závěrečných titulcích mohlo být méně, jako že spíš žádné. Příjemné skoro dvě hodiny. ~ PS: Díky za titulky Lagardere ~~~ PS: Nečekejte od filmu hromadu bojových scén, tohle NENÍ akční bojový film! Krimi / Drama / špetka Akce. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

JAK MOHL NEOZBROJENÝ PAPÍRNÍK PORAZIT TRÉNOVANÉHO ZABIJÁKA?....... /// A taková to byla spokojená rodinka...., jenže jediná možnost, jak odstranit minulost je smrt! (Jenže umřete, když jste kurevsky dobrej bojovník...) Podle zásady - ,,každej dobrej skutek musí bejt po zásluze potrestanej“ – pátrá detektiv po minulosti Liu Jin xia. KDO JSI? CO JSI ZA ČLOVĚKA? V první hodině jeden souboj. Skvělej! Choreo, ve kterým Donnie dokáže vést bojovníky tak, že ublíží sami sobě. A pak ten detektiv ctící zákony. Do posledního písmenka, i kdyby to měla vodsrat jeho rodina, i kdyby šel proti zákonům v přírodě, i kdyby ....prostě je takovej, no. A v tom je problém. Já říkám: ,,debilní, negativníma emocema nabitej příběh, plnej debilních lidí, kteří mě serou“. No a co, že to tak chtěli?! Vedle toho mi chlápek, kterej nejde zranit mečem připadá naprosto normální! Můžu si dovolit napsat o filmu s D.Yennem, že je debilní? Zkusím to... JE TO DEBILNÍ !!! Já totiž zas až tolik v sílu blesku nevěřím! (To jste mě zas vytočili vy kluci šikmooký!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nechápu, nač chce manželka používat rybí měchýř. 2.) Můj život je plnej výrazů jako: ,,Meridián Žen-jing; Šan-čung; Tchient...“. Léčím totiž své tělo a charakterové vlastnosti navzájem. 3.) Chci ve filmu hledat víc, než o čem je film a proto mi čtyři souboje stačí. 4.) Thx za titule ,,Lagardere“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: We Distributions, Lark Films Distribution // Koniec filmu je síce pritiahnutý za vlasy, ale to je tak jediná vec, ktorú môžem skritizovať. Bojové scény sú zvládnuté elegantne, veď niet sa čomu diviť, keďže ide o Donnie Yena. Milo ma prekvapil dej filmu, ktorý bol možno jednoduchý, ale rozhodne bol zaujímavý. No a tiež nemôžem zabudnúť na prostredie, pretože bolo úžasné. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Co k tomuto napsat ...? Prostě hrozné zklamání pro mne. Film s bojovým uměním pojatý úplně jinak, uznávám, že originálně, ale to neznamená, že dobře ... Hvězdné obsazení, pořádný rozpočet, vypadá to dobře, ale je to strašná nuda. Za téměř 2 hodiny stopáže se odehrají asi jen 4 bojové scény. Nejbolestivější na tom je, že Donnie pořád umí a tyhle bojové scény jsou opět absolutní mazec ... Ale mezi tím se Donnie pokouší hrát, tedy věnovat se hereckému výkonu a to je fakt tragédie ... Navíc celý film nudí, nic se v něm podstatného neděje a vůbec jsem nepochopil, jakým směrem se chce ubírat, co chce divákovi sdělit. O souboje zde nejde, to divák pochopí brzy, ale nevím o co tedy? Osobní drama a vyrovnávání se s temnou minulostí? Vztah k rodině? Život vesničanů? Kriminální vyšetřování zabití dvou ničemů? Asi všechno dohromady, každopádně příšerná nuda ... Škoda. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Moje očekávání Swordsmen bohužel vůbec nenaplnil. Doufal jsem, že dost dlouhá a poměrně nudná expozice bude vyvážena zaslouženým akčním nářezem, jenže režisér Peter Chan hodil klasickou béčkovou šablonu podobných příběhů za hlavu a snažil se o něco hlubší uchopení. Žádné inferno se tak nekonalo a finále pro mě bylo značně rozčarující a zcela neuspokojivé. Hořké zklamání a nečekaná nuda. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (3)

  • Snímek je přepracováním grafické novely "A History of Violence" z roku 1997 autorů Johna Wagnera a Vincenta Lockeho. (Conspi)
  • Akční režii na filmu dělal Donnie Yen. Kredit akční choreograf sdílí Yan Hua a Kenji Tanigaki. (Rominator)
  • O bojovou choreografii se postaral Donnie Yen, představitel Lia. (ČSFD)

Reklama

Reklama