Reklama

Reklama

"Mrtví nemluví... Proč, to nevím."  Mladý kuchař Odd Thomas (Anton Yelchin) dokáže vidět mrtvé. Možná je to dar, možná je to prokletí. Odd si nikdy nebyl jistý. Každé němé duši, která ho vyhledá, se ale snaží pomoci. Některá touží po spravedlnosti a prostřednictvím Odda pomůže vyřešit zločin, další jinému zločinu zabrání. Když se v Oddově restauraci objeví tajemný muž, mladík začne cítit blížící se katastrofu. Jediný, o to zlověstnější důkaz, který má, je lístek vytržený z kalendáře s datem 15. srpna. Dnes je 14. srpna. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (218)

pursulus 

všechny recenze uživatele

Nový Sommers.¬         Režisér a scénárista Stephen Sommers z Indiany v USA je znám hlavně dvěma svými díly: vděčně přijatou "Mumií" (režie a úprava scénáře) z r. 1999 a vlažně přijatým "Van Helsingem" (režie i scénář) z r. 2004. (Podle mé mínky jsou oba snímky stejně dobře povedené, každý ovšem jiným způsobem.) Zpracování knihy známého spisovatele akčně-mysteriózních příběhů D. Koontze z Pensylvanie (USA) je ale uděláno dost nešťastným způsobem: vyprávěcím v první osobě a zároveň nadlehčeným až příliš milostnými a rodinnými vztahy a hláškami, tak moc nadlehčeným, že se setřela hororovo-mysteriózní náplň, která je pro Koontze příznačná a jednoznačně nejdůležitější. Vím, jak Koontz píše, a vím, že onen způsob podání je přímo proti srsti účinu jeho děl.¬                 Je pravděpodobné, že Sommers si chtěl vyzkoušeti, po Mumiích a Van Helsingovi, nový způsob zpracovnání látky; k tomu si ale měl vybrati buď zcela jinou předlohu, nebo si napsati předlohu vlastní, šitou jeho záměru na míru. Míním, že pan Koontz musel býti zpracováním své knižní předlohy zklamaný ne méně, než údajně zpracováním své "Skrýše". Scénář se tentokrát Sommersovi nepovedl, s ohledem na to, jak v něm knižní předlohu "ideově" přehodnotil. Střih je místy nedobrý-odfláknutý a docela dobře provedená hudba už dílo nezachrání. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavná nenáročná jednohubka, která nijak závratně nenadchne, ale ani neurazí. Skvělé je, jak postavy berou veškeré nadpřirozeno a hrozící nebezpečí se zdravým nadhledem. Zápletka (ale hlavně její vyústění) je průhledná a jednoduše chabá, ale zase to má grády od první minuty. Dialogy bohužel docela nezáživné, ale Yelchin a Dafoe hrají hodně slušně. Zato Addison Timlin je jaksi prkenná (ale pěkná). Pro mě je Odd Thomas docela příjemným překvapením za solidní 3* ()

Reklama

ambron 

všechny recenze uživatele

V Pico Mundo sa usadili príšery a to veští, že sa tam stane niečo zlé. Zabrániť katastrofe sa snaží sympaťák Yelchin spolu s krásnou Adisson, ktorá mu nie je ľahostajná. Žiaľ, všetko zaujímavé sa udeje v prvých desiatich minútach, po ktorých film spadá do klišovitých zápletiek a odhalení, ktoré navyše ani nie sú zručne podané a film som dopozeral len so zotrvačnosti. Nebyť zaujímavej postavy Odda Thomasa, ktorého Yelchin zvládol na jedničku, idem s hodnotením nižšie. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

S výjimkou Mumie nepřelezl na CSFD žádný film Stephen Sommerse 70% hodnocení. To už není náhoda. Zvlášť, když si dělá sám scénáře. Je to jeden z důvodů, proč vidím film s pro mě atraktivním námětem až teď, po sedmi letech. Ale nakonec nejen že nejsem zklamaný, ale za mě je to Sommersův nejlepší film. Duchařina s Constantinovským smrádkem, funkčním světem a především velmi dobře napsanou postavou Odda i jeho dívky, má svěží a někdy i vtipné dialogy; první půlhodinu jsem si vysloveně užíval. Pak se to pomalinku začalo kazit, ale naštěstí už bylo pozdě, aby mi to zmršilo celkový dojem. Otevřený závěr byl příslibem pro pokračování, kterému bych se vůbec nebránil, ale i kdyby tady s námi ještě Yelchin byl, nejspíš by k němu díky slabším tržbám nedošlo. Velká škoda, že ten potenciál někdo dál nerozvíjí. Objektivně to žádná pecka není, ale tak nějak mi to sedlo. Byl by to bezva pilot k seriálu ve stylu Lovci duchů. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další důkaz toho, že Stephen Sommers dokáže natočit tu správně oddechovou jednohubku z každé blbiny. I ze svého malinko děravého a stoprocentně předvídatelného scénáře totiž dokázal vytřískat slušně odsýpající zábavu, kterou táhne za každé situace vpřed sympatický Anton Yelchin. Jen škoda malé rozpočtu, ty efekty místy opravdu bolely. A chci více filmů s Addison Timlin.70% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie prebehlo v Santa Fe, v Novom Mexiku. (beso74)
  • V karavane Boba Robertsona (Shuler Hensley) sa nachádza viacero podobizní a odkazov na sériových vrahov, ako napr. Jeffreyho Dahmera, Teda "Unabomber" Kaczynskeho, Johna Wayne Gacyho či Charlesa Mansona. (BlackTom)

Reklama

Reklama