Reklama

Reklama

Jack Taylor: The Guards

(TV film)
  • Německo Jack Taylor: Der Ex-Bulle

Recenze (4)

Jenda 

všechny recenze uživatele

Slabší rozjezd, ale postupně získá na tempu a temnotě. Iain Glen hraje dobře tyhle odpadlíky módní literární vlny detektivů-ztroskotanců, terý jsou sžíraní problémy s alkoholem, či jinými drogami nebo psychickými nemocemi. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Těžko kritizovat adaptaci Jacka Taylora za lehce zmatečnou, překombinovanou zápletku. Scenáristé dělali, co mohli, a vzhledem k tomu, že měli za předlohu irského Bukowského, z toho vyšli se ctí a podařilo se jim z volného proudu Bruenových myšlenek udělat neo-noirovku jako řemen. Postavy z knihy ožívají díky perfektně vybraným hercům a převzaté repliky a životní moudra jsou stejně silné jako na papíře. Palec nahoru, že to opravdu točí v Galwayi a druhý palec nahoru za Iaina Glena. Nevím, jak by se opravdový Jack tvářil na to, že ho hraje Skot, ale já to tvůrcům s klidným srdcem odpustím. ()

sigfried 

všechny recenze uživatele

Kniha je temná, je sondou do nitra alkoholikovy duše. To filmu úplně chybí - Jack Taylor je tady vykreslen v podstatě jako spořádaný občan a film tak přichází o jeden důležitý rozměr. Už jsem si zvyknul, že Bruenovy poněkud roztěkané knihy jsou pro potřeby filmu zjednodušovány (ačkoliv mi to často připadá zbytečné). Ale tady bylo to osekání uděláno tak nešetrně, že se postavy chovají nelogicky a nevěříte jím jejich pohnutky. Hvězda navíc za Iaina Glena. ()

Reklama

Reklama