Reklama

Reklama

Na dřeň

  • Česko Pachuť krve (více)
Trailer 2

VOD (1)

Alimu (Matthias Schoenaerts) byl do péče svěřen jeho pětiletý syn, ale se Samem (Armand Verdure) se sotva znají a ocitají se bez domova, bez peněz a bez přátel. A tak se Ali uchýlí ke své sestře Anně (Corinne Masiero) do jihofrancouzského města Antibes. Tam najednou život vypadá snadnější a zalitý sluncem. Ali, muž impozantní velikosti a síly, dostane práci jako vyhazovač v nočním klubu a Sam začne chodit do školy. V klubu se Ali seznámí s rezervovanou Stephanie (Marion Cotillard), která ve vodním parku vystupuje s kosatkami. Ani Stephanie, ani Ali zatím netuší, že každému z nich se vlastní svět již brzy zhroutí a jediné, co je může zachránit, je vzájemná blízkost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (341)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Ali a Stephanie a jejich náhodné setkání. Na dřeň je přehlídka zajímavých charakterů v překvapivě hodně osobním dramatu se špetkou romantiky, která trpí především svojí délkou a až příliš velkými ústupky vstříc žánrovým konvencím a potřebě to nějak důstojně zakončit. Atmosféra vydařeného dramatu bez obalu se tak mírně rozpadá pod tíhou těchto tvůrčích rozhodnutí, ovšem i přesto se jedná o více než solidní filmařský počin, jehož shlédnutí vás mrzet nebude. [70%] ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

ROMANTICKÝ?! ANI NÁHODOU. No ale, ... nemohu tvrdit, že by mě snímek "Na dřeň" neoslovil či se mi nelíbil. Byl prostě takový nějaký zvláštní, no, ... nebudu zamlžovat, byl prostě festivalový. A tudíž ne pro každého. Kdo má rád filmy žánru "zábavné", nechť tento titul nechá kolem sebe proplout jako obláček na modrém letním nebi. Ostatně, ten vzájemný mezilidský chlad jednotlivých filmových postav by vám mohl způsobit zástavu srdce způsobenou nadměrným mrazem. ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Krásný snímek. Plný překvapení a nečekaných událostí. Jediné co mi moc nesedělo byl Matthias Schoenaerts dohromady s Marion Cotillard, nehodí se k sobě jak vzhledově, tak ani povahově a ani ve filmu. Jsou příliš odlišní. Ovšem musím uznat, že jsem něco podobného ještě neviděla. Je to hodně osobité. Je v tom část pro chlapi, ale i pro ženské, opravdu zvláštně ztvárněné. Velmi zajímavá podívaná. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Veľmi silný príbeh. Skutočne si zaslúži označenie dráma. Je dôkazom toho, že nezáleží na tom čo sa vám v živote stalo a o koľko ste prišli, ak pri vás stojí človek, ktorý vás miluje dokážete prekonať všetko! Keby nebolo scén s kosatkami v morskom svete, mohla by som hodnotiť plným počtom, ale vzhľadom k tomu, že som zásadne proti všetkým takýmto zariadeniam, kde sa zo zvierat robia atrakcie, musím bod ubrať. Prekvapuje ma, že Marion Cotillard, ktorá podporuje Greenpeace a je vegetariánka, súhlasila s účinkovaním vo filme, ktorý v podstate propaguje drezúru veľrýb! ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Nezralý otec bez bytu, práce i peněz dostane do péče malého syna, ke kterému necítí žádné pouto. Cestou stopem za příbuznými se živí odpadky a krádežemi, na místě pak prošlými jogurty, které nosí chlapcova teta z práce. Přesunem na jih se šedý obraz i věcná nálada mírně projasní, muž si najde práci vyhazovače v nočním klubu a tam potká zbitou návštěvnici, vystupující ve vodním parku s kosatkami. Pouťová show je skvěle nasnímaná od hýřivých barev roztleskávaček k záběrům pod hladinou, které se z velebného ticha velmi rychle přenesou do kalné krve a probuzení v bílé nemocniční nicotě. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (14)

  • Film je natočen podle stejnojmenného souboru povídek kanadského spisovatele Craiga Davidsona. (ellegrey)
  • Kolečkové křeslo navržené speciálně pro natáčení tohoto filmu mělo speciální prostor pod sedačkou, kam si Marion Cotillard vždy schovala nohy. (koog)

Související novinky

Audiard prozkoumává francouzskou společnost

Audiard prozkoumává francouzskou společnost

19.10.2014

V současnosti není ve Francii uznávanějšího aktivně tvořícího režiséra než je Jacques Audiard. V posledních letech nám představil strhující vězeňské drama Prorok a poté nabídl netypickou vztahovku Na… (více)

Reklama

Reklama