Reklama

Reklama

Na dřeň

  • Česko Pachuť krve (více)
Trailer 2

VOD (1)

Alimu (Matthias Schoenaerts) byl do péče svěřen jeho pětiletý syn, ale se Samem (Armand Verdure) se sotva znají a ocitají se bez domova, bez peněz a bez přátel. A tak se Ali uchýlí ke své sestře Anně (Corinne Masiero) do jihofrancouzského města Antibes. Tam najednou život vypadá snadnější a zalitý sluncem. Ali, muž impozantní velikosti a síly, dostane práci jako vyhazovač v nočním klubu a Sam začne chodit do školy. V klubu se Ali seznámí s rezervovanou Stephanie (Marion Cotillard), která ve vodním parku vystupuje s kosatkami. Ani Stephanie, ani Ali zatím netuší, že každému z nich se vlastní svět již brzy zhroutí a jediné, co je může zachránit, je vzájemná blízkost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (341)

Philcze 

všechny recenze uživatele

Malinké zklamání. Solidně odvedená práce, z herecké a režisérské stránky samozřejmě extratřída, ale tenhle příběh si žádal o větší emoce. Chybí pevnější děj a stejně tak mohlo s klidem skončit v polovině. Štěstí, že dvouhodinovou stopáží provází tak skvělí herci a vše řídí neselhávající dirigent Audiard. 70% ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Krásný snímek. Plný překvapení a nečekaných událostí. Jediné co mi moc nesedělo byl Matthias Schoenaerts dohromady s Marion Cotillard, nehodí se k sobě jak vzhledově, tak ani povahově a ani ve filmu. Jsou příliš odlišní. Ovšem musím uznat, že jsem něco podobného ještě neviděla. Je to hodně osobité. Je v tom část pro chlapi, ale i pro ženské, opravdu zvláštně ztvárněné. Velmi zajímavá podívaná. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Úzko previazaná romanca s drámou nám bez pátosu opäť ponúka nevšedný zážitok. Mužský hrdina príbehu má problémy so svojim životom a skomplikoval mu to i fakt, že sa musí starať o malého syna... ženská hrdinka príde o obe nohy... a oboch previaže život zvláštnym putom. Pár krát som sa pristihol pri myšlienke nakopať Aliho do riti, lebo jeho videnie sveta mi pripadalo nezodpovedné a Annin handicap mal postihnúť neho. Ona bojuje svoj život inými cestami a jej obdivuhodná vnútorná sila dokáže priklincovať každého diváka. Nie je dôležité komu patrí tento príbeh, lebo niekedy som mal pocit, že sledujem dva príbehy, v každom prípade spájanie oboch osudov je impozantné. Z hrdze a kosti je silný film. A výkon Marion Cotillard je fascinujúci, jej mimika tváre, pohľady, oči otvárali brány do jej duše a odhaľovali jej nevyrieknuté sny a túžby... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Marion je naozaj úžasná herečka, pri ktorej Schoenaerts vyzerá ako hromotĺk a ešte mu aj napísali takú rolu debilka so svalmi. Ale inak ide o ťažký príbeh, dráma ako sa patrí, surovejšia, ale o to úprimnejšia. Odkaz, že človek môže žiť šťastný život aj s postihnutím a s Cotilardovej tvárou dokonca aj s láskou. A kamerové zábery pri rôznych tragédiách sú tu fakt premakané. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já byla na Rust a Bone moc zvědavá, protože jsem od Audiarda viděla už film Čti mi ze rtů a ten se mně moc líbil. Ráda bych to napsala i tady, ale jsem mírně zklamaná. Očekávala jsem emotivně a vůbec výrazně silnější herecké výkony. Je to škoda, protože s tím námětem se dalo pracovat určitě ještě líp a bez zbytečně dlouhé stopáže. Ale byly tam i hezké scény, např Stéphanie u akvaria, nebo malý Sam jak lezl k pejskům do jejich boudy, to mi bylo moc blízké, protože totéž jsem v jeho věku dělala i já. A jinak pod názvem romantický si představuji přece jen něco trochu jiného. Takže se smutkem, ale horší čtyřka. 70% ()

Galerie (53)

Zajímavosti (14)

  • Kolečkové křeslo navržené speciálně pro natáčení tohoto filmu mělo speciální prostor pod sedačkou, kam si Marion Cotillard vždy schovala nohy. (koog)
  • Marion Cotillard si v rámci příprav na roli zlepšila techniky plavání a také strávila týden v Marinelandu, aby si osvojila něco o práci cvičitelů kosatek. (Linkyc)
  • Film měl premiéru ne filmovém festivalu v Cannes 2012, kde Marion Cotillard sklidila desetiminutový potlesk publika. (Terva)

Související novinky

Audiard prozkoumává francouzskou společnost

Audiard prozkoumává francouzskou společnost

19.10.2014

V současnosti není ve Francii uznávanějšího aktivně tvořícího režiséra než je Jacques Audiard. V posledních letech nám představil strhující vězeňské drama Prorok a poté nabídl netypickou vztahovku Na… (více)

Reklama

Reklama