Reklama

Reklama

Vesnice roku

(studentský film)
všechny plakáty
Trailer 2

Josef Loucký je oblíbený starosta vesničky Sedlčánky a má ambice získat prestižní titul VESNICE ROKU. Obec už má k jistému vítězství téměř vše nezbytné. V různých podobách tu parodují veřejnou knihovnu, muzeum, veřejné koupaliště či bruslení. Jediné co jim schází k úspěchu je kanalizace. Starosta má přislíbenou dotaci na výstavbu čističky, když bude mít do dvou týdnů vykopané kanály přes celou vesnici. Díky jeho péči má však obec úplně novou silnici a chodníky. Zbývá tedy jediná možnost. Kanalizace povede přes zahrádky. Všichni s tímto plánem souhlasí, až na jednoho, starostovo tchána Topola. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (93)

lobo87 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jasný kandidát na celovečerný remake, prípadne seriál. Moravec je veľmi talentovaný režisér a budúcnosť má pred sebou. Tu dokázal ukočírovať také hviezdy ako Vetchý, či Budař, ktorí si natáčanie evidenten užívali. Práve obsadenie je spoločne so scenárom najväčšou devízou filmu. Na krátkom priestore je veľmi veľa vtipných, ale reálnych situácií, ktoré dokonale vystihujú našu mentalitu. Skvelá práca. "Neříkej hovno, když jíž fašírky."... 70% ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Po výborných Sedláčkových Mužích v říji další povedená formanovská komedie o současném každodenním venkovském životě, aneb jak docílit získání dotace za titul Vesnice roku. Ve filmu zůstává spousta nezodpovězených otázek, které starosta Ondřej Vetchý přechází s ledovým klidem, aby se mu povedlo postavit kanalizaci a čističku odpadních vod... to vytváří ve filmu výbornou atmosféru a představuje starostování malé obce, jaké v současnoti asi opravdu je. Starostování, které se řídí nepravidelným cyklem státních dotací a ministerských oběžníků, kterým se podřizuje veškerý život v obci. ()

Reklama

El-Barto 

všechny recenze uživatele

Jako seriál (jak píše Oscar) bych bral Vesnici roku všemi deseti, mohl by z toho být jeden z nejpříjemnějších seriálových počinů. Potom by měl tvůrce dostatek prostoru pro vykreslení postavy starosty a všechny nezodpovězené otázky. Vojtěch Moravec má nepochybně dostatek talentu, aby to zvládnul. Překvapila mě i Brzobohatého hudba. Jen jako diplomka si myslím, že je to super film. ()

pe3czech 

všechny recenze uživatele

Nebudu to s hodnocením přehánět. Na pět hvězdiček, ani na čtyři to není. Paradoxně kvůli dírám ve scénáři, který všechny účinkující tak nadchnul. Nejde mi do hlavy, jak je možné, že je Vetchý s Vlasákovou už 25 let, Vlasáková nedodělala školu, protože jí Vetchý zbouchnul a přitom jejich klučina nemá víc, jak čtyři roky. Řekněte si, že ryju do blbostí, ale u velkofilmů vám tohle dá kritika pěkně sežrat, ne? ()

ssarka 

všechny recenze uživatele

film bez chyby pro laika zjevné, ale proč musí být vše pořád tak depresivní? proč z toho nemohla vzniknout komedie? vždyt rozesmát inteligentním humorem je ta nejtěžší disciplína a tady byly herci i scénář, který by to zvládl, tak proč zase a pořád musí být to čecháčské petlání se v depresích a  zmaru? ()

Galerie (1)

Zajímavosti (7)

  • „Velice mile mě překvapilo, že obyvatelé Sedlčánek s takovou ochotou a samozřejmostí přistupovali k celému natáčení a jejich komparsový výkon v hlavní a stěžejní scéně, kdy následovali vesnicí starostu, který mě šel požádat o ruku mé dcery, byl naprosto excelentní, vysoce překračující všechno, co může profesionální kompars nabídnout, takže já tímto smekám před přístupem občanů Sedlčánek,“ řekl herec Václav Postránecký. (SONY_)
  • Film se natáčel v obci Sedlčánky u Čelákovic a ve filmu je použit její pravý název. (V7M)
  • Jednoho z členů výběrové komise si zahrál opravdový starosta Čelákovic Josef Pátek. (Vodnářka)

Reklama

Reklama