Reklama

Reklama

Epizody(12)

Život středoškoláka může být někdy skutečně drsný. Zvláště pak, pokud nemáte dostatek peněz ani na to, abyste si dopřáli alespoň občas pořádné jídlo. A právě takový problém trápí i chlapce jménem Yō Satō. Kvůli škole je nucen bydlet na internátu, kde kromě snídaně nepodávají žádné jiné jídlo, a tak většina jeho peněz padne jen na nájem. Jak má tedy uspokojit svůj hlad, když v peněžence cinká jen pár drobných? Proto se pro něj zlevněné ben-tō stává takřka otázkou života a smrti. Jenže lidí, kteří touží po padesátiprocentní slevě, je mnohem víc. Takoví jedinci si říkají vlci. Mají svoji čest, mají svoji hrdost a každý souboj o zlevněné ben-tō se pro ně stává soutěží, která má ovšem jistá pravidla. Jenže ona pravidla ne všichni respektují. Dokáže Satō vybojovat ben-tō a zároveň s ním i čestné místo mezi hladovými vlky? (EMIA)

(více)

Recenze (10)

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Parodie na všechny akční anime, kde se hrdina snaží spasit svět. Zde mu jde hlavně o férové získávání zlevněných jídel (bento). Na cestě získat nějakou tu mňamku dostává neustále na držku a je šikanován zbytkem většinou dívčím okolím. Za zmínku stojí ignorace hlavního hrdiny již v openingu, neustálé informace o počtu kalorií jídla. Anime je navíc dost úchylný. Nápad má Ben-to zajímavý, občas je vtipný, ale přece jen klasika je klasika. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Na anime diváka neustále útočí seriály, v nichž musí hrdinové zachránit svět nebo alespoň Japonsko, případně získat dívku svého srdce nebo být v něčem úctyhodném naprosto nejlepší. Na první pohled vznešená témata, ovšem na ten druhý rozemletá na prošlou kaši, která už se každému dávno zajedla. Seriál o lidech, kteří bojují v supermarketech o zlevněné potraviny tak působí nejen svěže, ale volbou tematu i jako pomyslný políček do tváře současného neutěšeného stavu anime tvorby. Vysoké se stalo nízkým a nízké čerstvým větrem v zatuchlé bažině. Nízké je teď vznešené, má šlechtické tituly (nom de guerre), získává vyznamenání (čestná nálepka) a dodržuje rytířský (či samurajský, chcete-li) kodex cti. +++++ Postavit anime na hlavu považuji za dobrý nápad, ovšem nakonec Bento není v tomto nijak výjimečné. Narozdíl od většiny svých sourozenců netrpí tím, že by tvůrci podlehli iluzi: "Máme nápad, teď už to bude jen rutina." Svůj nápad rozvíjí výpůjčkami žánrových prvků z anime i hraných filmů. Když jsem sledoval první díl a o seriálu si nepřečetl vůbec nic, měl jsem zpočátku pocit, že budu sledovat nějaký podivný paranoidně mysteriózní seriál, abych dospěl k přesvědčení, že jde především bojový shounen a pak došlo i na vkusné ecchi, nesmělé středoškolské (a snesitelné!) zakoukání, lehkou psychologii, chvíle mírně detektivní a funkční komediální momenty těžící (nejenom) z absurdity existence hrdých slevových válečníků. Těžící rozumně dlouho, dokud žíla nese. S vědomím, že punčochy mohou být pekelně sexy, Ledová čarodějko. Slabé ****. ()

Reklama

ikilledjenny 

všechny recenze uživatele

Hrdinové všude bojují, aby zachránili svět nebo Japonsko. Tady se hlavní hrdinové bijí, aby si se slevou nacpali břuch. Satou se stane Vlkem a bojuje o zlevněné bento. Upřímně je to hrozně dementní námět, ale překvapivě funguje a nenudí. Všechny postavy mají svůj charakter, nevypadají jak přes kopírák, animace je vcelku povedená a opening se mi líbil. Příjemná a vtipná oddechovka. A Shiraume Ume nemá chybu. ()

daGGos 

všechny recenze uživatele

Japonci mají takový nehezký zvyk své příběhy překombinovávat a dělat zbytečně komplexní. A je manželem B, milencem C, přítelem D, nepřítelem E které tajně miluje B, bratrem F, nevlastním bratrem G která je bývalou láskou F, H je jeho dalším já z alternativní reality a tak dále a tak dále a člověk aby si pomalu začal vést poznámky. Ale proč? V jednoduchosti je síla a přesně tímhle heslem se Ben-tō řídí. K čertu s propracovanými vztahy, šlechetnými ideály a pěti tisícistránkovou bichlí místo scénáře, prostě mám hlad, tak si jdu vybojovat svůj žvanec! O ději se opravdu nemá smysl bavit, prakticky v každém díle jde pouze o souboj v některém ze supermarketů, na jehož konci vítězi spokojeně odnesou zlevněnou delikatesu k pokladnám, zatímco poraženým nezbývá nic jiného, než odtáhnout s prázdným žaludkem. Souboje jsou ale naštěstí zábavné, oku lahodící, adrenalinové a hraje při nich výborný soundtrack. Co se týče samotných postav a jejich charakterů, tak ceny za jejich kvalitu bude Ben-tō sbírat asi jen stěží, nicméně nějakého oblíbence si určitě každý divák najde a hlavně děvčata jsou z vizuálního hlediska velmi vyvedená. K tomu přidejme i poměrně ucházející humor a sem tam i nějaký ten fanservice, aby nám vyšlo jedno z nejlepších oddychových anime letošního roku. *** ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele

Prvých 5 častí som sa miestami naozaj šúľal od smiechu, šiesta už bola dosť prehnaná a pár ďalších vystihuje skôr prezývka, ktorú oprávnene dostane hlavný hrdina - úchyl... Nenudí však ani jediná epizóda, príbeh i koniec nie je vôbec zlý, opening vydarený, animácia slušná... Tiež si v miestnych obchodoch zvyknem prebrať zľavnené produkty, no väčšinou to nestojí ani za to, aby ste to vyhodili psovi, nie to ešte byť sa s niekým - alebo žeby ma zakaždým len už predbehli "vlci" ? ^_^ slabšie 4* ()

Galerie (583)

Reklama

Reklama